‘Disney+ Star Wars serie “Andor” aanvankelijk zonder K-2SO’

News
maandag, 25 januari 2021 om 8:15
rogue one a star wars storyf1611531953
Er wordt momenteel druk gewerkt aan verschillende Star Wars-series voor Disney+. Eén daarvan draait om de eerdere avonturen van Cassian Andor voor de gebeurtenissen van Rogue One. Opvallend genoeg zal Cassian’s droid-compagnon K-2SO in het eerste seizoen ontbreken.
Alan Tudyk, die K-2SO speelde in Rogue One, liet in een gesprek met Collider vallen dat Andor nu gefilmd wordt. Maar hij vertelt ook dat hij er niet in te zien is. “Maar als het [de serie,red.] in de lucht blijft, verhalen verteld blijven worden, kom ik erin terecht,” aldus Tudyk.

Wanneer komt K-2SO in Andor?

De afwezigheid van K-2SO is opvallend, aangezien Alan Tudyk wel onderdeel was van de aankondiging van de serie in 2019. Het is dan ook niet de vraag of, maar wanneer hij in de serie terechtkomt. Schrijver Tony Gilroy (Rogue One) zou een plan hebben voor de sarcastische droid, maar heeft hem pas later in het verhaal nodig. Hoeveel seizoenen Andor het zonder K-2SO moet doen is nu nog niet duidelijk.

Tweede Star Wars serie op Disney+ met meerdere seizoenen

Opvallend genoeg bevestigen Tudyks opmerkingen dat Andor, als alles meezit, net als The Mandalorian meer dan één seizoen krijgt. Dit was nog niet officieel bevestigd door Lucasfilm of Disney. Andor is nooit beschreven als ‘limited series’ zoals sommige andere Star Wars series voor Disney+, maar het tegendeel was ook nog niet aangekondigd, dus wellicht heeft Alan Tudyk hier zijn mond voorbij gepraat.
Op het moment zijn er meerdere Star Wars projecten in de maak voor Disney+. Op de korte termijn kunnen we uitkijken naar onder andere de animatieserie The Bad Batch, de eveneens geanimeerde anthologie Star Wars: Visions en The Book of Boba Fett. Op Andor moeten we nog iets langer wachten: die serie wordt nu opgenomen en moet in 2022 uitkomen.