5 Star Wars Battlefront 2 features die de game beter kunnen maken

Article
donderdag, 27 april 2017 om 12:00
xgn google image
Voor veel mensen was de DICE remake van de Star Wars Battlefront serie een lichte teleurstelling. Veel van de gameplay die de originele games zo goed maakte, was verdwenen in de remake. Ontwikkelaar DICE heeft een vervolg met een aantal verbeterpunten op de game uit 2015 beloofd. Tijd om naar de Star Wars Battlefront 2 features te kijken dus!
De trailer van Star Wars Battlefront 2 is gedropt, en licht een tipje van de sluier op over wat het vervolg op Star Wars Battlefront van DICE zal brengen. Het origineel was commercieel succesvol en kwam met veel DLC die beschikbaar was via een (vrij prijzige) season pass. Gelukkig was er ook gratis DLC, zo kon iedereen de sterke VR missie downloaden voor PlayStation VR en dat was een leuke bonus.
De game kreeg, ondanks het succes, best wel wat kritiek en ontwikkelaar DICE heeft ervoor gekozen een aantal verbeterpunten te introduceren in het vervolg. Hier zijn vijf Star Wars Battlefront 2 features die DICE gaat toevoegen die de game beter zouden kunnen maken dan het eerste deel.

5. Classes zijn terug

Het lijkt leuk dat je als standaard karakter in Battlefront 1 (2015) alle wapens kan gebruiken, maar zo heb je soms wel het gevoel dat wat je doet niet echt uitmaakt in het gevecht. Classes uit de oorspronkelijke Battlefront (2004) zijn terug in Battlefront 2, en dat is top! Hopelijk geeft dit wat welverdiende diepte in het spel.
Ook heeft DICE beloofd dat je de verschillende karakter classes kunt upgraden, waardoor de speler echt het gevoel van progressie heeft.
109740

4. Campaign met verhaal dat past in het Star Wars universum

DICE heeft beloofd om een campaign modus beschikbaar te maken in Battlefront 2. Dit betekent dus dat we meer dan alleen de kleine missies krijgen die we hadden in Battlefront 1 (2015), die bijna meer als demo's voelden. Wij hopen op een langdurig en diep verhaal in de prachtige werelden die DICE heeft gemaakt op basis van de legendarische filmserie. Het verhaal dat in de campaign zit, zal overigens officieel passen in de tijdlijn, dankzij de nauwe samenwerking met onder andere Pablo Hildago die voor Star Wars werkt als belangrijke schrijver van Star Wars content.
In het verhaal speel je Iden Versio, een special forces commandant die na het ontploffen van de Death Star wraak wil nemen op de rebellen. DICE belooft een verhaal met "wraak, verraad en verlossing" dat zich afspeelt over een periode van 30 jaar. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast om een Star Wars verhaal vanaf een ander standpunt te gaan zien.
109741

3. Beter op karakter

Wil je Han Solo zijn? Dat kan in Battlefront 1 (2015), maar dan moet je wel eerder bij die blauwe pickup zijn dan de speler naast je. En die speler heeft ongetwijfeld zo'n irritante jetpack, waardoor de pickup voor je neus wordt weggegrist.
DICE heeft beloofd iets te doen aan deze enigszins willekeurige wending in sommige maps, en heeft een puntensysteem bedacht waar je door goed spel beloond wordt. Je mag dan spelen als bijvoorbeeld Leia of Luke. Overigens kan je in de nieuwe game ook als Darth Maul of Rey spelen, want de schurken en helden die speelbaar zijn zullen komen uit alle tijdperken in het Star Wars universum.
109742

2. Split screen co-op

In de vorige game van DICE was er wel een aantal opties om met z'n tweeën split-screen co-op te spelen, maar deze modi waren vrij beperkt. DICE heeft beloofd naast deze offline modi, ook split screen co-op online opties aan te bieden. Je kan nu dus ook thuis met een vriend (of vriendin) online aan de slag gaan. En samen op de bank die AT-AT naar de grond krijgen, voelt vast heel fijn.
Jammer genoeg is deze functie wel alleen beschikbaar voor PS4 en Xbox One gebruikers. Helaas zullen PC gamers hier geen gebruik van kunnen maken.
109743

1. Direct de ruimte in

Een storend gemis in de release van de game van DICE in 2015 was het ontbreken van ruimtegevechten. Want wat is nu Star Wars, zonder een X-wing in te klimmen en vervloekte TIE Fighters uit de lucht te knallen? Wat voelt er fijner dan in de Millenium Falcon door het universum te zoeven?
In Battlefront (2015) werden deze mogelijkheden pas later (in de DLC) toegevoegd, maar in Star Wars Battlefront 2 zijn deze opties gelukkig gelijk beschikbaar. Tijd voor epische gevechten met wel 40 spelers tegelijk.
Star Wars Battlefront 2 zal uitkomen op 17 november. Dit is een klein maandje voor de release van de tweede film in de nieuwe Star Wars trilogie, The Last Jedi. De game is alvast te pre-orderen.

Populair Nieuws