Nacon Revolution Pro Controller 2 Features [Gezien op gamescom 2017]

  Naast games is gamescom natuurlijk ook de uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van al het nieuws dat uitkomt op het gebied van hardware en accessoires. Zo ook de nieuwe PS4-controller van Nacon; de opvolger van de Revolution Pro Controller. Lees hier alle Nacon Revolution Pro Controller 2 features!

  3. Betere ondersteuning voor PC

  Allereerst is de Nacon Revolution Pro Controller 2, in tegenstelling tot zijn oudere broer, een stuk makkelijker om te gebruiken en in te stellen op de computer. Ditmaal is het mogelijk om de instellingen voor de controller ook op de PC met alle gemak in te stellen, zodat je hier niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld de PlayStation 4 applicatie van Nacon.

  Gloednieuw is bovendien de ondersteuning voor Mac OS. Apple gebruikers die toch graag een spelletje mee willen pakken op hun iMac of Macbook kunnen de Nacon Pro Controller 2 dus ook rustig instellen op hun eigen apparaat. Tevens is de software waarmee je dit doet een stuk overzichtelijker gemaakt. Weg zijn de talloze metertjes en cijfertjes. Nacon en ook de vele fans vonden dit simpelweg te druk en chaotisch.

  Het bedrijf belooft daarom dat de nieuwe software die bij de controller hoort overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is gemaakt, zodat zowel de leek als de expert zijn controller naar eigen wens kan instellen.

  2. Nieuwe en verbeterde knoppen

  Naast betere ondersteuning van software zijn er ook op het gebied van de hardware zelf een aantal veranderingen doorgevoerd. Allereerst is de directional pad, of d-pad, bewerkt. Met de Nacon Pro Controller 2 is het namelijk mogelijik om in te stellen of die d-pad enkel hoeken registreert, of dat deze nauwkeuriger is en acht hoeken leest bij gebruik.

  Zeker voor fans van fighting games kan dit natuurlijk heel relevant zijn, omdat de d-pad over het algemeen erg vaak wordt gebruikt om combo's mee te maken. De mogelijkheid om dit gedeelte van de controller zelf in te kunnen stellen geeft die spelers wellicht een stapje voor op hun tegenstander.

  Daarnaast is de schakelaar achterop de controller die de softwareprofielen instelt aangepast. De Nacon Pro Controller 2 ondersteunt nu namelijk twee ingestelde profielen, tegenover één op de vorige versie van de pro controller. Hierdoor kun je, zonder dat je de software nodig hebt, makkelijk switchen van profiel voor de knoppen. Erg handig als je van game wisselt en geen zin hebt om weer met instellingen te moeten rommelen.

  1. Een andere aansluiting

  De laatste, grote verandering aan de Nacon Pro Controller 2 is de manier waarop de controller verbonden wordt met de PlayStation 4, dan wel de PC of Mac. De eerste controller deed dit middels USB-A aan de ene kant en een draaimechanisme om de draad vast te maken aan de controller zelf. In de praktijk zorde dit er helaas nog wel eens voor dat gebruikers de schroef op de controller te ver door draaiden en zo de controller vernielden.

  De Nacon Pro Controller 2 heeft ditmaal geen schroef meer, want er zit nu simpelweg een USB-C poort op de bovenkant van de controller waar de kabel ingeplugd wordt. Toch zit de kabel nog altijd solide vast en zal je deze er niet zomaar uittrekken tijdens het gamen, dat werd in ieder geval wel duidelijk tijdens de presentatie van Nacon op gamescom 2017.

  Voor de rest is het ontwerp nog altijd hetzelfde als die van de eerste pro controller van Nacon. De extra knoppen op de achterkant, de indeling van de pookjes als die van een Xbox-controller, het is allemaal weer terug van weggeweest. Eenieder die geïnteresseerd is in het upgraden van zijn controller hoeft niet lang meer te wachten, want de Nacon Revolution Pro Controller 2 ligt vanaf 15 september in de Nederlandse winkelrekken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.