Op deze consoles gamen jullie het meest

Article
donderdag, 13 juli 2017 om 16:07
xgn google image
In onze poll van vorige week vroegen wij op welke consoles gamen jullie het meest? We hebben hier de uitslag en zetten de vijf consoles waar jullie het meest op spelen op een rij.

5. Overige consoles (oude generatie)

Op de oude generatie consoles gamen jullie vast wel eens. Toch staat de oude generatie op de vijfde plek. De PlayStation 3 en Xbox 360 bevatten genoeg games om je mee zoet te houden. Met de komst van de Xbox One backwards compatibility zien we dat de Xbox 360 een stuk minder gebruikt wordt.
In totaal is er voor 6 procent gestemd op overig, waaronder de oude generatie consoles vallen. We zijn benieuwd wie van jullie nog met plezier de oude consoles opstarten. Van welke game op bijvoorbeeld de PlayStation 3 of Xbox 360 kan jij echt geen genoeg krijgen?
114983

4. Nintendo Switch

Het nieuwste systeem van Nintendo is nog niet ontzettend lang op de markt, maar wist wel een vierde plek te veroveren op de lijst. De Nintendo Switch wordt steeds populairder en ziet binnenkort de release van een paar grote titels. Neem Super Mario Odyssey of Splatoon 2.
Uiteraard is één van de meest bekende titels op de Nintendo Switch The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Een game waar vast door velen van jullie nog steeds uren in wordt gestoken. In onze Legend of Zelda: Breath of the Wild review gaven wij de game een bijna perfecte score.
In totaal is er voor 8 procent gestemd op de Nintendo Switch.
114993

3. Xbox One

De Xbox One staat op de derde plek van de lijst met welke consoles gamen jullie het meest. De Xbox One heeft zeker een aantal features die de console laat uitspringen boven de concurrentie. Zo bevatten de nieuwe Xbox modellen, de Xbox One S en de Xbox One X, een 4K Blu-Ray speler. Verder is de backwards compatibility handig voor elke speler die nostalgie weer naar boven wil halen met het spelen van oudere games.
De Xbox One heeft ook een aantal toffe exclusives. De kleinschalige platformer Cuphead is een droom voor elke animatieliefhebber. Ook komt grote titel Forza Motorsport 7 steeds dichterbij, met een release op 3 oktober. In totaal is er voor 20 procent gestemd op de Xbox One.
Welke games zijn jullie favoriet op de Xbox One?
114995 1

2. PC

De PC is nog steeds het platform waar een hoop gamers zich op richten. Andere consoles hebben misschien wat exclusives, maar de meeste games worden ook gelanceerd voor PC. Je kunt ook controllers aansluiten op je PC, waardoor je nog steeds een 'console gevoel' kan creëren.
We zagen dit jaar al goede exclusieve titels voorbijkomen zoals Warhammer 40K Dawn of War 3. Deze game bevat zowel een interessant singleplayer verhaal als een multiplayer waar je uren plezier aan kunt beleven. In onze Dawn of War 3 review gaven wij de game een welverdiende 8.
In totaal is er voor 22 procent gestemd op de PC. Dit concludeert dat op de PC gamen nog steeds voor vele een voorkeur heeft dan op een console. Naar welke PC exclusieve games kijken jullie dit jaar nog uit?
115011 2

1. PlayStation 4

Op welke consoles gamen jullie het meest? Dit was de vraag en jullie hebben actief gestemd. De PlayStation 4 is de console geworden waar jullie het meest op spelen. In totaal is er voor 39 procent gestemd op de PS4.
We zijn enorm benieuwd met welke PlayStation 4 games jullie je bezighouden. Zijn het vooral exclusives zoals Horizon Zero Dawn of wordt nostalgie uit de kast gehaald met Crash Bandicoot? Ook de tweede helft van 2017 belooft veel knallers met Uncharted: The Lost Legacy en Yakuza Kiwami.
De Playstation 4 is toch de console waar de meeste van jullie op gamen.

Op welke consoles gamen jullie nog meer?

Dit waren de vijf consoles waar jullie het meest op gamen. Welke console staat niet op de lijst maar game je toch vaak op? Misschien ben je een echte mobiele gamer of neem je de Nintendo DS overal mee naartoe. Laat het ons weten in de reacties!