Alle nieuwe LEGO sets van juli 2023

Article
vrijdag, 07 juli 2023 om 15:00
Er verschijnen eigenlijk door het jaar heen nieuwe LEGO sets. Maar niet elke maand kan helemaal bomvol zitten. Meestal maken we een selectie van leuke sets in een maand, maar dit keer hadden we ruimte voor alle nieuwe LEGO sets van juli 2023!

Sanderson Sisters’ Cottage

Als je in de jaren 90 veel Disney-films keek, of vorig jaar, net als vele anderen, de best bekeken Disney+ Original van dat jaar hebt bekeken, is er een goede kans dat je een zwak hebt voor Hocus Pocus. Eén van onze zuiderburen uit België heeft dat ook en is toevallig goed met LEGO. Zodoende kunnen we deze maand een gloednieuwe LEGO Ideas set verwelkomen die is gebaseerd op Hocus Pocus.
De LEGO set is gebaseerd op het huisje van de Sanderson-zusjes, de schurken van beide films. Het zit natuurlijk helemaal bomvol verwijzingen naar Hocus Pocus en kan bovendien, net zoals in de film, vermomd worden als heksenmuseum. Naast Sanderson-zussen tref je ook de andere hoofdpersonen van de film als minifiguurtje aan.
lego eldoradof1687875422

Eldorado fort

Piraten waren vroeger een groot thema bij LEGO. Tegenwoordig zie je ze wat minder, maar door de jaren heen heeft er een flink aantal sets om deze zeerovers gedraaid. Eén daarvan krijgt nu een remake.
Het Eldorado fort is een nieuwe versie van een LEGO set die alweer in 1989 uitkwam. In de tussentijd zijn er allerlei nieuw soorten steentjes verschenen en zijn er verschillende andere verbeteringen doorgevoerd. Het Eldorado-fort heeft dan ook een aardige facelift gehad, waarbij het vooral opvalt dat de ondergrond waar het fort op gebouwd is nu ook uit losse steentjes is opgebouwd, terwijl het voorheen één grote basisplaat was. De nieuwe aanpak zorgt natuurlijk voor meer steentjes en dus meer bouwtijd.]
lego disney kasteelf1687875620

Disney kasteel

Disney wordt dit jaar 100 en er zijn al verschillende LEGO-sets verschenen om dat te vieren. Maar in juli 2023 verschijnt misschien wel één van de grootste klappers. Je kunt namelijk maar moeilijk Disney-liefhebber zijn zonder het Disney-kasteel uit duizenden te herkennen.
Wellicht heb je het gezien in Disneyland, of herken je het van het Disney-logo zoals dat voor elke film te zien is. Nu kun je het in huis halen en op je plank zetten. In het kasteel vind je verwijzingen naar allerlei klassieke films en je kunt het laten bewonen door verschillende personages, van Sneeuwwitje tot Tiana of Rapunzel.