Switch 2021 verwachtingen - Nintendo Switch droogte op komst?

Article
zondag, 24 januari 2021 om 17:00
nintendo switchf1599555458
Na een uitzonderlijk goed jaar voor Nintendo in 2020 dankzij de Animal Crossing New Horizons release doet de Nintendo Switch het beter dan ooit. De hybride is de best verkochte console van 2020 en analisten voorspellen dat in 2021 een herhaaloefening volgt. Toch is er wel een groot verschil met 2020 en dat is het feit dat Nintendo’s gamekalender nogal leeg is voor dit jaar.
Waar 2020 het jaar van Animal Crossing New Horizons was en daar onwijs veel mee verdiend werd, kan dat trucje in 2021 niet herhaald worden. De grote N moet het dit jaar doen met andere games, maar houdt de kaarten tot nu toe nog gesloten. Dat is vrij zorgelijk gezien zowel de hardcore fans als casual gamersredenen nodig hebben om uit te kijken naar nieuwe titels.

Verloren oorlog

Nintendo is altijd al het bedrijf geweest dat zijn eigen pad bewandeld. Het is juist om die reden waarom het bedrijf succes behaald op de vreemdste manieren. Keerzijde is alleen wel dat bezorgdheid geregeld heerst onder de fans. Zo ook in 2021, want heel veel games heeft het bedrijf nog niet onthuld voor dit jaar.
Op het moment staan alleen een deluxe versie van Super Mario 3D World, Monster Hunter Rise, New Pokémon Snap en Bravely Default II op de planning met een vaste datum. Over de kwaliteit kunnen we natuurlijk nog niets zeggen, maar iedereen weet wel dat de oorlog hier niet mee gewonnen wordt. Het zijn niet de system sellers die de Switch populair maken.
Bot gezegd heeft Nintendo meer nodig om de oorlog mee te winnen. Tenminste, als het schouder aan schouder wil meedraaien om grote exclusieve games. Het verleden leert dat Nintendo de maker is van exclusieve games waarvoor je een console haalt, maar dit jaar doet PlayStation een haal naar diezelfde titel en dat voor een gloednieuwe console die iedereen wil: de PlayStation 5.
breath of the wild 2 reveal tijdens nintendo direct e3 2019 151740 2

Dichte mist

Toch heeft Nintendo wel genoeg kogels in het magazijn om 2021 een fantastisch jaar te maken. The Legend of Zelda Breath of the Wild krijgt een vervolg dat nog zonder releasedatum zit, Bayonetta 3 werd jaren geleden onthuld en natuurlijk is Metroid Prime 4 er ook nog. Probleem is dat al die grote titels nog zonder releasedatum zitten.
Dit maakt het onwijs moeilijk om in te schatten of Nintendo een glorieus 2021 mee gaat maken. Nintendo is namelijk niet vies van een uitstel als er vermoedens zijn dat de games niet klaar zijn. Met titels die nog zonder releasedata zitten is dat natuurlijk helemaal gemakkelijk te doen.
super mario 3d all stars feat

Goede hoop

Wel is er goede hoop dat Nintendo dit jaar nog met toptitels aankomt zetten. 2021 is immers het jaar waarin grote jubilea plaatsvinden voor het Japanse bedrijf. The Legend of Zelda wordt bijvoorbeeld 35 jaar oud. Vorig jaar was het andere icoon, Mario, jarig en werd het 35e levensjaar van de loodgieter goed gevierd.
Tal van Mario-games werden onthuld en uitgegeven, zoals Paper Mario: The Origami King, Super Mario 3D All-Stars, Mario Kart Live Home Circuit en nog wat andere titels. Hopelijk pakt Nintendo op dezelfde manier uit voor The Legend of Zelda, een reeks die ook al decennia lang geliefd is onder de fans.
Stiekem hopen fans dat een Zelda-collectie voor de Switch uitkomt in een mooi HD-jasje. Twee titels kwamen al in een nieuwe variant naar de Wii U (The Wind Waker en Twilight Princess), dus zou een derde titel niet erbij stoppen en als collectie uitbrengen voor de Switch niet mis zijn. In het verleden gingen immers al geruchten rond over een Skyward Sword port voor de Switch.
como capturar a todos los legendarios en pokemon platino 155163f1611055842

Vreemde eend

Ook voor Pokémon staat een viering gepland. De bekende reeks met Pikachu als icoon wordt 25 jaar oud en moederbedrijf The Pokémon Company heeft al aangegeven flink uit te willen pakken. Gerucht gaat dat onder meer remakes van Pokémon Diamond & Pearl op de planning staan voor de Switch en natuurlijk komt New Pokémon Snap ook dit jaar uit.
Natuurlijk moet wel gesteld worden dat The Pokémon Company een losse tak is en onafhankelijk besluiten neemt. Nintendo mag dan de exclusieve uitgever zijn, maar dat betekent niet dat het bedrijf invloed heeft op de releases van The Pokémon Company. Dat The Pokémon Company uitpakt voor het jubileum zegt dan ook nog niets over Nintendo’s plannen.
nintendo switch actualizacionf1612886374

Woestijn vol oases

Al met al heeft Nintendo wat dat betreft meer dan genoeg mogelijkheden wat 2021 betreft. Vraag is alleen of het bedrijf daadwerkelijk met de aangekondigde titels op de proppen komt. Op het moment ziet 2021 er voor Nintendo uit als een woestijn met hier en daar een kleine oase om de dorst te lessen.
Toch ontbreekt het voor nu nog aan grote releases die de Switch ook in 2021 aan kunnen houden. Misschien dat daar snel verandering in komt. Fans kunnen alleen maar hopen dat een Nintendo Direct spoedig wordt onthuld.