Onze verwachtingen voor de nieuwe Call of Duty WW2 game

Article
maandag, 05 april 2021 om 17:00
call of duty ww2f1617103847
De setting en de ontwikkelaar van de nieuwe Call of Duty game lijkt nu eindelijk bekend te zijn, na meerdere leaks. De nieuwe CoD gaat zo goed als zeker terug naar WW2 en dit zijn onze verwachtingen voor de game.

Andere WW2 setting dan gebruikelijk

Er heerste een lange tijd onduidelijkheid welke studio precies de nieuwe Call of Duty game gaat maken. Er is namelijk niet één studio voor de franchise verantwoordelijk, maar drie verschillende ontwikkelaars: Treyarch, Infinity Ward en Sledgehammer Games. Volgens de gebruikelijk volgorde zou eigenlijk Sledgehammer de Call of Duty in 2020 aanleveren, maar die taak kwam ineens op het bordje van Treyarch terecht.
De kans is dus groot dat Sledgehammer Games dit jaar aan de beurt komt, waarbij er opnieuw de tijdreismachine in wordt gedoken om de Tweede Wereldoorlog te bezoeken. Die setting komt nu namelijk naar voren door twee verschillende bronnen. Naar verluidt is ook al de naam van de nieuwe game bekend, namelijk Call of Duty: Vanguard.
Hoewel we wel vaker een WW2 setting hebben gezien met Call of Duty - de vorige titel van Sledgehammer was zelfs Call of Duty WW2 - wordt deze titel wel iets anders. De laatste berichten meldden namelijk dat de game zich gaat afspelen in de jaren 50. Nu horen we je al denken: ‘Huh, maar de Tweede Wereldoorlog eindigde toch in 1945?’ En dat klopt helemaal! De nieuwe Call of Duty game speelt zich namelijk af in een zogeheten alternatief verleden, waarin de Duitsers zich helemaal niet hebben overgegeven in ‘45. Het klinkt als een zeer plausibele setting na zoveel WW2 games in de franchise en wij zijn erg benieuwd waar Sledgehammer Games mee gaat komen.
call of duty ww2 vanguardf1617103914

Meer focus op de singleplayer campagne

Eén van de dingen wie wij ook verwachten voor de nieuwe Call of Duty WW2 game is een grote focus op de singleplayer campagne. Dat wordt de laatste paar iteraties van de shooterserie al gezegd, maar Sledgehammer Games heeft wat goed te maken. De campagne van Call of Duty Black Ops Cold War was namelijk verrassend kort en ook het verhaal van Call of Duty WW2 was één van de zwakke punten van de game.
Wij denken daarom dat de release van Black Ops Cold War en de nieuwe Call of Duty zijn omgedraaid, zodat Sledgehammer meer tijd heeft om aan de game te werken, mede voor de campagne. Als er namelijk inderdaad een alternatieve tijdlijn komt, dan is het doodzonde om dat helemaal te ontwerpen en bedenken voor een verhaallijn van een paar uurtjes.
Met Call of Duty WW2 heeft de studio daarnaast laten zien niet vies te zijn van een paar hardcore momenten. Met een slopende wereldoorlog die nog veel langer duurt dan verwacht, kan het geweld flink oplaaien. Wij verwachten dan ook dat de ontwikkelaar helemaal los gaat met de singleplayer campagne in de nieuwe Call of Duty game.
schermafbeelding 2020 11 16 om 101703f1605519827

Nazi Zombies keren terug

Op het moment steelt Call of Duty Warzone de show als het gaat om populaire online modi voor Call of Duty, maar de grote populaire variant daarvoor was ongetwijfeld Zombies. En wat voor zombies zijn er nu beter af te slachten dan Nazi Zombies? Inderdaad, die zijn er niet.
Nu Sledgehammer Games waarschijnlijk terugkeert naar een versie van de Tweede Wereldoorlog, verwachten wij zeker een Nazi Zombies modus in de game. Wij hebben namelijk een aantal redenen om tot die conclusie te komen.
Ten eerste natuurlijk de populariteit. Ondanks het feit dat veel spelers standaard elke jaar de nieuwe Call of Duty kopen, moet Activision nog steeds nieuwe spelers over de streep trekken. De populaire Zombies modus is daar de ideale tool voor. Ten tweede heeft Sledgehammer Games ervaring met de modus en niet zo’n beetje ook. Call of Duty WW2 had namelijk een zeer uitgebreide Nazi Zombies, inclusief een class system om de bekende gameplay flink te veranderen. Zombies zijn het geesteskind van Treyarch, maar wij denken dat Sledgehammer er een homerun mee gaat slaan.
call of duty ww2 multiplayerf1617104063

Experimenteren met de multiplayer

Met Call of Duty WW2 heeft Sledgehammer Games niet alleen laten zien dat het veel kan doen met de Zombies-modus, maar ook met de andere beschikbare online modi. In vergelijking met andere titels in de franchise had de game namelijk een flinke collectie en varieerde het ook met het bekende Create-a-Class-systeem.
Het zal ons dan ook niks verbazen wanneer de ontwikkelaar weer lekker los gaat met de verschillende modi. Of het nu variaties zijn op bestaande en geliefde modi of een compleet nieuwe experimentele modus, wij zitten ervoor klaar! In het verleden hebben we namelijk al gezien dat een compleet nieuwe modus plotseling zeer populair kan worden en zelfs een compleet genre kan beginnen. Een gokje wagen is dan ook geen slecht idee.

Populair Nieuws