Oogappels 2013: Injustice: Gods Among Us

Article
zaterdag, 12 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Netherrealm Studios is vooral bekend van Mortal Kombat. De studio heeft met deze game namelijk gezorgd dat de game een frisse start kan maken en heeft de franchise daarmee weer opnieuw op de kaart gezet. De studio wil zich echter niet beperken tot de Mortal Kombat games en heeft dus besloten om met een nieuwe DC-titel te komen. Deze titel zal Injustice: Gods Among Us heten en belooft heel wat.
Gods Among Us is gebaseerd op de verhalen van DC en bevat dan ook een heel aantal superhelden en -schurken uit de bekende stripboeken. Het is in de game alleen zo dat de grens tussen goed en kwaad vervaagd is, waardoor het dus zomaar eens mogelijk is dat Batman zin in het bloed van Wonder Woman heeft. Superman, Flash, Catwoman, Nightwing, Joker en nog een heel scala aan vechtersbazen zijn present om elkaar eens een flink pak rammel te geven. Hoeveel karakters er echter precies te kiezen zijn, is nog niet bekend.
Zoals het een goede vechtgame betaamt, zullen de karakters in de game erg verschillend zijn. Er zijn snelle karakters zoals Flash, extreem sterke karakters zoals Solomon Grundy en gadget karakters zoals Batman. Ieder karakter zal dus zijn of haar eigen strategie hebben, maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben zijn de superaanvallen. Tijdens het vechten zal er namelijk een meter gevuld worden die, als deze vol is, gebruikt kan worden om een superaanval in te zetten. Zo kan Superman de tegenstander op een reisje de ruimte in nemen om hem genadeloos terug richting aarde te rammen.
De levels in de game zijn zoals de karakters allemaal afkomstig uit het DC universum. Er is bijvoorbeeld te knokken in de Batcave, maar ook op de straten van Metropolis. Alle levels zijn dynamisch en op hun eigen manier uniek. Dat wil zeggen dat je in het begin van een gevecht wel in een level start, maar door de super krachten van de spelers is het mogelijk om met bepaalde aanvallen de tegenstander regelrecht een ander level in te slaan. Daarnaast bevatten sommige levels interactieve voorwerpen. Deze kunnen tijdens een gevecht ook ingezet worden, waardoor je ook hier op moet letten. Zo kunnen sterke karakters met auto's gooien, maar gadget karakters kunnen hier weer op schieten, waardoor deze ontploffen.
De ervaring van het team achter Mortal Kombat is niet mis en de DC karakters lenen zich goed voor een flinke vechtpartij. De game komt in april uit voor de Wii U, Xbox 360 en Playstation 3.

Populair Nieuws