Top 10 beste koningen in games - Op staatsbezoek met Willem

  Het is weer Koningsdag en van oudsher brengt op deze nationale feestdag de koning een bezoek aan één of meerdere gemeenten. Maar wat als de koning eens op bezoek zou gaan bij de beste koningen in games. Wij hebben maar liefst 10 aanbevelingen klaarstaan.

  10. King K. Rool

  Met de recente release van Yooka-Laylee kan één van de klassieke 3D platformschurken niet ontbreken aan dit lijstje met koningen. Als voornaamste vijand van de aap Donkey Kong maakt hij al sinds Donkey Kong Country regelmatig een verschijning in Nintendo haar Donky Kong games. Hij heeft het zelfs voor elkaar gekregen om Donkey Kong ooit te ontvoeren!

  Het is daarentegen al een tijdje geleden dat we King K. Rool echt voorbij zagen komen in games. Misschien kan Willem Alexander King K. Rool ervan overtuigen dat het tijd is om weer eens een keertje terug te keren als geduchte tegenstander van Donkey Kong?

  Benieuwd naar meer 3D platformpersonages? Eerder verscheen er een lijst met top 5 beste dierlijke 3D platform personages, waarin personages staan die het genre echt maakten.

  9. King Hyrule

  Of hij nu de gedaante aanneemt van een rode lange zeilboot, vernoemd wordt wanneer Ganondorf Hyrule met een bezoekje ‘vereert’ of dat hij moet vrezen meegenomen te worden door Vaati, de King of Hyrule is een legende onder zijn volk. Mocht Willem Alexander ooit weer op staatsbezoeken gaan, dan zou hij zeker eens aan moeten kloppen bij Hyrule Castle.

  Mocht de koning niet thuis zijn, dan moet Willem Alexander zijn Nintendo 3DS er maar even bij pakken. Grote kans dat hij een gevecht aan is gegaan in Hyrule Warriors Legends. King Hyrule maakt een vertoning in zo’n beetje elke The Legend of Zelda-game. Zijn eerste ontmoeting met Link was in Zelda II: The Adventure of Link.

  8. King of Gerudo

  Als Willem Alexander dan toch op staatsbezoek in Hyrule gaat, kan hij ook wel eventjes langs bij de Gerudo Desert. Alhoewel ze het daar niet zo op mannen hebben (en de kans groot is dat hij in de gevangenis beland) zal Ganondorf vast wel bereid zijn om met Willem Alexander te praten. Hij kan wel vertellen hoe het is om de eerste man in honderd jaar te zijn en misschien kan Willem daar wel over meepraten, gezien hij ook alleen maar dochters heeft.

  Wel moet onze Willem Alexander moeite doen om Ganondorf te vriend te houden. Als hij hem bezoekt moet hij hem niet tot waanzin drijven. Ganondorf kan als tovenaar een hoop gedaanten aannemen, waaronder het zwijn Ganon. Deze gedaante is daarentegen nog niet eens het meest epische, zie daarvoor The Legend of Zelda: Breath Of The Wild.

  7. King

  Simpelweg King. Dat is de naam van de vechtersbaas uit Tekken. Alhoewel hij geen echte koning is, is zijn naam voldoende om een plekje te veroveren in deze lijst met suggesties. Willem Alexander mag dan zelf kiezen welke versie van King hij bezoekt, daar King twee verschillende personages in de Tekken-reeks vertegenwoordigd: King I in de eerste Tekken games en King II in alle andere spellen.

  King is een sterke worstelaar met een indrukwekkend masker op. Zo lijkt hij het meest op een half mens, half cheeta met het cheetamasker dat hij draagt. King beschikt over een heleboel spraakmakende worsteltrucjes. Misschien kan Willem Alexander eens met hem afspreken in een fitnesscentrum om het één en ander van hem te leren?

  6. The Lich King

  Als hij klaar is met zijn bezoek aan de slechte King of Gerudo, kan hij doorgaan met The Lich King uit World of Warcraft. Als aanvoerder van The Scourge, een leger van ondoden, wil je zeker niet met deze koning sollen. The Lich King is een undead, voormalig personage Arthas, die al voor hij geboren werd bestemd was om groot legerleider The Lich King te worden.

  Om The Lich King met een bezoekje te eren moet hij wel eventjes door Azaroth. Om specifieker te zijn moet je naar hem op zoek in de Icecrown Citadel, een gevaarlijke tempel vol ondoden. Je kunt Arthas ook opzoeken in Warcraft III, waar hij zowel levend als undead verschillende keren speelbaar is in de campaign.

  5. Kingdom Hearts

  Iedereen heeft in zijn jeugd wel minimaal 1 Disney-film of Disney-personage gezien. Ook voor Willem Alexander zal dus een bezoekje aan het koningkrijk uit Kingdom Hearts een waar feest van herkenning zijn. Zo zien we verschillende bekende personages zoals Donald Duck, Mickey Mouse, Goofy, Simba uit The Lion King en Tarzan, samen met verschillende personages van Square Enix. Er zijn ook veel Final Fantasy-personages.

  Met Kingdom Hearts bezoekt onze koning direct het rijk van zowel Disney als Final Fantasy. Zo slaat onze koning twee vliegen in één klap! Kingdom Hearts werd voor het eerst uitgegeven op de Playstaton 2, later zijn er ook een heleboel vervolgen en heruitgaves op andere consoles verschenen.

  4. King Graham

  Als Willem Alexander veel tijd heeft, dan zou hij eigenlijk eens voor zijn (spel)computer moeten duiken om op avontuur te gaan in het rijk van King’s Quest. Het eerste spel van de reeks verscheen in 1984 en sindsdien zijn er een hoop spellen van verschenen. De koning is dus nog wel even bezig wil hij alle hoeken van King Graham zijn koninkrijk verkennen.

  King’s Quest wekt associaties met een middeleeuws sprookje. Een voornamelijk interessant contactpersoon voor onze koning is Sir Graham, het personage waar het gros van de serie om draait. Ook kan hij in gesprek komen met zijn familie. Het hele plot is verspreid over verschillende games en in 2015 is er een episodische reboot uitgebracht.

  3. Candy Crush Saga

  Alhoewel alle eerder genoemde games misschien wat moeilijk zijn voor de niet beoefende gamer, hebben we daarom in deze suggesties ook een casual spelletje opgenomen: Candy Crush Saga. Dit spel kan koning Willem Alexander overal spelen vanaf zijn Facebook-account. Mocht hij toevallig lang moeten reizen tussen alle koninkrijken dan hoeft hij alleen zijn smartphone of tablet erbij te pakken.

  Mocht hij geen zin hebben om deze populaire applicatie te spelen? Dan kan de koning nog langs op het hoofdkantoor van de ontwikkelaars: King. Precies, de game is heel toevallig ontwikkeld door het Zweedse bedrijf King Digital Entertainment.

  2. King Dedede

  Een grote blauwe pinguïn met een rode cape en koninklijke status, dat is King Dedede. Hij heeft altijd wel een rol in de verschillende Kirby-spellen, wat hem erg geschikt maakt voor de lijst met suggesties voor bezoeken. Hij is namelijk niet de dagelijkse kost slechterik uit videogames. Door zijn schattige uiterlijk zou je hem al zijn gruweldaden namelijk zeer gemakkelijk kunnen vergeven.

  Hij is voornamelijk een kruimeldiefje. Zo steelt hij voedsel en voorziet hij bewoners van nachtmerries. Met zijn grote hamer kan hij daarentegen rake klappen uitdelen. Dit zien we voornamelijk in de Super Smash Bros. spellen, waar hij al meermalen een verschijning maakte als speelbaar personage.

  1. De Koopa Koning

  Een van de bekendste figuren is toch wel Bowser, de schurk die telkens weer Prinses Peach ontvoert en vervolgens ook elke keer weer wordt verslagen door Mario. Uiteraard wil hij voorkomen dat Mario zijn kasteel bereikt en hiervoor stuurt hij verschillende legers van Goomba’s en Koopa’s de spelwerelden in. Tevergeefs, Mario springt gewoon op hun hoofd en verslaat ze dan met gemak.

  Mocht Willem Alexander niet zo een trek hebben in slechte koningen, dan kan hij altijd nog het Mushroom Kingdom met een bezoekje vereren. Hij zal Bowser dan vroeg of laat toch wel ontmoeten, als hij weer een poging doet om aan de macht te komen. Bowser is tot nu toe in bijna elke Mario game wel verschenen. Hij is een belangrijk personage binnen de hoofdreeks met Mario games en ook één van de belangrijkste koningen op Nintendo's consoles.

  Heb jij nog een suggestie voor de lijst met koningen in games? Laat het hieronder in de reacties weten!

  Mario Kart 8

  Verkijgbaar vanaf 30 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.