Oogappels 2013: Star Wars 1313

Article
zondag, 13 januari 2013 om 18:30
xgn google image
Star Wars 1313 belooft het helemaal anders te gaan doen dan de voorgaande games uit de franchise. Zo zal de game geen protagonist bevatten die de 'Force' gebruikt, maar een bounty hunter die op jacht is naar criminelen. De game wist tijdens de Gamescom al hoge ogen te gooien met verbluffende graphics en is dan ook met recht een oogappel van 2013!
Als je aan Star Wars denkt, denk je aan meerdere dingen. Natuurlijk komen Yoda, Darth Vader, Obi Wan en Luke Skywalker in je hoofd op, maar waarschijnlijk de voornaamste gedachte is de ‘Force’. Deze kracht is namelijk in iedere Star Wars film en in alle games terug te vinden. Star Wars 1313 zal het zonder deze kracht gaan doen.
Niet alleen ontbreekt de ‘Force’, maar je zult ook niet in de huid van een Jedi kruipen, wat in de meeste games wel het geval was. Dit keer kruipen we in de huid van een bounty hunter die zijn brood verdient met het opsporen en inrekenen van criminelen. In de omgeving waarin je terecht komt is criminaliteit aan de orde van de dag. Het is namelijk een achterbuurt; slecht onderhouden, rommelig en armoedig. Deze achterbuurt bevindt zich op de planeet Coruscant en dan wel op verdieping 1313, die diep onder het oppervlak van de planeet ligt.
De spelers jagen dus op criminelen in een ondergrondse wijk, dus dat is al anders dan de voorgaande games. Echter zijn er ook de nodige complottheorieën in de game aanwezig die waarschijnlijk voor een aantal interessante wendingen in het verhaal zullen gaan zorgen. Wat de wendingen precies zullen zijn is natuurlijk nog onduidelijk en dat is precies wat LucasArts in gedachten had. Deze onduidelijkheid, het ontbreken van de ‘Force’ en de compleet nieuwe setting moeten voor een totaal ander gevoel gaan zorgen dan we gewend zijn van Star Wars.
De beelden die we gezien hebben van de game schijnen allemaal in-game te zijn en dat heeft er nu al voor gezorgd dat Eke in ieder geval kwijlend achterbleef na een presentatie tijdens de Gamecom. Star Wars 1313 is dus compleet anders dan voorgaande delen én ziet er grafisch nog eens geweldig uit. Een formule die ervoor zorgt dat niet alleen fans van de franchise op de game afkomen, maar waarschijnlijk ook een heleboel gamers, die niet direct iets met Jedi en alles daar omheen hebben, de game in de gaten houden.

Populair Nieuws