Netflix tips en tricks - Zo haal alles uit je abonnement!

Article
maandag, 12 maart 2018 om 12:47
xgn google image
Netflix is heel handig als je graag een groot aanbod aan films en series wil kijken, maar dat overzicht is vaak toch onduidelijk. Achter de schermen is er een nog groter aanbod, maar hoe weet je dan wat er nog meer is? Het antwoord en nog meer Netflix tips en tricks lees je hier in deze special!

8. Handige zoek-tools voor een groter aanbod

De database van Netflix in Nederland is aardig gevuld, alleen krijgen gebruikers van Netflix vaak maar een klein overzicht van wat Netflix eigenlijk in huis heeft. Het gebeurt eerder dat er naar je kijkgedrag gekeken wordt en je aan de hand daarvan allerlei aanbevelingen krijgt.
Het kan dus gebeuren dat je alles al hebt gezien uit je overzicht en je wel eens wat nieuws wil kijken. Dat kan een heleboel tijd kosten en kijk je met familie dan is de keuze vaak nog kleiner. Gelukkig zijn er een aantal externe partijen die leuke tools aanbieden om het zoeken op Netflix makkelijker te maken.
Op de website Allflicks.nl krijg je namelijk veel duidelijke filters waarmee je heel nauwkeurig kan zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen het zoeken naar films of series, welk jaar iets uitgekomen is of welk genre je wil kijken.
Daarnaast kan je in het overzicht zelf ook nog sorteren op het jaar van de film, de beoordeling, het genre en de datum van beschikbaarheid. Als je de VPN blokkade van Netflix weet te omzeilen, kan je via deze site ook een ander land kiezen en daar het gehele overzicht van zien.
Voor meer Netflix tips en tricks lees je verder op de volgende pagina! Als je antwoord wil op de vraag 'hoe werkt Netflix?', lees dan deze special!
65097 1

7. Bekijk nieuwe en verwachte releases

Het huidige aanbod van Netflix is leuk en met de vorige tip kun je door de gehele database van Netflix zoeken, maar het is ook leuk om eens te kijken naar wat er verwacht wordt op Netflix. Op de website van Netflix-Nederland.nl kun je bijvoorbeeld alle nieuwe releases op Netflix zien en ook films en series die nog uit moeten komen. Er wordt hier wekelijks een overzicht geplaatst dus ben je altijd op de hoogte.
Iets minder leuk is het overzicht van films en series die Netflix gaan verlaten. Misschien het meest boeiende maar misschien zet het aan om nog net even die goede film te gaan kijken die binnenkort Netflix zal verlaten. Dit overzicht is ook te zien op Netflix-Nederland.nl en wordt constant aangevuld met de titels die verwijderd zijn of worden.
Uiteraard houden we jou op XGN.nl ook op de hoogte van de nieuwste Netflix releases, met ons maandelijks geplaatst overzicht.
Meer Netflix tips en tricks op de volgende pagina!
65098 1

6. Gebruik extensies voor een betere Netflix-ervaring

Er zijn browserextensies die zorgen voor een leukere en betere Netflix-ervaring en helpen je met de keuze naar de juiste film of serie. Netflix bevat zelf al aardig wat features zoals het waarderingsysteem, die een gepersonaliseerd aanbod weergeeft. Soms wil je wel eens een Rotten Tomatoes of IMDB-score zien of wil je eerst de trailer bekijken voordat je de film aan zet.
Met de Netflix Enhancer voor Google Chrome kun je bij films en series de scores van Rotten Tomatoes en IMDB weergeven en de trailer kijken voordat je een keuze maakt welke je wil kijken. Ook maakt deze extensie gekeken content grijs, laat het geheime categorieën zien en kan je films in deze geheime categorieën favorieten opslaan. Tot slot kan je ook een willekeurige film of serie kijken en daarbij ook films of series die je al gekeken hebt uit deze willekeurige keuze weglaten.
Een alternatief is de Flix Plus-extensie voor Google Chrome, die je ook de mogelijkheid geeft om Netflix geheel te personaliseren. Deze extensie is zo veelzijdig dat er zelfs 22 aanpassingen in zitten die je aan Netflix kan veranderen. Denk dan vooral aan het verwijderen van dubbele films, bekeken films grijs maken, het gebruik van sneltoetsen en het aanpassen van het thema. Deze extensie bevat eigenlijk alles wat er aan Netflix mist en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.
65099 1

5. Gebruik zorgvuldige filters voor je eigen lijst

In Netflix is het ook leuk om allerlei films in series in je eigen lijst te zetten, zodat je die later nog kan bekijken. Deze lijst kan soms nog wel eens onoverzichtelijk zijn en daarom is er een gratis script met de naam Netflix Queue Sorter die ervoor zorgt dat je jouw lijst kan sorteren op beoordeling, genre, titel en nog meer. Het script is beschikbaar voor Google Chrome, Opera, Firefox en Safari.
Je hoeft alleen maar de instructies te volgen voor de browser naar keuze. Zorg er wel voor dat het handmatig instellen van je lijst is geactiveerd, anders werkt het script niet. Meer Netflix tips en tricks op de volgende pagina!
65100 1

4. Bekijk films en series ook offline

Hoewel Netflix genoeg aanbiedt om te streamen, heb je zelfs in deze moderne tijd niet altijd toegang tot internet. Denk aan een lange vliegreis, vakantie naar een ver land of dat het internet soms wegvalt. Netflix biedt de mogelijkheid om bepaalde films en series te downloaden, waarna je ze offline kan bekijken. Downloads worden op het moment van schrijven alleen nog ondersteund door mobile devices zoals smartphones en tablets, dus kijkers met een gameconsole of Mac hebben op dit gebied dus pech.
Zorg er eerst voor dat je iPhone, iPad of iPod minimaal iOS 9.0 draait, dat je Android device minimaal versie 4.4.2 of later heeft en dat je tablet of computer met Windows 10 versie 1607 (Jubileumupdate) geïnstalleerd heeft. Uiteraard is een internetverbinding in eerste instantie wel nodig als je van plan bent om iets te downloaden. Ook heb je de allernieuwste versie van de Netflix app nodig.
Een beperkt aantal titels is beschikbaar om te downloaden, je kan hierop filteren door via het Netflix menu te kiezen voor ‘Beschikbaar voor downloaden’. De standaard downloadkwaliteit is ook vrij laag. Via de instellingen van de app kan je de kwaliteit verhogen. Als je dan een serie gevonden en gedownload hebt, kan je naar ‘Mijn downloads’ gaan en het bekijken.
127831

3. Los problemen met bufferen op

Soms is het probleem dat je geen internet hebt, maar op andere momenten is het internet dat beschikbaar is aan de trage kant. Als een serie om de paar seconden moet bufferen word je daar niet bepaald vrolijk van. Dit kan gebeuren omdat je internetsnelheid het afspelen van de content niet bij kan benen. Door middel van een geheim menu kan je dit gelukkig oplossen door je streamingspeed aan te passen naar je eigen voorkeur.
Om bij dit geheime menu te komen, kan je de volgende knoppencombinaties gebruiken:
  • Mac (Google Chrome): Control+Shift+Option+S
  • PC: Control+Alt+Shift+S
  • Console : ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → ↑ ↑ ↑ ↑ op de controller
Jammer genoeg kan je met de bovenstaande code voor consoles niet daadwerkelijk de instellingen voor streamingsnelheid veranderen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld Apple TV en als je via Safari Netflix kijkt op een Mac. Om de instellingen aan te passen voor deze apparaten kan je naar de Netflix site gaan, inloggen en via je profielfoto naar je profiel gaan en daar Playback Settings aanpassen.
Netflix tips en tricks - Geheim menu
In al deze gevallen kan je vervolgens kiezen voor het laagste data gebruik, zodat Netflix zo min mogelijk data gebruikt bij het streamen van content. Bij PC en Mac krijg je een ander menu waarbij je zelf de Bitrate kan kiezen. Kies dan voor de laagste bitrate als je problemen ervaart met bufferen.
127832

2. Kies de juiste browser voor de juiste kwaliteit

De kans is groot dat je als PC of Mac eigenaar gebruik maakt van Google Chrome als browser. Als het aankomt op het kijken van content via Netflix, kan je die keuze het beste nogmaals overwegen. De streamingkwaliteit van Netflix verschilt namelijk nogal per browser en applicatie. Zie hieronder de maximale kwaliteit die je uit verschillende browsers kan halen:
  • Google Chrome: Maximaal 720p
  • Mozilla Firefox: Maximaal 720p
  • Opera: Maximaal 720p
  • Internet Explorer: Maximaal 1080p
  • Windows 8 app: Maximaal 1080p
  • Microsoft Edge: Maximaal 4K
  • Windows 10 app: Maxmimaal 4K
Misschien toch een goede reden om toch maar een keer Edge te gebruiken?
127833

1. Upflix voor mobiel

Al de hiervoor geschreven tips zijn heel erg handig, maar werken helaas niet op de smartphone of tablet. Gelukkig is er een app met de naam Upflix die al die mogelijkheden van de computer ook naar de smartphone en tablet brengt. De app is te downloaden op iOS en Android.
Upflix laat je films en series sorteren op beoordelingen van Netflix, IMDB, Rotten Tomatoes, TMDB en Flixster. Ook kun je op genre zoeken en de rouletteoptie gebruiken, die een film voor je voorschotelt. Je kan zelfs direct naar Netflix-app gaan als je een leuke film of serie hebt gevonden.

Meer Netflix tips

Weet je nog niet precies hoe Netflix werkt, dan kun je onze 'Hoe werkt Netflix' tutorial volgen voor een complete uitleg. Ook plaatsen wij regelmatig kijktips voor Netflix, zodat je beter door het enorme aanbod heen komt. Zoals bijvoorbeeld ons overzicht van beste Netflix series van 2017.