10 Netflix tips van het moment - Toch eventjes meepikken!

  Netflix is een enorme bron aan uren tijdverdrijf. Er staat zoveel op dat er voor ieders wils wel iets opstaat. Maar omdat er zoveel is, kun je soms door de bomen ook het bos niet meer zien. Stop met zoeken, dit zijn onze Netflix tips!

  10. Avicii: True Stories

  Het is nog maar heel recent gebeurd: het overlijden van de zeer succesvolle en daarbij wereldbekende Avicii. Met nummers als Hey Brother en Wake Me Up, wist hij miljarden fans aan te trekken. Nu er ook een documentaire over hem op Netflix staat, kan deze gezien de recente gebeurtenissen niet ontbreken aan deze lijst met kijktips.

  De documentaire laat zien dat de muziekwereld niet altijd even mooi is. Alhoewel bij velen het beeld van glitter en glamour hangt, kent deze wereld namelijk ook een enorme schaduwzijde. In Avicii: True Stories gaat het helemaal niet zo goed met de artiest. In plaats van de wereld rond de reizen, reist hij van ziekenhuis naar ziekenhuis.

  Het gaat niet goed met zijn mentale gezondheid, hij heeft enorme stress. Het is heel droevig hoe alles is gelopen.

  9. The Alienist

  In The Alienist volgen we een moordmysterie zoals dit zou hebben plaatsgevonden in de oude 19e eeuwse tijd. New York is in volle bloei, maar stiekem ook heel erg onveilig. Mannelijke prostituees worden op gruwelijke wijze van het leven beroofd. Enkel politiecommissaris Teddy Roosevelt heeft het in huis om mogelijk de moorden nog op te kunnen lossen.

  Een psycholoog voor criminelen en nieuwsilustrator helpen hem zodat deze moorden hopelijk een halt toegeroepen kunnen worden. Hierbij komt er nog van verschillende andere kanten hulp, waaronder hulp van de een secretaresse die haar passie heeft liggen in het worden van de beste vrouwelijke politiedetective die ze zich kan voorstellen.

  De serie werd oorspronkelijk uitgezonden op de Amerikaanse zender TNT, maar is zo'n een succes dat ook Netflix het met veel plezier op haar platform aanbiedt. Echt een Netflix tip!

  8. Jessica Jones seizoenen

  Met de nieuwe Marvel-film The Avengers: Infinity War op komst, is het misschien ook wel eens lekker om enkele superheldenseries als Netflix tip mee te pakken. Daarom zijn er in deze tiplijst twee titels opgenomen die zeker de moeite waard zijn. Als eerste hebben we het over Jessica Jones, waarvan sinds 8 maart met enige regelmaat nieuwe afleveringen van alweer het tweede seizoen verschijnen.

  Jessica Jones is een personage dat voornamelijk bekend raakte door haar kleine bijdrage aan de Captain America-films. De serie maakt onderdeel uit van het Marvel Cinematic Universe. Alle verhalen in de serie spelen dus af in hetzelfde universum als waarin The Avengers straks de strijd rondom de Infinity Stones zullen uitvechten.

  Echt een Marvel-fan? We hebben nog wat tips voor welke films jij echt even opnieuw moet kijken voordat je aan Infinity Wars begint. Geen Marvel fan? Lees dan snel verder, want dit artikel bevat nog voldoende andere Netflix tips.

  7. The Flash

  En dan hebben we nog een andere Netflix tip waar jij vliegensvlug van kunt genieten!

  Voor de mensen die niet zo'n Marvel-fan zijn, maar wel weg zijn van superhelden, is er ook gedacht aan DC. Zo verschijnen er met enige regelmaat nog nieuwe afleveringen voor deze serie. Bijna het hele vierde seizoen staat ondertussen al online en in mei worden de laatste afleveringen alweer toegevoegd.

  De supersnelle superheld The Flash wist volgens onze The Flash Review eerder al een visueel spektakel neer te zetten in haar tweede seizoen. Maar ook het eerste seizoen liet al snel veel potentie zien. Zo werd dit eerste seizoen, welke ondertussen alweer twee jaar geleden verscheen, met maar liefst een 8.0 beoordeeld.

  Als je aan The Flash begint heb je straks ruim vier seizoenen om te bekijken. Heb je veel tijd over, dan heb je aan deze serie zeker veel om je tijd te doden. Zeker als je nog alle seizoenen moet bekijken heb je er een flinke kluif aan.

  6. Seven Seconds

  Heb je zin om een korte serie te kijken en lekker een avondje met de popcorn achterover te hangen? Klinkt niet verkeerd, toch? Dan zijn de tien afleveringen van Seven Seconds mogelijk voor jou interessant. De serie leent zich voor een lekker avondje drama.

  Drama is zelfs het belangrijkste thema, want in de serie zien we wat een drama wel niet allemaal teweeg kan brengen. Een 15-jarige Afro-Amerikaanse sterft tijdens een politie-inval en de politie wil dit in de doofpot stoppen. Dit zorgt voor een intense spanning. De Afro-Amerikaanse bevolking is ziedend en staat lijnrecht tegenover de blanke politie, omdat de bevolking het gevoel heeft dat hen een ontzettend groot onrecht is aangedaan.

  Eerder wist Seven Seconds al een plek te veroveren in onze top 10 beste drama series. Het drama neemt je zover mee dat je echt voelt hoe het is als een hele stad als New Jersey door zo een drama wordt gegrepen. Seven Seconds kan dan ook niet ontbreken aan deze lijst met Netflix tips!

  5. The 100 seizoenen

  Nee, niet 100 seizoenen van The. Maar wel meerdere seizoenen van The 100 die zeker niet mogen ontbreken in een lijst met Netflix tips!

  Ook konden we dit jaar weer verder met The 100. Er is voldoende te beleven want ondertussen verschijnen nieuwe afleveringen van alweer het vijfde seizoen van The 100. Elke keer wanneer de afleveringen in de Verenigde Staten zijn uitgezonden, kunnen ze ook weer hier in Nederland op Netflix verschijnen.

  In The 100 is de wereld stervende. De aarde is afgestorven en ondertussen is het een postapocalyptische wereldje dat telkens in beeld komt. Sommigen hebben het overleefd en langzaamaan verzamelen de overlevenden zich op The Ark. Dit is een gigantisch ruimtestation dat in een baan om de aarde draait.

  4. Everything Sucks

  Een andere serie die niet aan dit lijstje mag ontbreken is Everything Sucks. De serie valt een beetje in dezelfde categorie als een andere film die later in dit lijstje zal volgen: lachen, gieren, brullen. De serie kent tien afleveringen die allemaal ongeveer een half uur van stof zijn. Prima op een avondje te behappen dus!

  In de serie volgen we twee groepen scholieren. Een van die groepen bestaat uit wat eerstejaarsstudenten die buitenbeentjes zijn. Ze horen nergens bij en het gros van hun tijd besteden ze aan de A/V Club. Aan de andere kant staat Kate, die een onzekere periode meemaakt over haar seksuele geaardheid omdat ze verliefd is op iemand van hetzelfde geslacht.

  Dit meisje heeft daarentegen al een vriendje. Dat zuigt voor haar is het niet? Maar geen zorgen, Everything Sucks zuigt niet en hoort dan ook zeker in deze lijst met Netflix tips!

  3. Riverdale Seizoen 1 en 2

  Het eerste seizoen wist enorm veel kijkers te boeien en het tweede deel lijkt vooralsnog ook erg boeiend. Dit jaar zijn er flink wat nieuwe afleveringen van dit tweede seizoen verschenen. En mocht je na twee seizoenen naar meer verlangen, dan is er goed nieuws. De uitzendingen verschijnen tot en met midden mei zelfs nog wekelijks op Netflix.

  Het verhaal van seizoen 2 gaat verder waar het eerste seizoen stopte. Terwijl de Black Hood is opgespoord, is er weer een nieuw mysterie dat moet worden opgelost. Verschillende tieners raken net als in het eerste deel weer verstrengeld in dit mysterie. Ondanks dat Riverdale zo een vredelievend plekje leek, is het een plek vol geheimen.

  Zowel het eerste seizoen als tweede seizoen behoren in het lijstje Netflix tips!

  2. A Series of Unfortunate Events Seizoen 2

  Zin om te lachen om toch wat duistere humor? Dan is A Series of Unfortunate Events mogelijk echt een serie voor jou. Zeker als je bedenkt dat het tweede seizoen van start is gegaan en er ook nog een derde seizoen aan lijkt te komen.

  Deze serie mag uiteindelijk ook niet ontbreken aan deze lijst. De serie werd eerder al opgenomen in verschillende andere lijsten op XGN, waaronder de 5 tofste nieuwe Netflix releases van april. Ondertussen is van de serie sinds 30 maart het tweede seizoen begonnen, dus er is weer voldoende wat kan worden weggekeken. Ook stond hij eerder al op de lijst van films waar echt naar uit valt te kijken dit jaar.

  De serie vindt zijn oorsprong in de gelijknamige boeken van Lemony Snicket. In deze boeken staan thema's als avontuur, mysterie en duistere komedie centraal. Het eerste seizoen neemt ons aan de hand door het verhaal van de weeskinderen Baudelaire.

  1. The End Of The F*cking World

  En dan komen we nu aan bij de laatste Netflix tip van deze lijst!

  Ben je op zoek naar een serie die lekker kort en krachtig is? Bij The End Of The F*cking World heb je met 8 afleveringen van 20 minuten een serie die je lekker in een avondje kunt bingewatchen. Zeker omdat de serie zo licht van stof is en lekker humoristisch uitpakt, is het een onwijs gave serie om eventjes mee achterover te leunen en te ontspannen.

  De serie gaat over een psychopaat die een groot doel voor ogen heeft: een meisje vermoorden. Alhoewel dit heftig is, wordt dit drama op een hele humoristische manier gebracht. Om dat ene meisje te vermoorden wordt hij namelijk eerst haar vriendje en gaan zij samen op een reis waarop van alles misgaat.

  Niet overtuigd waarom The End Of The F*cking World geniaal is? Lees dan eens onze special waarin we uitgebreid vertellen waarom je deze serie echt een keer eens moet kijken!

  Nog meer Netflix tips?

  Heb je na deze Netflix tips nog meer Netflix tips nodig? De volgende cabaret stukken zorgen er echt voor dat je echt met een glimlach op je gezicht kan genieten. En als je liever wat spanning voelt, dan je vind nog meer Netflix tips in deze lijst met beste Netflix thrillers!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.