Netflix marathon - 10 series die je kan kijken als je een marathon wil houden

  De herfst is weer begonnen. Het is het ideale seizoen om binnen lekker knus op de bank een lange Netflix marathon te houden. Wij hebben 10 Netflix series die perfect zijn voor een marathon voor je op een rijtje gezet.

  Fox Broadcasting Co

  10. New Girl

  Op de tiende plaats van onze lijst over de beste Netflix films om een marathon te houden, staat New Girl, die op 20 september 2011 uitkwam. De serie gaat over een gekke lerares, genaamd Jess, die naar Los Angeles verhuist. Dit doet ze met drie mannen: Nick, Schmidt en Winston. De serie is een combinatie van komedie en drama en legt de focus vooral op omgaan met relaties en carrièrekeuzes.

  New Girl heeft veel positieve reacties ontvangen van critici. De serie werd namelijk in 2011 uitgeroepen tot één van de beste nieuwe komedies. Ook is de serie genomineerd voor vijf Golden Globe Awards en Primetime Emmy Awards. Op 14 mei 2017 kwam het laatste seizoen van New Girl uit: seizoen zeven, bestaande uit acht afleveringen.

  Clerkenwell Films

  9. The End of the F**cking World

  Ook The End of the F**cking World staat op ons Netflix marathon lijstje. De serie volgt de 17-jarige James, die nogal bijzondere hobby’s heeft. Hij doodt namelijk dieren als hobby, maar besluit na flink wat vervelen dat hij een mens wil doden. Als zijn klasgenoot Alyssa voorstelt om samen weg te rennen om op avontuur te gaan, lijkt hem dit de uitgelezen kans om zijn idee werkelijkheid te maken. Samen maken ze een roadtrip door Engeland en ontwikkelen ze langzamerhand een relatie.

  De inspiratie achter de serie zijn de mini comics van Charles Forsman. Deze comics zijn samengevoegd in een boek. Er werd contact met opgenomen met Forsman over het idee van een serie gebaseerd op het boek. Dit werd een groot succes, want The End of the F**cking World werd genomineerd voor de British Academy Television Award 2018 voor de beste dramaserie.

  8. How To Get Away With Murder

  De achtste plaats in onze Netflix marathon lijst is de bekende serie How To Get Away With Murder. De serie volgt het leven van Annalise Keating, een advocaat en professor in strafrecht. Samen met haar studenten Connor Walsh, Michaela Pratt, Laurel Castillo, Wes Gibbins en Asher Millstone, raakt ze per ongeluk betrokken bij een moordcomplot. Spannend!

  How To Get Away With Murder kreeg veel positieve feedback van critici. Viola Davis, de actrice die Annalise Keating speelt, werd de eerste zwarte vrouw ooit die een Emmy Award won voor Outstanding Lead Actress. Een paar andere acteurs uit de serie werden ook genomineerd voor diverse awards. Het vijfde seizoen is sinds september te zien.

  ABC

  7. Once Upon A Time

  Op de zevende plaats in onze Netflix marathon lijst staat Once Upon A Time, een sprookjesserie die bestaat uit zeven seizoenen. Het verhaal gaat over allerlei verschillende sprookjesfiguren die in de echte wereld terecht zijn gekomen zonder happy ending. Zij zijn hun geheugen zijn verloren door een vloek van de boze koningin, die steeds maar op zoek is naar haar eigen happy ending. Emma Swan, de dochter van Sneeuwwitje en Prince Charming, probeert de vloek te doorbreken en iedereen te redden.

  Het eerste seizoen van Once Upon A Time kwam in Nederland op een vrij bijzondere datum uit, namelijk 12-12-12. In 2014 kwam de serie ook op Netflix. Op het Instagram-account van Adam Horowitz is helaas bevestigd dat er geen achtste seizoen van de serie zal komen.

  Netflix

  6. Orange Is The New Black

  Het verhaal van Orange Is The New Black gaat over een vrouw genaamd Piper Chapman, die vijftien maanden de gevangenis in moet, omdat ze drugsgeld transporteerde voor haar toenmalige vriendin Alex Vause. Het gevangenisleven is niet makkelijk en heel erg wennen voor Piper, omdat ze haar comfortabele bestaan in New York moet achterlaten.

  Orange Is The New Black is momenteel een van de meest bekeken originele Netflix series op het streamingplatform. De serie werd genomineerd voor twaalf Primetime Emmy Awards. Inmiddels zijn er zes seizoenen van de serie te zien op Netflix, dus genoeg afleveringen om te kijken. Vanwege het grote succes staat ook deze bekende serie in onze Netflix marathon lijst.

  BBC

  5. Sherlock

  Op de vijfde plaats in onze Netflix marathon lijst staat Sherlock, een serie die gaat over Sherlock Holmes die allerlei mysteries in Londen op moet lossen. Holmes, die gespeeld wordt door Benedict Cumberbatch, zoekt verschillende zaken op samen met zijn goede vriend John Watson. Door Watson’s blog, die over hun avonturen gaat, wordt Holmes beetje bij beetje steeds beroemder.

  De Britse televisieserie is gemaakt door Mark Gatiss en Steve Moffat. De eerste aflevering van de Sherlock Holmes serie werd uitgebracht op 25 juli 2010 en was gebaseerd op verhalen van een beroemde historicus genaamd Arthur Conan Doyle. Naast de serie van de BBC zijn er nog tal van andere producties over de detective geproduceerd. Benedict Cumberbatch heeft aangegeven dat het vierde seizoen van Sherlock waarschijnlijk het laatste seizoen zal worden.

  AMC

  4. Breaking Bad

  Op de vierde plek in onze Netflix marathon lijst staat Breaking Bad, een serie die het verhaal volgt van Walter White. Walter is een scheikundeleraar op een middelbare school. Nadat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, hoort hij dat hij longkanker heeft en niet lang meer te leven heeft. Hij besluit het laatste deel van zijn leven door te gaan als misdadiger, zodat zijn gezin na zijn dood geen financiële problemen zullen krijgen.

  In de spannende serie neemt Walter White een nieuwe identiteit aan. Samen met zijn oud-leerling Jesse Pinkman verkoopt hij crystal meth, wat leidt tot allerlei problemen, zoals bendes die het op het tweetal gemunt hebben en het risico om opgepakt te worden of zelfs dood te gaan.

  FX Networks

  3. American Horror Story

  We zijn inmiddels bij onze top 3 uit de Netflix marathon lijst aangekomen. Als je in een lichte creepy sfeer wil komen, kan je altijd American Horror Story aanzetten. De serie an sich is ook bijzonder en vertelt verhalen op een eigen manier. Zo heeft elk seizoen een nieuw, apart verhaal met nieuwe personages. De serie wisselt vaak van hoofdrolspelers. Dit betekent dat een persoon die je in het vorige verhaal terug hebt gezien, je het volgende seizoen zomaar als een nieuw personage terug zou kunnen zien.

  De serie is gemaakt door Ryan Murphy en Brad Falchuk. De verhalen in de serie zijn vaak apart en lichtelijk creepy, maar niet per sé heel eng. Zo gaat bijvoorbeeld het eerste seizoen over een gezin dat achtervolgd wordt in hun huis door overleden voormalige bewoners. Het tweede seizoen gaat over een instelling met crimineel gestoorden en het derde seizoen over heksen. Spooky…

  Netflix

  2. Stranger Things

  Op nummer twee op onze Netflix marathon lijst staat Stranger Things, een serie die zich afspeelt in de jaren 80. Het verhaal gaat over een jongetje genaamd Will Byers die opeens spoorloos verdwenen is. De politie gaat samen met de jeugdvrienden van Will naar hem opzoek. Even later vinden de jongens een vreemd meisje. Ze noemen haar Eleven en ontdekken dat er allerlei mysterieuze krachten aanwezig zijn en een overheidsinstantie de waarheid geheim probeert te houden.

  Wanneer Will later levend gevonden wordt, probeert iedereen weer verder te gaan met het leven. Eleven wordt verborgen gehouden en is op zoek naar familieleden. Seizoen 3 zal zich een jaar na de eerdere seizoenen afspelen en komt uit in de zomer van 2019.

  NBC

  1. Friends

  Op nummer 1 staat Friends. Wie kent deze hilarische serie nou niet? Het verhaal gaat over de zes vrienden Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe die in New York wonen. De knipperlichtrelatie tussen Ross en Rachel en de relatie tussen Chandler en Monica zal je veel in het verhaal terug zien. Een grote factor van de serie is natuurlijk humor over van alles en nog wat, maar ook serieuzere thema’s, zoals relatiebreuken en ruzies.

  De serie is uiteindelijk ontzettend populair geworden. Het welbekende themalied uit de serie, 'I’ll Be There For You' van The Rembrandts, werd later een mega hit in de Billboard Hot 100. Friends was zo succesvol, dat alle zes de hoofdrolspelers aan het eind van de serie 1 miljoen dollar per aflevering betaald kregen.

  Netflix series waar je in 2019 een marathon van kan kijken

  Er zijn genoeg goede Netflix series in 2018 om te binge-watchen. Mocht je alle series uit 2018 al zat zijn, dan kan je ook de top 10 beste Netflix series die in 2019 uitkomen in de gaten houden. Er is staat voor eenieder wel iets leuks op de planning en er komen genoeg seizoenen van bekende series aan. Laat ons in de reacties weten naar welke serie jij het meeste uitkijkt!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.