The Flash season 1 review - Prima spin-off

  In de DC-comicserie Arrow wordt op een gegeven moment de forensische wetenschapper Barry Allen. Over deze intrigerende persoon is nu een hele eigen serie gemaakt: The Flash. Of dat een succes is, lees je in deze The Flash season 1 review.

  In The Flash season 1 leren we Barry Allen (Grant Gustin) pas echt goed kennen: wie hij is, van wie hij houdt en natuurlijk zoomen we in op zijn specialiteit. Barry kan namelijk maar al te snel rennen nadat hij getroffen wordt door bliksem. Een simpele onschuldige kiddo zien we dus langzamerhand transformeren in The Flash.

  Overduidelijke plottwisten

  Jawel, The Flash. Een superheld die geheel gehuld gaat in een fel rood pak. Hoewel Barry al snel zijn krachten inzet om mensen te redden van allerlei gevaren in het stadje Star City is niet iedereen zo blij met zijn superheldkrachten. Al snel blijken er in Star City allerlei 'meta mensen' rond te lopen die allemaal hun eigen krachten hebben en niet iedereen heeft goeds in de zin.

  Enige wat jammer is, is dat de kijker al van mijlenver ziet aankomen welke persoon uit de cast er een geheime agenda op nahoudt. Iets wat duidelijk zo bedoeld is, maar als je kijkt, weet je als kijker al gauw dat dit beter pas veel later onthuld had kunnen worden. The Flash verliest daarmee een stukje spanning en dat is zonde.

  The Flash season 1 Review

  Worstelen met gevoelens

  Toch is het niet zo dat de serie daarmee zijn glans verliest. Want seizoen 1, bestaande uit 23 afleveringen van zo'n 42 minuten per stuk, zijn bijzonder vermakelijk. Behalve alle gevechten tussen The Flash, zijn vrienden en diverse metamensen, worstelt Barry met zijn gevoelens voor de journaliste Iris West (Candice Patton).

  Hij is opgegroeid met het meisje, nadat zijn vader onterecht is gearresteerd. Maar doordat ze samen zijn opgegroeid en elkaar zo goed kennen heeft hij altijd zijn gevoelens onder stoelen en banken geschoven.

  En dan is het op een dag te laat. Want Iris heeft opeens een vriend, die tevens de politiepartner is van haar vader. De enige manier waarop Barry wél indruk op haar kan maken is als The Flash, want het is niet enkel haar journalisttieke nieuwsgierigheid die hunkert naar The Flash.

  Iedere kijker heeft het door: ze vindt The Flash wel héél interessant. Hoe ver dat gaat laten we in het midden. Maar er zijn scenes tussen die doen denken aan de Superman serie uit de jaren 90 dat iedereen zwijmelend voor de tv zat vanwege de ontluikende liefde tussen Lois en Clark.

  The flash season 1 review

  Erg veel Prison Break

  Is het dan een en al zoetsappigheid? Nee hoor, totaal niet. De nadruk ligt op actie. De rode draad is degene die min of meer aanzit achter The Flash, maar ondertussen zien we geregeld ook de kop van Wenthworth Miller (Leonard Snart) die als schurk optreedt.

  Hij is de dief die het stadje onveilig maakt en waar Barry geregeld mee te maken krijgt. Miller in een schurkenrol kan op zich nog wel, maar de vraag is even waarom opeens Dominic Purcell (Lincoln Burrows) en Robert Knepper (T-Bag) ook terug te zien zijn als slechterikken. Je krijg bijna het gevoel naar een Prison Break reünie te kijken in plaats van een gloednieuwe serie.

  Het is dan ook maar goed dat de 'gebroeders Scofield' niet in elke aflevering zitten. De vaste cast is veel interessanter. Barry Allen wordt goed vertokt en dat geld ook voor Iris West, haar vriendje, haar vader en de mensen met wie Barry samenwerkt in Star Lab. Zo maken we kennis met bijvoorbeeld Cisco Ramon (Carlos Valdes) en Caitlin Snow (danielle Panabaker), de collega's van Barry Allen.

  the flash season 1 review

  Terugkerende personages

  En voor de liefhebbers van Arrow: ja, die keert ook een paar keer terug. Het leukste moment is de vechtscene waarin The Flash en Arrow zij aan zij werken, samen met nog een derde personage. Moet je Arrow gezien hebben om The Flash te zien? Nee, de series staan beide redelijk op zichzelf.

  Al is het wel zo dat je een paar kleine aanwijzingen mist. Zo komt een vriendinnetje van Arrow voorbij en begrijp je de mysterie tussen de twee niet helemaal en ook komt de band tussen Felicity en Barry Allen wellicht een beetje uit de lucht vallen.

  Al is de chemie tussen de twee op beeld zo goed, dat je het gevoel hebt de personages meteen te kennen als je Arrow nog nooit gezien hebt. Als je de blu-ray aanschaft krijg je bovendien nog een hoop leuke extra's voorgeschoteld. Dan zie je dat de makers bijvoorbeeld heel bewust al in Arrow een band hebben gecreëerd tussen Felicity en Barry omdat men toen al wist dat er een gehele eigen serie moest verschijnen rondom The Flash.

  the flash season 1 review

  The Flash season 1 review conclusie - vermakelijk genoeg!

  Al met al is The Flash erg leuk om te zien. Naast actie krijg je genoeg humor en romantiek en daarmee is het zo'n mix die doet denken aan superman uit de jaren '90. Wees je er wel van bewust dat het een cast is met jonge spelers en daardoor is The Flash niet voor iedereen bedoeld. De serieuze kijker kan de serie beter overslaan. Maar heb je zin luchtig vermaak en een combinatie, van scifi, romantiek, actie en humor, dan is The Flash vermakelijk!

  8

  De plus- en minpunten

  • Ook prima te kijken als geen Arrow gezien hebt
  • Doet denken aan Superman serie van de jaren 90
  • Mooie special effects
  • Extra's op blu-ray
  • Je mist kleine details als je Arrow niet gezien hebt
  • Waarom zoveel Prison Break personages?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.