Deze geliefde game krijgt nooit een Switch port

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch heeft al heel wat geweldige games mogen verwelkomen, waaronder ook veel ports van bestaande titels. Er is nog steeds een aantal games waarvan veel fans graag een Switch-versie zouden zien. Maar voor deze geliefde titel lijkt het onwaarschijnlijk.
Qua populariteit mag het geen Mario of Zelda zijn, maar veel mensen hebben Kid Icarus: Uprising hoog in het vaandel staan als één van de beste 3DS games ooit gemaakt. De game werd gemaakt door de legendarische Smash Bros.-regisseur Masahiro Sakurai, maar kreeg nooit een port naar een ander systeem. Sakurai vertelt nu dat hij dat ook niet snel ziet gebeuren.
In een nieuwe aflevering van Sakurais eigen Game Concepts-video’s heeft hij het over zijn Kid Icarus game. Hij laat weten dat hij de game graag op een groter scherm had gespeeld met betere graphics. Ook had hij graag een vervolg op de game gezien.

Waarom komt Kid Icarus niet naar de Switch?

Maar beide mogelijkheden zijn volgens Sakurai onwaarschijnlijk, omdat er geen team is voor de Kid Icarus-franchise. Het is eerder voorgekomen dat een Nintendo-franchise een tijdje geen games kreeg omdat er geen team beschikbaar voor was. Zo is de Metroid-reeks een stuk actiever sinds Nintendo in zee is gegaan met MercurySteam, nadat er bijna een decennium niemand aan de franchise werkte.
Het geval van Kid Icarus: Uprising is extra bijzonder. De interne studio Project Sora was door Nintendo opgericht om deze ene game te maken, waarna de studio meteen weer is opgeheven. De ontwikkelaars die de game maakten zijn waarschijnlijk weer bij andere teams voor bekendere games terechtgekomen.