Cars 3 Vol Gas voor de Winst Review - Volwaardige arcade racer

  Het derde avontuur van Lightning McQueen draait in de bioscopen. Tijd voor meer race plezier dus! Maar dat race plezier kun je ook thuis beleven in de game die bij de film hoort. Die is namelijk ook al uit. Je leest er alles over in de deze Cars 3 Vol Gas voor de Winst review!

  In de derde Cars film krijgt Lightning McQueen het zwaar te verduren. Hij moet alles op alles zetten om in zijn geliefde sport, racen, te blijven. Daarbij wil hij natuurlijk ook als de winnaar uit de bus komen. Dit idee komt ook in de Cars 3 game naar voren. In deze game, met als subtitel Vol Gas voor de Winst (Driven to Win), ga je met je favoriete Cars helden het asfalt op met één doel: als eerste over de finish komen!

  Cars 3 Vol Gas voor de Winst review

  Geen verhaal, puur racen

  Normaal gesproken als je een game speelt die gebaseerd is op een film, krijg je een verhaallijn voorgeschoteld. Het verhaal uit de film of een verhaal daaromheen. En meestal pakt een dergelijke filmgame niet zo goed uit. Avalanche Software, ontwikkelaar van onder andere Disney Infinity (en Cars 2) pakt het met Cars 3 net even wat anders aan.

  De game is namelijk wel gebaseerd op de derde Cars film, maar je zult niet met een verhaalmodus aan de slag gaan. Het verhaal mag je in de bioscoop gaan bewonderen en Disney en Pixar hebben zich in de game volledig op het racen gericht. Al zijn er natuurlijk wel veel elementen uit de film te vinden.

  Zo neemt de game je mee naar locaties uit de Cars 3 film. Denk aan Heartland Countryside en Thunder Hollow. Daarnaast zijn er ook locaties die we al uit Cars 2 kennen zoals London Buckingham en Radiator Springs. In totaal kent de game 20 tracks die verdeeld zijn over 13 locaties.

  Cars 3 Vol Gas voor de Winst review

  Bekende elementen uit de film(s)

  De game heeft genoeg locaties om flink te scheuren dus om de afwisseling erin te houden. Maar die afwisseling komt ook van de vele karakters uit de film die in de game terugkomen. Lightning McQueen, Cruz Ramirez, Mater en Miss Fritter zijn slechts enkele van de 23 speelbare karakters die in de game te vinden zijn. De meeste karakters moet je vrijspelen door Skill Checks te verdienen met verschillende opdrachten, maar met sommigen kun je direct aan de slag.

  Iedere auto heeft zo zijn eigen persoonlijkheid en uitspraken, maar belangrijker nog: iedere auto laat zich net wat anders besturen dan de rest. De een accelereert erg snel, terwijl de ander weer bijzonder soepel in de bochten is. Om karakters vrij te spelen moet je verschillende races winnen. En die heeft de game nogal wat.

  Zoals gemeld zijn er 20 tracks te vinden in de game. Op die tracks kun je in verschillende modi scheuren tegen de computer of offline tegen anderen. Online spelen zit er helaas niet in bij Cars 3. Daarbij mis je de tofste modus uit de Cars franchise: de Battle Arena uit Cars 2.

  Het ontbreken van deze modus is echt een gemis, maar gelukkig zitten er genoeg andere modi in de game. Je kunt naast de standaard races vrij rondrijden in de in de Thomasville Playground. Verder heeft de game modi als Best Lap Challenges, Cup races die bestaan uit meerdere races, Battle races, Takedown races en Stunt races.

  Cars 3 Vol Gas voor de Winst review

  Talloze modi

  De eerste drie behoeven geen uitleg, maar de Battle, Takedown en Stunt Race modi wellicht wel. De Battles lijken nog het meest op het racen uit Mario Kart. Je moet eerst worden, maar kunt onderweg wapens oppikken als machinegeweren, landmijnen en raketten. Daarmee kun je je tegenstanders bestoken om ze uit koers te halen.

  Dat bestoken met wapens kun je ook doen bij de Takedowns, maar dan tegen dummy tegenstanders die in waves voor je gaan rijden. Het doel is om er zoveel mogelijk binnen de tijd uit te schakelen en per uitgeschakelde auto krijg je een beetje tijd extra. Het is een erg toffe modus die blijft vermaken. De Stunt Race modus is echter een ander verhaal.

  Hierin gaat de game een beetje de verkeerde kant op. Je moet racen, maar onderweg zoveel mogelijk stunten om te winnen. Heb jij aan het einde de hoogste score, dan win je. Eigenlijk is de modus heel simpel, maar hij snijdt het grootste probleem van Cars 3 aan: afleiding.

  Want waar Cars 3 echt een arcade racer in hart en nieren is, heeft de game een behoorlijk aantal elementen in de levels die je afleiden. De game heeft het racen redelijk op orde en de besturing werkt meer dan prima. Alleen tijdens het racen heb je absoluut nitro nodig. Hiervoor moet je eerst een meter vullen en daarvoor zijn er overal en nergens tonnen en power-up vlakken te vinden.

  Cars 3 Vol Gas voor de Winst review

  Best een pittige game

  Daarop moet je speciale dingen te doen zoals op twee wielen rijden of driften. Al deze vlakken leiden behoorlijk af van de echte actie: het racen. Dit is behoorlijk jammer, want de game zit op racegebied juist zo goed in elkaar. Het leidt helemaal af wanneer je de game op de medium of hard moeilijkheidsgraad speelt.

  Dan rijdt de computerspeler namelijk bijzonder goed en dat dwingt jou om je beste beentje voor te zetten. Om te winnen moet je dan dus op zoek naar de perfecte lijn op de baan en moet je in de bochten driften om deze lijn te behouden. Daarnaast moet je de afkortingen op de vele tracks kennen, gezien de tegenstander deze ook zal benutten. Op dergelijke momenten zit je dus niet op afleiding te wachten.

  Cars 3 Vol Gas voor de Winst review

  Cars 3 Vol Gas voor de Winst biedt uren vermaak

  Ondanks de hogere moeilijkheidsgraad (zeker voor kleine kinderen) en de afleidingen die de game je voorschotelt blijft Cars 3 ontzettend leuk. Het is een prima arcade racer met genoeg banen, modi en auto's om je uren te vermaken.

  Helaas is dat vermaak alleen offline en kent de game verder ook geen verhaal. Iets wat je wel zou verwachten bij een dergelijke titel. Maar aan het einde van de rit komt Cars 3 nog steeds zonder al te veel schade over de finish.

  7

  De plus- en minpunten

  • Bekende levels en karakters
  • Speelt als echte arcade racer
  • Biedt genoeg afwisseling
  • Veel te veel afleiding onderweg
  • Battle Arena modus geschrapt
  • Geen verhaalmodus
  • Geen online modus

  Cars 3: Driven to Win

  Verkijgbaar vanaf 13 june 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.