Meest memorabele Call of Duty missies - Een top 10

Article
zaterdag, 08 juli 2017 om 10:30
xgn google image
Call of Duty missies, iedereen heeft er nog wel één in zijn of haar geheugen gegrift staan. Sommige missies waren namelijk zo episch dat je niet gauw meer vergeet. XGN heeft een top 10 samengesteld van de meest memorabele Call of Duty missies.

10. Hunter Killer - Modern Warfare 3

We trappen de top 10 meest memorabele Call of Duty missies af met Hunter Killer. Dit is de derde missie in de campaign van Modern Warfare 3 en wat een missie om mee af te trappen! Tijdens en na het spelen van de missie voel je jezelf echt een badass en je denkt bijna dat je zo bij Marine of Landmacht kan.
Het draait vooral om de tactische executie van de missie, welke keuze maak jij en welke invloed heeft dat op de missie? Een heerlijke missie in de CoD geschiedenis.
114530

9. No Russian - Modern Warfare 2

Op nummer twee van de top 10 Call of Duty missies staat de missie die wereldwijd de meeste controverse opleverde: No Russian. De missie speelt zich af op een Russisch vliegveld en je staat met meerdere gewapende mannen in een lift en loopt kalm richting een menigte wachtende mensen. Dan begint het brute slachten van mensen, iedereen in zicht wordt neergeknald zonder dat er een duidelijk is.
Uitgever Activision had van tevoren al bedacht dat de nodige discussie op gang zou komen en daarom was er de optie om de missie te skippen. Hoe dan ook, het blijft een missie om nooit te vergeten. No Russian is de vierde missie in Modern Warfare 2.
114531

8. Blowtorch & Corkscrew - World at War

Deze missie beeldt perfect uit hoe de oorlog in Japan moet zijn geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De onverwachte aanvallen van de Japanners vanuit hun bunkers. Het beste van deze missie is dat je als gamer echt het gevoel krijgt dat je er zelf bij bent geweest.
Blowtorch & Corkscrew is de twaalfde missie in World at War. De missie is een deel van de Amerikaanse campagne en draait om de Amerikanen die de Japanners terug willen dringen bij Wana Ridge.
114532

7. Vorkuta - Black Ops

Vorkuta is een van de beste Call of Duty missies in de historie, misschien wel de beste. Je voelt je als één van de gevangenen die vechten voor vrijheid en hun levens tijdens hun ontsnapping uit Vorkuta. Je bent tijdens het spelen geïnspireerd geraakt door de enige echte Viktor Reznov, die motivatiespeeches geeft voordat de ontsnapping begint.
Vorkuta is de tweede missie in Call of Duty Black Ops. De missie speelt zich af op 6 oktober in 1963.
114533

6. Into the Deep - Ghosts

Nadat je met een collega in de Atlantische Oceaan bent gedropt heb je nog maar één taak: Neutraliseer de vijand op een gevechtsschip en keer veilig terug naar land. Het spelen onder water is briljant uitgevoerd omdat het een bijna claustrofobisch gevoel oplevert. De toevoeging van haaien was niet too much maar een welkome toevoeging.
Into the Deep is de twaalfde missie in Call of Duty Ghosts en behoort zeker in de top 10 Call of Duty missies.
114535

5. Endgame - Modern Warfare 2

Endgame, de naam verraadt al dat het de laatste missie is van een spel, ditmaal Modern Warfare 2. In deze missie kom je erachter dat Captain Shephard jou bedrogen heeft en je nu wilt vermoorden. Daarbij moet je ook nog het leven van de legendarische Captain Price redden die ook door Shephard is verraden.
Endgame is de achttiende missie in Call of Duty Modern Warfare 2. De missie staat zo hoog omdat je veel verschillende activiteiten onderneemt in combinatie met de twist in het verhaal. Zo moet je op hoge snelheid met de boot varen terwijl je obstakels probeert te ontwijken en als klap op de vuurpijl een mes in Shephard steken. Wat een brute missie!
114536

4. Cliffhanger - Modern Warfare 2

Op nummer vier van de top 10 meest memorabele Call of Duty missies staat weer een topper, namelijk Cliffhanger. Je begeeft je samen met Roach op een ijskoud berggebied in Kazachstan. Het stealthy aanvallen van je tegenstander en de omgeving maken dit een bijzondere missie. Het einde vol explosies en achtervolgingen maakt het bijna perfect.
Cliffhanger is de derde missie in Modern Warfare 2 en introduceert de heartbeatsensor, een veelgebruikte feature op wapens in de multiplayer.
114537

3. Vendetta - World at War

Op nummer twee van de beste Call of Duty missies staat Vendetta. Deze missie geeft je alles wat je wil hebben in een snipermissie; een perfecte mix van stealth, kruipen, richten, vuren en wegkomen alsof je leven ervan afhangt. Wat het ook doet natuurlijk. Het is een van die missies waar je bijna verliefd op wordt en dat je er niets tegen kunt doen.
Vendetta is de vierde missie in Call of Duty World at War.
114538

2. One Shot, One Kill - Modern Warfare

Luitenant Price en MacMillan hebben hun sniperpositie ingenomen en wachten geduldig tot Imran Zakhaev op de locatie komt. De sniper wordt in positie gebracht en Zakhaev wordt onder schot genomen, helaas gaat dit niet zoals gepland. Gevolg: De hel breekt los op aarde en je zult moeten ontsnappen omdat een vijandige helicopter jullie heeft gespot.
One Shot One Kill doet je denken aan die goede oude tijd van Call of Duty. De gameplay in combinatie met het goede verhaal maakt de gehele campaign, met deze missie in het bijzonder, tot een van de beste.
114539

1. All Ghillied Up - Modern Warfare

Had iemand een andere missie op de nummer één van de top 10 beste Call of Duty missies gedacht te zien? Nee, dat lijkt ons ook niet. All Ghillied Up is zonder enige twijfel de beste missie die een Call of Duty ooit heeft voortgebracht.
Wat deze missie zo bijzonder maakt is dat het een lineaire missie is maar dat je je eigen invulling kan geven. Jij bepaalt hoe je onzichtbaar langs de vijanden sluipt en het stopt niet direct wanneer je ontdekt bent. Je kunt je dan zelfs nog een weg zien te banen uit de klauwen van een horde vijanden.
Tel daar de manier van orders doorgeven van MacMillan bij op en je snapt waarom All Ghillied Up op nummer één staat. Maar wat deze missie echt perfect maakt is het moment dat de vijanden, inclusief tank, rakelings passeren en je stil moet blijven liggen om niet ontdekt te worden. Dit deel gaf veel gamers een ware snak naar adem.
Welke missie vind jij het meest memorabel? Laat het ons weten in de comments.