MSI heeft de perfecte PC setup voor iedereen! [Ultieme 2021 gids]

Article
woensdag, 25 augustus 2021 om 18:00
msi buying guide 2021f1629803852
Waar de PlayStation 5 en de Xbox Series X bijna een jaar op de markt zijn, is het alweer tijd voor de volgende generatie PC-hardware om je omver te blazen. Ben je op zoek naar de beste prestaties? Dan kun je bij MSI goed terecht dit najaar. Wij zetten de PC-hardware van de fabrikant die je dit najaar niet mag missen voor je op een rijtje.
In deze lijst zetten we een scala van desktops en monitoren voor je op een rijtje die dit najaar eigenlijk niet gemist mogen worden. Als je zoekt naar nieuwe hardware voor in je setup, ben je wat dat betreft op de goede plek aangekomen. Wij helpen je namelijk lekker op weg met het kiezen van je volgende setup!

MSI Aegis Ti5 (11th)

We trappen deze lijst af met de elfde generatie van de MSI Aegis Ti5. Deze high-end PC zorgt ervoor dat je anno 2021 geen moment meer zorgen hoeft te maken over de vraag of je PC een game wel of niet kan draaien. De kans is namelijk groot dat iedere game in de beste instellingen fantastisch draait.
De desktop is namelijk voorzien van een Intel Core i9 11900K processor met DDR4 RAM-geheugen. Tevens zit er een Nvidia GeForce 3090 grafische kaart in, waardoor je van maximaal grafisch pracht en praal kunt genieten. Daarnaast heeft MSI de desktop voorzien van een bijzondere “Gaming Knop”, waarmee je presets voor je games kunt afstellen. Zo kun je gemakkelijk gamen in de stijl die jij prefereert.
In onze MSI Aegis Ti5 Review kun je tot in het kleinste detail lezen wat we van de desktop vinden en waarom deze een 8,5 scoorde. Daar lees je bijvoorbeeld ook dat het design best wel opvallend is. Het design doet namelijk vermoeden dat je een PC uit de toekomst in huis hebt gehaald en daar is eigenlijk geen woord van gelogen.
msi oculux nxg253r review 5 minf1627647779

MSI Oculux NXG253R

Resolutie: 1080p
Een bikkelharde gamer die zoekt naar een nieuwe monitor voor competitive gaming kan met de MSI Oculux NXG253R uit de voeten. Deze 24,5 inch monitor heeft namelijk 360Hz, waardoor de verversingssnelheid maar liefst 360 fps per seconden kan zijn. In een game als Counter-Strike of Apex Legends telt iedere frame en dus kun je met de Oculux NXG253R eigenlijk niet mis gaan.
Ook de smalle schermrand valt snel op en wordt zeer gewaardeerd. Gezien het scherm niet supergroot is, wil je toch dat dit grotendeels wordt ingezet voor het display en niet een grote plastic rand. HDR is misschien wel het enige puntje waarop de monitor nog wat had mogen verbeteren, zoals je ook wel in onze MSI Oculux NXG253 review kunt lezen.

MSI Artymis 343CQR

Resolutie: 1440p
Verder is er ook de MSI Artymis 343CQR monitor. Dit scherm is minder gericht op de gamer die e-sporter wil worden, maar juist op spelers die een filmische ervaring willen. Het 34-inch curved scherm heeft namelijk een 21:9-formaat. Dat wil zeggen dat je veel meer scherm aan iedere zijkant hebt en het beeld als het ware om je ogen krult.
Hierdoor word je ongeveer in de game gezogen, iets wat vooral in een titel als Cyberpunk 2077 of Resident Evil Village duidelijk wordt. Games die je vanuit first-person doen alsof je het personage bent doordat de kijkhoek zo is afgesteld dat je alleen nog maar de game ziet zodra je voor het scherm zit. Wat dat betreft is het een thuisbioscoop voor je bureau.
Let alleen wel op het prijskaartje. Dit schrikt namelijk wel wat af, al is dat ook logisch. Dit is een premium scherm voor PC-gamers die de beste ervaring willen. Momenteel zijn er namelijk weinig opties die games zo mooi (in 165Hz) over het beeldscherm laten dansen, iets wat je in onze MSI Artymis 343CQR review ook terug kunt lezen.
msi meg infinite xf1629802643

MSI MEG Infinite X (10th)

Mocht je niet over een slordige 4.000 euro bezitten voor de MSI Aegis Ti5 kun je uiteraard ook voor de MSI MEG Infinite X kiezen. De tiende generatie van deze desktop beschikt namelijk over meer dan genoeg pracht en praal om in hoge kwaliteit te gamen. Onder de kap vind je onder andere namelijk een Intel Core i9-processor en een Nvidia RTX 2080 Super.
De videokaart kun je overigens nog aanpassen indien je wil upgraden naar de RTX 30-Series. Daarvoor heeft MSI genoeg ruimte overgelaten in de kast. Ray-tracing is in ieder geval al een optie met de videokaart die standaard in de PC zit. Zo ben je voor dit najaar in ieder geval voorbereid voor toppers als Battlefield 2042, Far Cry 6 en Back 4 Blood.
msi optix mag274qrf qdf1629802460

MSI Optix MAG274QRF-QD

Resolutie: 1440p
Voor die nieuwe PC onder het bureau moet wel een goede monitor geregeld worden, zoals bijvoorbeeld de MSI Optix MAG274QRF-QD. Deze 1440p monitor kost misschien wel wat meer dan de gemiddelde 1440p monitor, maar in kwaliteit betaalt dat zich meer dan uit. Naast dat je namelijk in 1440p resolutie kunt gamen met een 165Hz refresh rate doe je dat ook nog eens op een 27-inch monitor.
Het scherm zelf heeft een IPS-paneel waardoor de kijkhoek flexibel is en kleuren onwijs mooi ogen. Dat is stiekem één van de grootste krachten van het scherm, al had de HDR wel iets beter gemogen. Gelukkig nemen we de monitor dat niet heel kwalijk, want qua features krijg je gewoon het complete pakket voorgeschoteld.
Zo is de responstijd heerlijk laag, namelijk slechts één milliseconde. Dat de MSI Optix MAG274QRF-QD haar pijlen richt op e-Sporters is dan ook logisch, maar voor wie zoekt naar een filmische ervaring is deze monitor zeker een aanrader. Wat dat betreft is dit een echte alleskunner.
msi mag infinite 10thf1629802151

MSI MAG Infinite (10th)

Als laatste desktop-optie heeft MSI dit jaar de MSI MAG Infinite. De tiende generatie van deze PC heeft het goedkoopste prijskaartje in deze lijst, maar dat wil niet zeggen dat de specificaties middelmatig zijn. Je krijgt daarvoor namelijk nog steeds een PC met een goede Intel Core i7-10700 processor.
Tevens is de desktop voorzien van een MSI GeForce RTX 2060 Super. Dit is dan ook de optie voor wie iets minder te besteden heeft, maar nog steeds in goede kwaliteit games wil spelen. Zo kan je nog steeds op medium-high settings aan de slag met Cyberpunk 2077 en zal ook Resident Evil Village niet teleurstellen.
msi optix g273qf 2f1622554725

MSI Optix G273QF

Als prijsvechter heeft MSI als laatste de MSI Optix G273QF monitor. Deze all-rounder schotelt met een heerlijk prijskaartje toch high-end features voor. De Optix G273QF brengt namelijk een 165Hz verversingssnelheid met zich mee terwijl gebruik wordt gemaakt van een heerlijk IPS-paneel. De kijkhoek is daardoor dik in orde terwijl kleuren prachtig blijven ogen.
Ook heeft MSI het voor elkaar gekregen dat het scherm een responstijd heeft van één milliseconde. Waar het de monitor alleen aan ontbreekt is dat er geen HDR te vinden is, maar dat is niet zo’n heel groot probleem. Zoals je in onze review al kon lezen is alles qua techniek namelijk dik in orde.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.