5 GTA characters die we terug willen zien in GTA 6

Article
zaterdag, 16 september 2017 om 9:45
xgn google image
GTA 5 is inmiddels alweer vier jaar geleden uitgekomen en nu de releases van de L.A. Noire Remaster en Red Dead Redemption 2 steeds dichterbij komen, wordt er al langzaam maar zeker gekeken naar GTA 6.
Zo speculeerden we in een eerder stadium al over mogelijke features en steden waarin de game zich kan afspelen. Waar we het nog niet over gehad hebben, zijn de GTA 6 characters. Wie zien wij graag terugkeren als één van de GTA 6 characters?
De GTA-serie is er namelijk één met vele iconische karakters. Of het nou hoofdpersonages, bijpersonages of zelfs figuranten zijn; het zijn stuk voor stuk goed gepresenteerde characters. Ben jij benieuwd welke vijf personages we graag terug willen zien keren als één van de vast goede GTA 6 characters, ongeacht het jaartal waarin de game zich afspeelt? Lees dan snel verder!
117703 1

Yusuf Amir

"We were just having a little creative meeting and things went a bit crazy and somehow I lost my pants." Dit zegt eigenlijk alles over het personage Yusuf Amir. Yusuf is een vastgoedmagnaat en maakte zijn opwachting in GTA The Ballad of Gay Tony, waarin hij van Maissonete 9, één van Gay Tony’s clubs, een franchiseonderneming wilde maken. Daarbij vroeg hij de hulp van hoofdpersonage Luis Lopez om concurrenten om te leggen.
Yusuf is geboren in Dubai als zoon van eveneens een vastgoedmakelaar en verhuisde naar Liberty City om daar zijn imperium uit te breiden. Als het zou mislukken had het in ieder geval niet aan het geld gelegen, want daar heeft Yusuf genoeg van. Hij leeft in een enorm appartement, heeft een gouden telefoon, gouden wapens en genoeg vrouwen om zich heen. Aan het einde van de game geeft hij zelfs een gouden Uzi en helikopter aan Luis Lopez als bedankje voor alles.
Yusuf is een enorm geliefd personage onder de GTA spelers. Hij is oversekst, danst als een idioot op het nummer Arab Money van Busta Rhymes, gebruikt op de meest nutteloze momenten in de zin het woord “nigga” en neemt nooit wat serieus. Voor ons een reden om hem graag terug te zien als één van de GTA 6 characters.
117706 1

Jack Howitzer

Alhoewel Jack Hotwizer nooit fysiek verscheen in welke GTA dan ook (en van hem dus helaas ook geen foto beschikbaar is), is het zeker wel een interessant personage om tegen te komen in GTA 6.
Deze parodie op Sylvester Stallone en Arnold Schwazenegger is een actieheld uit de jaren ’80 en ’90 en is een bekend gezicht in het GTA universum. Hij moest voor vijftien jaar de cel in na het neerschieten van tv-presentator Billy Dexter. Hij kwam vrij, maar werd ergens tussen de gebeurtenissen van GTA 4 en GTA 5 wederom opgepakt. Dit keer wegens het rijden onder invloed.
In GTA 5 komt hij weer vrij en schittert hij in een realityshow (die aangekondigd werd als “Jack Howitzer is Jack Howitzer in Jack Howitzer”) om terug te keren in de maatschappij. Het wordt in het programma duidelijk dat hij mentaal niet in orde is. Hij denkt namelijk dat de jaren ’80 niet over zijn en praat tegen een sok genaamd “Ho Chi Sock”.
Jacks avonturen zijn in GTA 5 te volgen via de televisie in de game en dat is ook de enige keer dat je hem kan zien in de hele serie. Maar het zou wel heel vet zijn om hem tegen te komen in GTA 6, juist omdat hij mentaal niet in orde was in het vijfde deel. Je zou echt de meest idiote dingen kunnen doen met hem in de game. Een gemiste kans om hem niet laten terug te keren als één van de GTA 6 characters.
117707 1

Trevor Philips

In dit lijstje kan Trevor Philips natuurlijk niet ontbreken. Trevor was één van de drie speelbare characters van GTA V en was enorm populair onder spelers. Hij woont in een uit de hand gelopen trailerpark in Blaine County en samen met zijn paranoïde vriend Ron maakt hij de omgeving onveilig.
Voorafgaand aan de gebeurtenissen van GTA 5 was Trevor samen met Michael, een ander hoofdpersonage van de game, bankrover van beroep, totdat bij een mislukte overval in het besneeuwde North Yankton Michael het leven liet. Jarenlang was Trevor in de veronderstelling dat Michael daadwerkelijk dood was, totdat hij over hem las in de krant. De twee kwamen, met tegenzin van Michael, weer bij elkaar om het criminele leven van Los Santos in te duiken.
Trevor is eigenlijk de perfecte afspiegeling van wat de gemiddelde GTA speler in GTA uitspookt. Compleet idioot, geen empathie en de neiging om alles te slopen wat om hem heen is. Daarom zien we Trevor graag terugkeren in GTA 6. Hij is immers hét personage dat de serie belichaamt.
117709 1

Carl Johnson

Het hoofdpersonage van GTA San Andreas mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Carl Johnson keerde in 1992 terug in Los Santos bij de Grove Street Families, de gang van zijn familie en straat, nadat hij ze enkele jaren daarvoor de rug toekeerde. CJ’s moeder werd in de tussentijd doodgeschoten door een rivaliserende bende, waardoor hij besloot terug te keren om de gang weer op rails te krijgen.
Tijdens de gebeurtenissen van GTA San Andreas krijgt CJ het voor elkaar om van de Grove Street Families een invloedrijke gang te maken. Ondertussen klaart Carl ook klussen in andere steden om de invloed van zijn bende ook daar aan de grond te zetten. Niet zonder intriges natuurlijk, want de één na de ander verraadt hem en zelfs corrupte politieagenten maken hem het leven zuur.
Hij is elke situatie de baas en is aan het einde van de game een rijk man. Hij is leider van de inmiddels grote Grove Street Families en is manager van rapper Madd Dogg. Eind goed al goed dus.
In GTA V, die verder geen enkele concrete link heeft met wat er in GTA San Andreas gebeurde, is Grove Street van de rivaliserende Ballas. Er wordt verder geen woord gerept over wat er met Carl is gebeurd, waardoor er onder fans de nodige theorieën ontstaan. Is Carl dood? Is Carl verhuisd? Is hij een Ballas geworden? Ideaal om daar in GTA 6 achter te komen, vind je niet?
117710

Tommy Vercetti

Ervan uitgaande dat GTA 6 zich afspeelt in de moderne tijd, zou Tommy Vercetti, hoofdpersonage van GTA Vice City, al een wat oudere man zijn. Hij is immers geboren in 1951, wat zou betekenen dat hij nu al een jaar of 66 is.
Dat maakt het niet minder interessant om hem als personage in de nieuwe GTA tegen te komen. Tijdens de gebeurtenissen van GTA Vice City bouwde Vercetti een enorm Scarface-achtig imperium op waarmee hij de hele stad in zijn macht kreeg.
Hoe vet zou het zijn als Tommy Vercetti één van de GTA 6 characters is en op zijn 66e een maffiabaas is die vrijwel alle grote steden in zijn greep heeft? Alleen daarom al verdient hij een verschijning in de nieuwe GTA.
Dat zijn dus vijf personages die wij graag willen zien. Wie zouden volgens jou de ideale GTA 6 characters zijn? Laat het ons weten in de reacties!