Nintendo Switch tips - Een guide met handige functies

Article
maandag, 12 maart 2018 om 11:30
xgn google image
De Nintendo Switch is inmiddels al een jaar oud. Genoeg tijd om kennis te maken met de console van Nintendo. Toch zijn er dingen die je misschien over het hoofd gezien hebt. Met deze 10 Nintendo Switch tips leer jij je Switch pas ècht goed kennen!

1. Maak een Mii

Miis maakten een groot deel uit van de Wii en Wii U, maar op de Switch zijn ze minder prominent aanwezig. De cartooneske representaties van je vrienden en familie waren iconisch, functioneel en daarnaast ook gewoon leuk om te maken. Hoewel de games op de Switch de Miis dus niet meer gebruiken, kan je ze nog steeds maken en gebruiken als avatar op je Switch profiel.
Ga naar ‘System Settings’ vanaf het HOME menu. Navigeer vervolgens naar ‘Mii’ > ‘Create/Edit a Mii’ > ‘Create New Mii’. Vanaf dit scherm kan je kiezen om een compleet nieuwe Mii te maken, eentje vanaf een Look-Alike te maken of om een Mii van een amiibo te kopiëren.
De Switch kan maximaal 100 Mii-personages bewaren op het interne geheugen. Genoeg om je creatieve (of creatiive) geest helemaal los te laten.

2. Speel games uit een andere regio

Sommige games zijn goedkoper in een andere land, of misschien reis je veel. Wat je reden ook is, soms kom je in een positie waarin je een game niet in ons eigen koude kikkerlandje koopt. Gelukkig maakt dat helemaal niets uit.
De Nintendo Switch kan namelijk games regiovrij afspelen. Dit geldt voor zowel digitale als fysieke games. Koop je aan de andere kant van de wereld een fysieke Nintendo Switch game, dan kan je deze gewoon op de Nederlandse Nintendo Switch afspelen. Als de game ook een Westerse release heeft dan wisselt de taal in veel gevallen naar de taal van jouw Nintendo Switch.
Het is ook mogelijk om via de eShop games uit een andere regio te kopen. Als je wil weten hoe dat werkt, bekijk dan onze special over hoe Nintendo Switch regiovrij games kopen werkt.

3. Neem gameplay op

Sinds systeemupdate 4.0 is het mogelijk om met de Nintendo Switch gameplay op te nemen. Het was eerder al mogelijk om screenshots te nemen, maar bewegende beelden zijn natuurlijk net wat spannender. Video opnemen werkt dan ook bijna hetzelfde als een screenshot maken. Houd gewoon de Capture knop ingedrukt voor een paar seconden en de Switch neemt dan automatisch de laatste 30 seconden gameplay op.
Via de Album knop op het HOME scherm van de Switch kan je vervolgens jouw recent opgenomen videoclip bekijken. Vanaf daar kan je de video ook delen via social media, de video inkorten of kopiëren naar een SD-kaart. De hoeveelheid gameplay clips die je kan opnemen hangt af van hoe veel opslagruimte je nog over hebt.
Momenteel wordt het opnemen van gameplay niet ondersteund door alle games voor de Switch en het kan zijn dat sommige games een update nodig hebben om dit mogelijk te maken. De meeste grote games van Nintendo zelf zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey en Splatoon 2 ondersteunen het wel.

4. Verander naar een donker thema

Stel je voor. Je ligt in bed met je Nintendo Switch, tot in de late uurtjes Hyrule verkennen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Omdat je iets wilt veranderen ga je terug naar het HOME menu en plotseling: Argh! Zo veel wit! Daarom hebben wij deze Nintendo Switch tips voor jou.
Het standaardthema van de Nintendo Switch is nogal wit, wat in situaties zoals hier boven omschreven vervelend kan zijn. Er is gelukkig een oplossing. Ga naar ‘System Settings’ en navigeer vervolgens naar ‘Themes’. Hier kan je kiezen tussen Basic White of Basic Black.
In dit geval kiezen we voor Basic Black. Als je nu terug gaat naar het HOME menu van de Switch word je begroet door een donker thema. Iets prettiger voor de ogen in het donker, of als zwart gewoon meer jouw ding is.

5. Doe alsof je offline bent

De online omgeving van de Nintendo Switch mag dan niet zo uitgebreid zijn als die van rivalen PlayStation 4 of Xbox One, je vrienden kunnen wel nog steeds zien wanneer je online bent en welke games je speelt. Dit kan handig zijn wanneer je samen komt voor een potje Mario Kart 8 of Splatoon 2, maar in andere gevallen heb je liever niet dat mensen meekijken met wat je aan het doen bent. Gewoon alleen gamen zonder gestoord te worden.
Je kan je doen alsof je offline bent, zelfs als je Switch gewoon met het internet verbonden is. Ga vanaf het HOME menu naar ‘Friend List’ > ‘Settings’ > ‘Change Settings’. Bij ‘Allow friends to see your online status?’ kies je dan voor ‘Don’t allow’. Wanneer je ‘Confirm’ klikt is de instelling opgeslagen en kan niemand meer zien wanneer je online bent.

6. Maak gekke geluiden op het lock scherm

Dit is misschien niet een van de meest baanbrekende Nintendo Switch tips, maar het is wel een leuke manier om het ietwat saaie proces van de Switch uit de lockstand halen wat interessanter te maken. Normaal gesproken druk je drie keer op de A of B knop en hoor je een standaard klikgeluid. Niet heel spannend.
Op het lockscherm andere knoppen indrukken geeft je allerlei verschillende geluiden. ZR maakt een toetergeluid, ZL een verschillend klikgeluid, de linker stick indrukken een robotgeluid en de rechter stick indrukken maakt een ander vreemd geluid. Misschien was je hier zelf al achter gekomen. Zo niet, dan heb je nu iets nieuws om mee te spelen op je Switch.

7. Zet je televisie automatisch aan

Eén van de grootste voordelen van de Nintendo Switch is dat je het apparaat als handheld en als console kan gebruiken. Zet de Switch in het bijgeleverde dock en je kan met je game verder spelen op de televisie. Dit is op zichzelf staand al handig, maar een van onze Nintendo Switch tips is dat het nog beter kan: de televisie automatisch aanzetten wanneer je de Switch in het dock doet.
Het kan zijn dat jouw Switch dit automatisch doet, maar als dit niet het geval is kan je deze instructies volgen. Ga vanaf het HOME scherm naar ‘System Settings’ > ‘TV Settings’ en ga naar de optie ‘Match TV Power State’. Dit staat vaak al aan.
Vervolgens moet je ook HDMI-CEC aan zetten bij je televisie. Dit heet bij elke televisieproducent anders, bijvoorbeeld SimpLink, Bravia Sync of Anynet+. Daarom is het moeilijk om hier definitief iets over te zeggen en we raden aan dit op te zoeken voor de televisie die jij gebruikt. Als je HDMI-CEC aan weet te zetten kan je vervolgens genieten van deze handige Nintendo Switch functie.

8. Zet het batterijpercentage aan

Als je de Nintendo Switch veel als handheld gebruikt, is de hoeveelheid batterij die je nog over hebt één van de meest belangrijke elementen. Geen batterij, geen Switch meer. Zoals bij veel apparaten is er standaard een batterij icoontje in beeld, maar voor velen is dat vrij nietszeggend. Hoe veel batterij heb je precies nog over?
Je kan gelukkig het batterijpercentage aan zetten. Ga vanaf het HOME scherm naar ‘System Settings’ > ‘System’ > ‘Console Battery (%)’. Kies voor ‘ON’ en vanaf dat moment kan je op het HOME scherm zien hoe veel batterij je nog over hebt, uitgedrukt in een percentage. Volgens ons één van de handigste Nintendo Switch tips!

9. Vind je verloren JoyCon

De JoyCon van de Switch zijn kleine controllers, zeker voor wie grote handen heeft. Ze kwijtraken is dan ook niet zo heel moeilijk. Als dit je gebeurt, niet getreurd! Vanaf systeemsoftware 4.1.0 is het mogelijk om je verloren Nintendo Switch JoyCon terug te vinden.
Om gebruik te maken van deze functie moet je eerst op het HOME menu naar ‘Controllers’ > ‘Find Controllers’ gaan. Vanaf dat scherm kan je de controller die je zoekt kiezen en de JoyCon die je zoekt zal hard gaan trillen. Hoe langer je de knop ingedrukt houdt, deze de harder het trillen wordt. Hopelijk kan je de verloren JoyCon toch terugvinden op deze manier!

10. Gebruik USB toetsenborden en headsets

Deze laatste van de Nintendo Switch tips wordt niet aangeprezen door Nintendo zelf, maar het blijft één van de meest handige functies van de Switch. Achterop het dock van de Switch zijn namelijk drie USB poorten aanwezig die ondersteuning bieden voor allerlei USB accessoires.
Denk aan dingen als USB headsets, keyboards en zelfs draadloze bluetooth headsets. Jammer genoeg kan je niet om het feit heen dat voice chatten via de Nintendo Switch app moet. Er is geen lijst beschikbaar met alle accessoires die werken op de Switch. Wij raden aan om te experimenteren met de apparaten die je thuis hebt liggen, wie weet wat er allemaal gaat werken met de Switch!

Hebben jullie meer Nintendo Switch tips?

Zijn er nog geweldige Nintendo Switch tips vaar wij en de lezers vanaf moeten weten? Aarzel dan niet om een reactie achter te laten met jouw favoriete tips en tricks. We zijn benieuwd!

Populair Nieuws

Laatste Reacties