Deze 8 Nintendo 3DS exclusives 2017 komen er nog aan!

  De 3DS van Nintendo doet het nog erg goed. Er komen nog genoeg toppers naar de handheld om de community tevreden aan het gamen te houden. In deze special vind je een overzicht van de Nintendo 3DS exclusives 2017!

  Met deze lijst kijken we vooruit op de releases voor de Nintendo 3DS die nog in 2017 zullen plaatsvinden. We kijken hier alleen naar 3DS exclusieve games, dus ondanks dat we uitkijken naar Layton's Mystery Journey, noemen we de game hier niet omdat deze ook uitkomt voor mobile.

  Verder kijken we alleen naar games die in 2017 uit zullen komen. Games die later pas uitkomen zul je hier niet terugvinden. Check ook onze andere lijstjes met exclusieve games voor andere platformen!

  Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia

  Van alle games op deze lijst is Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia de eerste die zal uitkomen. Shadows of Valentia is een remake van Fire Emblem Gaiden, de tweede Fire Emblem game die in 1992 voor het eerst op de markt kwam in Japan, maar nooit naar het Westen werd gebracht. Binnenkort kunnen we eindelijk met Shadows of Valentia aan de slag.

  Net als andere Fire Emblem titels is dit een tactische role-playing game. Je speelt de game met Alm en Cecilia, die beiden troepen leiden aan weerszijden van een oorlog. Toch gaan ze samenwerken, omdat het overkoepelende kwaad te ver uit de hand loopt. Samen proberen ze een einde te maken aan de oorlog en het land Valentia te bevrijden van het kwaad.

  Zoals al vermeld hoef je niet lang te wachten op deze game. Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia zal 19 mei exclusief uitkomen op de 3DS.

  Hey! Pikmin

  Voor het eerst in de franchise krijgen we een Pikmin game voorgeschoteld die niet door Nintendo zelf is ontwikkeld. Het is Arzest, van onder andere Yoshi's New Island, die de ontwikkeling op zich neemt. Een ander punt dat voor het eerst gebeurt in de Pikmin serie, is dat Hey! Pikmin een sidescroller zal zijn.

  Op het gebied van gameplay verandert er niet veel vergeleken met eerdere Pikmin games. Je gebruikt nog steeds de schattige Pikmin poppetjes om je doel te bereiken. De verschillende kleuren van de Pikmin staan voor andere vaardigheden. De gele Pikmin kunnen bijvoorbeeld elektriciteit geleiden en de blauwe Pikmin kunnen onderwater blijven.

  Hey! Pikmin heeft een release op 28 juli 2017 exclusief voor de 3DS.

  Ever Oasis

  Een interessante nieuwe titel is Ever Oasis. Deze actie RPG speelt zich af in een woestijn waar jij een levendige stad moet opbouwen. Je begint steeds op hetzelfde punt en trekt erop uit om grotten en dungeons te verkennen om grondstoffen te verzamelen. Met die grondstoffen kun je winkeltjes opzetten bij je beginpunt en zo een steeds grotere stad opbouwen.

  Het verkennen van de wereld doe je met Tethu, die zowel een mannelijke als vrouwelijke variant heeft. Met hulp van Miura en Roto, die Tethu tegen komt tijdens zijn queeste, trekt hij er dus steeds op uit om nieuwe delen van de wereld te ontdekken. Ever Oasis is geïnspireerd door Egyptische kunst.

  De release van Ever Oasis zal plaatsvinden op 23 juni 2017, exclusief voor de 3DS.

  Miitopia

  Miitopia is al sinds december 2016 speelbaar in Japan, maar hier kunnen we pas in de tweede helft van 2017 met de titel aan de slag. In deze game speel je met je eigen Mii personage. De persoonlijkheid van je Mii heeft ook invloed op welke rol je zult hebben in de game. Het is een echte role-playing game, die wordt aangevuld met simulatie gameplay uit het normale leven.

  Er zijn verschillende classes in Mittopa, zoals warrior en mage. Net als in games als Tomodachi Life is de relatie die je hebt met karakters van invloed op de game. Als je het niet kunt vinden met een andere Mii, dan zal het ook moeilijker zijn om samen te vechten. Met Amiibo figuurtjes kun je jouw karakter omtoveren qua looks.

  Een precieze Miitopia release voor Europa is er nog niet, naast dat de game in 2017 exclusief naar de 3DS zal komen.

  Kirby's Blowout Blast

  De volgende Kirby game staat alweer klaar om uit te komen en ditmaal is het een 3D platformer. In meer dan 25 levels kun je vrij rondlopen als de roze bal. Met zijn enorme zuigkracht kan Kirby vijanden verslinden of er genoeg tegelijk opslokken om vervolgens een grote Blaster Bullet vrij te laten, die alles in zijn pad vernietigt.

  Tijdens het spelen speel je steeds meer EX-levels vrij, die een grotere uitdaging zullen bieden dan de normale levels. Voor iedereen is er dus wat te doen. Je kunt ook Amiibo gebruiken uit de Kirby serie om een muziek spelend standbeeld in de game te brengen.

  Wanneer Kirby's Blowout Blast precies naar de 3DS komt is nog niet zeker, maar volgens de planning zal de game deze zomer nog verschijnen.

  Monster Hunter Stories

  De volgende titel in de Monster Hunter serie is Monster Hunter Stories. In tegenstelling tot andere Monster Hunter games, neem je in Stories niet de rol van een jager op je, maar die van een rider. Je kunt op de monsters zitten om zo een ritje te maken. Gevechten zijn ook anders, aangezien ze in deze game turn-based zullen zijn.

  Je kunt eieren laten uitkomen en de baby monsters van jongs af aan opvoeden. Door deze band kun je de monsters ook een eigen naam geven en vriendjes met ze worden. In gevechten zullen de bevriende monsters je helpen om andere monsters te verslaan. Onderweg in de gamewereld kun je nieuwe eieren verzamelen, om nieuwe monsters uit te broeden.

  Het is nog niet duidelijk wanneer Monster Hunter Stories precies uit zal komen, maar de game zal in het laatste kwartaal van 2017 exclusief naar de 3DS komen. In Japan is de game al een tijdje uit en heeft daar ook een eigen Amiibo lijn gekregen.

  Culdcept Revolt

  Culdcept is in Europa een vrij onbekende naam, maar toch bestaat de serie al 20 jaar. Om die verjaardag te vieren wordt aan het einde van de zomer Culdcept Revolt uitgebracht. In Culdcept Revolt komen de werelden van bordspellen en kaartgames samen om een nieuw soort spel te creëren.

  In de game loop je met jouw karakter over een bordspel en is het de bedoeling dat je vakjes in bezit neemt om zo genoeg magie te verzamelen om de poort aan het einde van de game te kunnen openen. Op de vakjes kun je met kaarten monsters achterlaten om het vakje te beschermen tegen tegenstanders die het willen overnemen. Met monster- en magiekaarten strijd je tegen elkaar om de meeste vakjes over te nemen.

  Culcept Revolt zal 1 september exclusief verschijnen voor de 3DS.

  Harvest Moon Skytree Village

  Dit jaar kunnen we ons ook weer opmaken voor een nieuwe game in de Harvest Moon franchise. We lopen met Skytree Village een beetje achter op de rest van de wereld, waar de game vorig jaar al uitkwam. Over een paar maanden zal Rising Star Games deze nieuwste telg uitbrengen op de 3DS in Europa.

  Skytree Village was eerst een groene plek met veel bewoners, maar dat veranderde toen de Skytrees hun kracht verloren. In Skytree Village is het aan de speler om de zeven Skytrees terug tot leven te brengen. Door dat te doen, wordt het land hersteld en kan er weer een levendige plek ontstaan. Dit doe je door het land te onderhouden en tegelijkertijd ook relaties op te bouwen en een familie te starten.

  Begin juni zal Harvest Moon Skytree Village exclusief uitgebracht worden voor de 3DS.

  Monster Hunter Stories

  Verkijgbaar vanaf 8 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.