Oogappels 2013: Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Article
maandag, 21 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Soms wordt wachten beloond. Dat geldt in ieder geval voor de Metal Gear Solid fans, die later dit jaar mogen genieten van een gloednieuw avontuur in Metal Gear Solid: Ground Zeroes.
Het is bekend dat Metal Gear Solid: Ground Zeroes een proloog wordt op Metal Gear Solid 5. Het spel draagt de subtitel 'Ground Zeroes', een titel waarvan Kojima, de bedenker van de Metal Gear Solid franchise, mee aan wil geven dat de game qua gevoel teruggaat naar het eerste deel van de franchise.

Echter zal het spel er grafisch nu een stuk mooier uitzien. Want Ground Zeroes zal als eerste Metal Gear Solid game draaien op de nieuwe ontwikkelde Fox engine. Alle beelden zijn real-time. Dit houdt in dat alle beelden van de trailers er straks ook gewoon zo uit zullen zien tijdens het spelen.
Voor de rest zijn er nog weinig details bekendgemaakt over de game. Dus wat voor verhaal het precies zal worden, is tasten in het donker. Qua setting lijken we meegenomen te worden naar Afrika. Verder is op concept art al te bewonderen dat spelers in de huid kruipen van Big Boss. En aangenomen mag worden dat er weer veel stealth te werk mag worden gegaan. Dat is van oorsprong toch wel de kracht van de franchise.

Het voordeel is dat Metal Gear Solid: Ground Zeroes in ieder geval multiplatform uitgebracht wordt. Waar de Metal Gear serie toch vaak een exclusief ding was voor de PlayStation kunnen Xbox 360- en PC-liefhebbers straks ook met deze nieuwe game aan de slag. Tot die tijd kunnen ze natuurlijk ook nog even oefenen met de HD collectie die eerder ook al multiplatform werd gelanceerd, al ontbreekt er wel een PC-versie. Hoewel er dus nog weinig informatie is zijn onze ogen nu al gericht op een nieuwe deel. Ook al betekent dat te werk gaan met een ooglapje!

Populair Nieuws