Oogappels 2013: Battlefield 4

Article
dinsdag, 22 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Vandaag komen we toe aan de dertigste Oogappel en daarmee sluiten we de rubriek af. We werpen een korte blik op Battlefield 4.
Vorig jaar juli werd duidelijk dat Battlefield 4 in de maak is. Sindsdien is er nog niet veel informatie, maar na het spectaculaire en goed ontvangen Battlefield 3 kunnen we niet anders dan toch deze potentiële titel meenemen in de Oogappels.
Wat we weten is dat de shooter zich zal afspelen in een moderne omgeving. Ontwikkelaar Dice heeft namelijk goed geluisterd naar feedback van de fans. Zij hadden eerder aangegeven graag een moderne setting te willen. Hiermee zet de game de lijn voort van deel drie, dat zich ook afspeelde in een moderne setting.

Screenshot uit Battlefield 3.
Voor de rest hebben we totaal nog niets om aan vast te houden. Wat wordt het verhaal? Wat voor opties zal de game kennen? Worden er vernieuwingen geïntroduceerd? Het zijn details die nog bekendgemaakt moeten worden. Als Battlefield 4 de lijn voortzet van het vorige deel mogen we in ieder geval uitgaan van een singleplayer, multiplayer en co-op ondersteuning. Deel drie deed voor het eerst, à la Call of Duty, een ondersteuning van aparte missies die co-op gespeeld konden worden. Verder zag deel drie er goed uit, al had het wel wat last van bugs. Aangenomen mag worden dat deel 4 dan ook een pareltje wordt op grafisch vlak, al is het te hopen dat bugs er voor de realease nog uit worden gevist.
Weinig informatie, en toch sluiten we de Oogappels rubriek af met deze game waarvan we niet kunnen wachten tot er meer informatie naar buiten wordt gebracht. Wel moeten we vooral afwachten en de game niet te snel hypen. Eerder noemde Frank Gibeau de game in één adem met Medal of Honor: Warfighter. En zoals we allemaal weten kwam Warfighter nou niet bepaald goed uit de bus.

Populair Nieuws

Laatste Reacties