Avengers Infinity War - Infinity Stones locaties, krachten en meer

  In Avengers Infinity War staan Thanos en de Infinity Stones centraal. Aangezien we de afgelopen tien jaar hebben mogen genieten van inmiddels al achttien films in het Marvel Cinematic Universe (MCU), kan het verwarrend zijn om alles bij te houden. Daarom krijgen jullie hier een overzicht van de Infinity Stones locaties, krachten en alle andere informatie die je kunt willen.

  Dit artikel bevat spoilers voor alle MCU films tot en met Avengers Infinity War.

  Wat zijn de Infinity Stones?

  In Avengers Infinity War is de grote slechterik Thanos opzoek naar zes Infinity Stones voor zijn Infinity Gauntlet zodat hij een infinity aan krachten heeft over het hele universum. Deze stenen zijn stuk voor stuk ongelooflijk krachtig, maar gecombineerd zijn ze het ultieme wapen voor een totale overheersing van hier tot aan het einde van het universum.

  In de eerste Guardians of the Galaxy krijgen we van de Collector op de planeet Knowhere een uitleg over de stenen en hij vertelt hier dat voor er ook maar iets bestond er zes eigenaardigheden waren. Met het ontstaan van het universum werden deze eigenaardigheden tot de Infinity Stones omgedoopt. Waar dat op neerkomt, is dat de Infinity Stones zes verschillende aspecten van het universum uitdrukken. In latere comics worden de stenen ook wel een broncode genoemd van de realiteit waar wij in leven.

  Je kunt je voorstellen dat als Thanos zijn handen krijgt op de broncode van ons leven dat tot grote gevolgen kan leiden. Vandaar dat al onze favoriete helden samenkomen in Avengers Infinity War om dat te voorkomen. Deze zes stenen staan voor Space, Power, Mind, Time, Reality en Soul. Enkele Infinity Stones locaties en krachten zijn al bekend, maar nog niet alles is duidelijk rondom de stenen.

  Space Stone

  De eerste Infinity Stone die aan bod komt in het MCU is de Space steen. Deze krachtige steen zit verwerkt in de Tesseract, die we voor het eerst zagen in een scène na de aftiteling van Thor. In Captain America The First Avenger staat de Tesseract centraal omdat Red Skull de kracht van de steen wil gebruiken om Hydra en de Nazi’s een overwinning te bezorgen in de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard wordt daar een stokje voor gestoken en krijgen we de echte kracht van de Space Stone te zien.

  Wanneer Red Skull de Tesseract met zijn hand oppakt, wordt de ruimte om zich heen opengescheurd en wordt hij de oneindigheid van het universum in gezogen. Dit betekent het einde van Red Skull (er zijn theorieën dat hij misschien nog leeft) en dit laat ook meteen zien dat een enkele steen al te krachtig is om zomaar door iemand gecontroleerd te worden. In de eerste Avengers wordt de Tesseract nog een keer gebruikt om een gat in de ruimte te creëren waardoor het Chitauri leger binnenvalt.

  De krachten van deze steen blijven niet bij het openen van gaten in het universum. In de comics wordt de Space Stone ook gebruikt om super snelheid te recreëren en om alomtegenwoordigheid te verwezenlijken, wat er op neerkomt dat je de eigenschap hebt om overal tegelijkertijd aanwezig kunt zijn. Ook kun je ermee teleporteren, iets dat we Thanos al zien doen in de trailer van Avengers Infinity War.

  infinity stones locaties space stone

  Dus waar is de Tesseract, en dus de Space Stone, gebleven na The Avengers? Thor heeft de Tesseract meegenomen naar zijn thuiswereld Asgard, waar de steen in de kluis van Odin is opgeborgen. Tijdens Thor Ragnarok maakt de steen een cameo wanneer Hela door de kluis loopt. Aan het einde van deze film wordt Loki de kluis ingestuurd om Ragnarok terug tot leven te brengen waar hij de Tesseract stiekem meeneemt.

  De Tesseract is dus in het bezit van Loki aan het begin van Infinity War. In een trailer zagen we al hoe Loki de steen lijkt te overhandigen aan Thanos. Later in die trailer zien we dat Thanos de Space Stone toevoegt aan zijn handschoen, maar hoe we tot dat punt komen zien we vanzelf wel als Avengers Infinity War uitkomt.

  Mind Stone

  In de eerste Avengers film zien we naast de Tesseract ook de Mind Stone verschijnen. Deze Infinity Stone zit verwerkt in de scepter die Loki van Thanos heeft gekregen en stelt hem in staat om mensen over te nemen en in zijn slaven te veranderen. De Mind Stone is ook de ster van de tweede Avengers film, Age of Ultron, want daarin wordt de kracht van de steen gebruikt om de kunstmatige intelligentie van Ultron af te maken.

  De krachten van de steen zijn dus onder meer het overnemen van andere wezens. Zo zien we in de voorgenoemde films onder andere hoe Hawkeye, dokter Selvig en dokter Cho volledig hun eigen wil verliezen aan de steen. Daarnaast zorgt de steen ook voor ongelimiteerde kennis en wijsheid wat we in enige vorm ook terugzagen in de karakters van Ultron en Vision.

  Met de volledige kracht van de Mind Stone kan de gebruiker iedere geest in het universum tegelijkertijd binnendringen en hen laten doen wat hij wil. Daarnaast heeft de gebruiker hiermee ook toegang tot alle herinneringen en gedachtes van de wezens die hij overneemt. Ten slotte kan de steen ook krachten versterken, zoals we zien bij Quicksilver en Scarlet Witch.

  infinity stones locaties mind stone

  In Age of Ultron is de Mind Stone gebruikt om het karakter Vision te scheppen en de steen zit tot op dit moment nog in zijn voorhoofd. In de eerste Avengers Infinity War trailer zien we hoe Vision pijn lijdt terwijl geprobeerd wordt om de steen uit zijn voorhoofd te krijgen. Of dat gaat lukken, weten we vanaf 25 april.

  Reality Stone

  De volgende Infinity Stone in het MCU is de Aether, ofwel de Reality Stone. Met de release van Thor The Dark World kwam de Aether voor het eerst aan het licht. De Dark Elf Malekith heeft zijn zinnen gezet op de Aether om het universum terug te laten keren naar de duisternis van voor de Big Bang. Bij zijn eerste poging wordt hij gestopt door Bor, de opa van Thor, maar bij zijn tweede poging heeft hij meer succes totdat Thor uiteindelijk hem toch weet te verslaan.

  De Aether heeft in de film de kracht om materie om te zetten in donkere materie. De Reality Stone werkt echter alleen als er een gastorgaan is waar hij energie uit kan trekken. De gebruiker van deze steen gaat dus langzaam dood naarmate hij de steen meer gebruikt. In Thor The Dark World zien we dat de Aether random portalen kan openen naar andere werelden, maar de meest interessante kracht zien we wanneer Malekith de Aether in zijn macht heeft.

  De Reality Stone kan namelijk gebruikt worden om alles wat je maar zou willen realiteit te maken. Je kunt compleet nieuwe universums maken met je eigen verzonnen wetten van de natuurkunde. Malekith gebruikte de kracht om een tornado van energie op te roepen, spikes naar Thor te gooien en zelfs om ledematen terug te laten groeien. Maar dat is dus nog maar het begin van de mogelijkheden van de Reality Stone.

  infinity stones locaties reality stone

  Aan het einde van Thor The Dark World wordt de Aether overhandigd aan de Collector op de planeet Knowhere. De Asgardians zijn op dat punt namelijk ook al in het bezit van de Tesseract en het leek hen niet verstandig om de twee stenen zo dicht bij elkaar te houden. In Guardians of the Galaxy wordt het museum van de Collector opgeblazen en het is onzeker wat er met de Reality Stone is gebeurd op dit moment. De krachtige steen zal de ontploffing zeker overleefd hebben en de Collector weet wat de Aether is, dus hij zal er alles aan doen de steen te vinden in de puin.

  Power Stone

  De vierde Infinity Stone die we te zien krijgen is de Power Stone die als de Orb is vermomd in de eerste Guardians of the Galaxy film. In een van diens leukste scènes is Star-Lord bezig om de Orb te stelen uit een tempel op de planeet Morag. Net wanneer hij slaagt, wordt hij aangehouden door de handlangers van Ronan the Accuser. Ronan was namelijk ook opzoek naar de Orb voor zijn baas Thanos.

  De krachten van de Power Stone zijn vrij vanzelfsprekend. De gebruiker van de steen wordt almachtig en alle krachten en superkrachten krijgen een flinke boost. Zoals in Guardians of the Galaxy wordt gedemonstreerd is de steen krachtig genoeg om een complete planeet te verwoesten in luttele seconden. Thanos heeft nog een extra reden om de Power Stone aan zijn collectie toe te voegen en dat is dat de steen ook de krachten van de andere Infinity Stones versterkt.

  infinity stones locaties power stone

  Wanneer Guardians of the Galaxy tegen zijn einde loopt, wordt de Orb opgesloten in een kluis in het hoofdkwartier van Nova Corps. Daar blijft de steen veilig liggen totdat Infinity War losbreekt. In de trailer voor die film zagen we de Power Stone al op de ringvinger van Thanos verschijnen, dus het lijkt erop dat hij deze steen als eerste weet te bemachtigen.

  Time Stone

  De volgende steen die voorbijkomt in het MCU is de Time Stone. In de in 2016 verschenen solofilm van Doctor Strange wordt deze steen geïntroduceerd in de vorm van het Eye of Agamotto. Hij gebruikt de krachten van de steen in eerste instantie om beter te worden in het gebruiken van magie, maar uiteindelijk is de steen ook nodig om Kaecilius en Dormammu te verslaan.

  De gebruiker van de Time Stone kan de tijdlijn van bepaalde objecten veranderen, zoals bijvoorbeeld werd gedemonstreerd met de appel. In de film zien we ook hoe Doctor Strange een loop maakt van tijd waardoor hij Dormammu keer op keer kan lastig vallen. Mocht Thanos de volledige kracht van de steen in handen krijgen dan heeft hij volledige controle over alle tijd in het verleden, heden en de toekomst. Het is dus te hopen dat Doctor Strange de steen veilig weet te houden.

  infinity stones locaties time stone

  Aan het einde van Doctor Strang wordt het Eye of Agamotto teruggezet op zijn voetstuk in Kamar-Taj. De krachten van de steen worden te sterk bevonden voor Doctor Strange en daarom moet hij de steen weer afstaan om eerst verder te trainen. Veel training heeft hij niet nodig gehad want in Thor Ragnarok kunnen we zien dat Doctor Strange het Eye of Agamotto om zijn nek heeft hangen tijdens een bezoek van Thor en Loki. In de trailer voor Avengers Infinity War hangt de Time Stone daar nog steeds.

  Soul Stone

  De laatste Infinity Stone is de meest mysterieuze steen, aangezien deze nog niet is voorgekomen in het MCU. Er zijn genoeg theorieën over de locatie van de zesde steen. De saaiste theorie is dat Thanos de Soul Stone al in zijn bezit heeft en wij het gewoon nog niet weten. De steen zou op zijn duim kunnen zitten in de trailer, een plek die schijnbaar bewust buiten beeld gehouden wordt.

  Een interessante theorie is dat de Soul Stone gekoppeld is aan Heimdall uit de Thor films, want deze blinde Asgardian ziet iedere ziel in het universum. Deze skill gebruikt hij bij zijn werk als poortwachter van Asgard. Hoe kan deze blinde man door het hele universum kijken zonder iets zo krachtig als een Infinity Stone? Zijn ogen zijn daarnaast oranje van kleur, wat ook de kleur is van de filmversie van de Soul Stone.

  De populairste theorie op dit moment is dat de Soul Stone ergens verscholen is in Wakanda. De Vibranium komeet die tijden geleden is neergestort bevatte mogelijk ook deze Infinity Stone. Dit zou kunnen verklaren waarom Black Panther na het innemen van de hartvormige kruiden de zielen van zijn voorgangers kan bezoeken. In de trailer van Avengers Infinity War zien we een grote strijd rondom Wakanda wat kan betekenen dat daar de laatste steen beschermd wordt.

  De krachten van de Soul Stone zijn zacht uitgedrukt indrukwekkend. Met de steen kan de gebruiker alle levende én dode zielen in het universum overnemen. Deze zielen staan open voor corruptie en kunnen zo veranderd worden dat de gebruiker controle krijgt over alles en iedereen. Het is daarom onwaarschijnlijk dat Thanos deze steen al in bezit heeft.

  infinity stones locaties soul stone

  Avengers Infinity War – Infinity Stones locaties zijn bijna bekend

  Waar en wanneer we de Soul Stone gaan zien in Avengers Infinity War is nog niet bekend. Er is zelfs nog een kans dat we de steen helemaal niet gaan zien in het aankomende deel. Volgend jaar komt er namelijk de vierde Avengers film al uit waar we nog helemaal niets over weten en mogelijk is de Soul Stone de link die de Avengers films aan elkaar koppelt.

  We kunnen het 25 april zelf ontdekken in de bioscoop als Avengers Infinity War uitkomt. En laat ons vooral weten waar jij denkt dat de geheimzinnige Soul Stone tevoorschijn gaat komen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.