Dat is slecht nieuws voor de Australische kinderen die de leeftijd van vijftien nog niet hebben bereikt, zij zullen Super Mario Odyssey niet meekrijgen in de winkels. Het spel heeft een PG-beoordeling gekregen en dat is één stap boven de traditionele G-beoordeling. De grote meerderheid van de Mario-games heeft in Australië altijd de G-beoordeling gekregen.

Super Mario Odyssey release rating

De officiële reden voor het 'hogere' oordeel is dat de thema's van Odyssey in combinatie met het milde geweld te gewelddadig of te verwarrend zijn voor een G-beoordeling. PG staat voor 'niet aanbevolen voor kinder onder de 15, sommige aspecten kunnen door deze kinderen namelijk als verwarrend of benauwend worden opgevat.

Hoewel deze rating niet geldt voor waarschijnlijk de grote meerderheid van de geïnteresseerden kan het wel invloed hebben op ouders van kinderen. Zij zullen misschien wel eerder de game laten liggen als zij de cover met PG-beoordeling zien liggen.

De beoordeling wordt gegeven op basis van het script van de uitgever en uitgegeven gameplaybeelden. Dit wil niet zeggen dat het spel in zijn geheel af is en dat iemand van de ACB de game in zijn geheel al heeft kunnen spelen.

Odyssey preview

Tijdens de afgelopen E3 konden wij alvast aan de slag met de aankomende Mario-game. In onze hands-on kun je lezen dat de game er grafisch goed uitziet en dat de gameplay ontzettend leuk is. In Odyssey is een grote plaats ingeruimd voor de pet van de rode loodgieter, genaamd Cappy. Als je Cappy bijvoorbeeld naar een vijand gooit, neem jij die vijand over en kun je deze besturen.

Super Mario Odyssey komt 27 oktober uit voor de Nintendo Switch.