Middle-earth Shadow of War Features [Gespeeld op gamescom 2017]

  In oktober verschijnt het lang verwachte vervolg op Middle-earth Shadow of Mordor. Wederom ga je met Talion op pad om het leven van Sauron en zijn leger zuur te maken. Maar wat biedt dit tweede deel allemaal voor nieuws? Lees hier welke Middle-earth Shadow of War features er allemaal in de game gestopt zitten.

  4. Alles wordt grootser

  Middle-earth Shadow of War is het vervolg op Shadow of Mordor uit 2014. Zo'n tweede deel moet natuurlijk op alle fronten groter en toffer worden dan het origineel en Monolith is druk bezig geweest om een paar mooie Middle-earth Shadow of War features in de game te stoppen. Dat begint bij de basale dingen, zoals de spelwereld. Die is namelijk een flink stuk groter geworden.

  Nou heb je in Shadow of War geen enkele grote kaart, maar is de wereld wederom opgedeeld in meerdere gebieden. Het vervolg op Shadow of Mordor heeft niet alleen meer gebieden, maar die gebieden zijn ook allemaal groter dan de werelden uit de originele game. Genoeg land dus om te verkennen met Talion.

  Bovendien zullen de vijanden die jouw pad kruizen ook een stukje groter zijn. Een goed voorbeeld werd getoond tijdens de hands-on en presentatie van Shadow of War op gamescom. Hier moest je met Talion de strijd aangaan tegen een echte Balrog. Het gigantische beest moet in verschillende stappen neergehaald worden en het eist flink wat meer werk dan bij het doden van een simpele Orc.

  3. Upgrade Talion naar hartenlust

  Naast een nog grotere spelwereld speelt Talion ook een grote rol binnen de Middle-earth Shadow of War features. Niet alleen leidt hij een eigen leger, maar er zijn ook tal van upgrades die hem een stuk sterker en veelzijdiger kunnen maken. Speciaal voor Shadow of War heeft ontwikkelaar Monolith een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de skilltree in de game.

  Dit zodat spelers duidelijker kunnen zien welke krachten en andere eigenschappen bij elkaar horen. De skilltree is namelijk ingedeeld in verschillende categoriën, waaronder Combat, Predator, en Ranged. Zodoende weet je waar je moet zoeken als je voor een bepaalde situatie een kracht of aanval nodig hebt. Bovendien is het handig, omdat je tijdens gevechten zonder problemen kunt switchen van upgrades.

  Denk hier bijvoorbeeld aan een speciaal effect op jouw pijl-en-boog. Die kun je zo switchen van vuur naar gif, afhankelijk van wat de meeste schade toedient aan de vijand waar je op dat moment mee in gevecht bent. Daarnaast biedt de game opnieuw loot die je kunt oppakken om Talion wat extra's mee te geven.

  Het lootsysteem is in Shadow of War uitgebreider gemaakt en vindbare loot heeft ditmaal een bepaald level en soort schaarste. Hoe zeldzamer iets is, des te sterker het voorwerp. Het blijft dus maar de vraag wat je zal vinden tijdens jouw vele gevechten.

  2. Verover forten

  De grootste nieuwe toevoeging aan de Middle-earth Shadow of War features is natuurlijk het fortensysteem. Er zijn verschillende forten verspreid over de wereld en allen zijn ze bewoond door een heel leger aan Orcs. Net als in de eerste game bevat Shadow of War een nemesis-systeem, waarbij de vijanden in elke game weer net iets anders zijn.

  Het leger waar je tegen vecht is dus uniek voor jouw game. Om de macht van het leger van Talion te vergroten moeten de bovengenoemde forten worden overgenomen. Dit gaat in een paar stappen. Allereerst moet je natuurlijk binnen zien te komen. Jij bestormt elk fort dan ook met jouw eigen gekozen soldaten. Lukt het om de muur te trotseren, dan moeten er diverse punten binnenin het fort overgenomen worden.

  Dit doe je door de vijanden aldaar af te slachten en zoveel mogelijk van jouw manschappen op elk punt te krijgen.Is dit gelukt, dan blijft er nog een stap over. Talion moet het in de troonruimte opnemen tegen de zogenoemde Overlord, de baas van het fort. Elke troonruimte is uniek en is aangepast op de krachten en eigenschappen van elke Overlord.

  Tijdens de hands-on begaven we ons bijvoorbeeld in een ruimte vol met vlammenwerpers. Dit omdat de Overlord zelf het leuk vindt om met vuur te spelen. Het fortensysteem is een tof onderdeel van de nieuwe Middle-earth Shadow of War features, waarbij nieuwe gameplay wordt gemixt met elementen uit het origineel. Wees in ieder geval voorbereid op flink wat epische belegeringen en gevechten.

  1. Neem het online tegen elkaar op

  Een andere gloednieuwe optie binnen de Middle-earth Shadow of War features is het feit dat je het ook tegen andere menselijke spelers op kunt nemen. Weliswaar niet direct, maar middels scores die je kunt neerzetten en verbeteren. Zodra jij een fort hebt overgenomen kun jij jouw eigen manschappen in het fort zetten om deze zo te beschermen tegen eventuele vijandelijke aanvallen.

  Maar vrienden kunnen er ook voor kiezen om jouw eigen fort te bestormen en zodoende een score neer te zetten. Dit kan vriendschappelijk, zodat de uitkomst geen invloed heeft op jouw voortgang of die van de ander. Maar wanneer je ranked de uitdaging aangaat, kan jouw leger bij verlies flink wat schade te verduren krijgen. De beloning bij winst is in dit geval wel weer een stuk beter.

  Door online de strijd aan te gaan kun je namelijk in-game punten verdienen die je kunt uitgeven aan lootboxen die in de game gestopt zitten. Hieruit kun je nieuwe armor verdienen, maar ook nieuwe troepen of vaardigheden. Zodoende kun je Talion nog een stuk sterker maken in zijn strijd tegen Sauron.

  Middle-earth Shadow of War ligt vanaf 10 oktober 2017 in de winkel voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Middle Earth: Shadow of War

  Verkijgbaar vanaf 10 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.