MSI Aegis Ti5 Review - Futuristische verschijning

  Wie het land van PC-gaming wil betreden kan soms door de bomen het bos niet meer zien. Een bakbeest vinden dat je één keer koopt waarna je jaren ongestoord geniet van de nieuwste games in de allermooiste kwaliteit voelt voor nieuwkomers alsof je in het donker zoekt naar een speld in een hooiberg. Hier wil MSI met de MSI Aegis Ti5 verandering in brengen. Of het nieuwe paradepaardje aanslaat, lees je in onze MSI Aegis Ti5 review.

  De MSI Aegis Ti5 is de nieuwste high-end desktop van MSI die eerder dit jaar, nog voor het coronavirus, werd onthuld tijdens CES. Bij het jaarlijkse evenement in Las Vegas presenteerde de fabrikant van de rode draak een PC die van alle gemakken voorzien is en dan natuurlijk wel met de nieuwste snufjes. Het resultaat is een futuristisch bakbeest dat een einde maakt aan het aftasten in het donker. Tenminste, zodra je alles goed hebt ingesteld.

  Schoolvoorbeeld

  Dat de MSI Aegis Ti5 een speciaal stukje techniek is, wordt vanaf het eerste moment duidelijk. Zodra je de console uit de doos haalt, tref je een toren aan die op het eerste gezicht doet denken aan een eenwieler. Eenmaal van stroom voorzien en opgestart, worden deze vermoedens versterkt dankzij het opvallende design.

  De voet van de desktop is voorzien van twee fraaie RGB-lichtbalken die in een halve cirkel de uiteinden van de PC aan elkaar hechten. Iets hoger vind je nog meer toeters en bellen die de kamer tijdens deze donkere dagen zullen verlichten in combinatie met de strakke, grijze behuizing. Het is een schoolvoorbeeld van wat je je voorstelt bij een game-PC.

  Het mooiste detail in het design tref aan zodra je vanaf bovenaf de PC bewonderd. Dan kijk je via een glazen plaat onder de kap en kijk je de Nvidia GeForce RTX 3080 videokaart recht aan. Menig PC-enthousiast zou een moord doen voor de nieuwste kaart van Nvidia, gezien deze door voorraadtekorten vrijwel niet aan te slepen is.

  Specificaties

  Wie deze wel heeft weten te bemachtigen, prijst zichzelf niet alleen gelukkig, maar geniet ook nog eens van ieder moment. Door de grafische kaart weet de Aegis Ti5 namelijk ongelofelijke prestaties af te leveren. Natuurlijk helpt ook de tiende generatie Intel Core i9-10900K processor hieraan mee, net als het 128GB RAM-geheugen.

  Hoe meer er onder de kap past, hoe beter. Dat lijkt de filosofie van MSI te zijn geweest. Naast het overdreven grote RAM-geheugen is de desktop namelijk ook voorzien van 5TB opslaggeheugen verdeeld over 2 SSD’s.

  Bovenste plank

  Het resultaat mag er dan ook zijn. In luttele seconden is de Aegis Ti5 helemaal opgestart en klaar om je stoutste dromen uit te laten komen. Wie dacht dat de PlayStation 5 en Xbox Series X de volgende generatie van gaming af zouden trappen, heeft de Aegis Ti5 nog niet in actie gezien.

  Zonder ook maar enige moeite worden de meest grafisch intense games verslonden. Games als Forza Horizon 4, Final Fantasy XV en Destiny 2 draaien als een zonnetje native in 4K terwijl een stabiele framerate noordelijk van 60 frames per seconden aangehouden wordt. Zo kan Final Fantasy XV met gemak op de extreme ultra settings zo’n 90 fps aanhouden, terwijl we iedere haar van Noctis’ donkere lokken kunnen tellen.

  De kwaliteit waarin je games kunt draaien op de Aegis Ti5 is simpelweg van de bovenste plank. Uiteraard mag je dit ook wel verwachten van een desktop waar je toch een grove 4799 euro voor af moet tikken. Je betaalt voor de indrukwekkende specs, maar ook om vadertje tijd voor te blijven, want de komende vijf tot tien jaar heb je geen enkele upgrade nodig om nog heerlijk te blijven gamen.

  Een goede slinger

  Naast als die poes pas onder de kap, onderscheidt de MSI Aegis Ti5 zich ook nog met een speciale draaiknop. Bij de eerste keer opstarten zal je de rode draak jolig zien dansen op het kleine schermpje dat op de knop is ingebouwd. Met deze knop kun je vliegensvlug je PC instellen op specifieke gamestanden.

  Geef een slinger aan de knop om van performance modi te wisselen. In plaats van in-game puzzelen wat er aangepast moet worden via de Instellingen, doet de desktop dit automatisch. Het is een luxe-feature waarmee je bijvoorbeeld een preset kunt maken voor een overclock modus om de PC echt tot het uiterste te drijven.

  Wie dit doet, merkt wel dat de Aegis Ti5 niet de meest stille desktop is. Waar de PS5 en Series X muisstil zijn, merk je wel duidelijk wanneer de Aegis Ti5 aanstaat. Het is geen storend geluid, maar bij het opstarten toch wat afleidend.

  Check hieronder ook onze video review van de MSI Aegis Ti5!

  MSI Aegis Ti5 Review - Gruwelijk bakbeest!

  Hoewel de MSI Aegis Ti5 niet altijd even stil is, mag dat geen probleem zijn voor de kwaliteit die onder de kap geleverd wordt. Met de beste specificaties die je op dit moment op de markt kunt vinden (en overdreven veel RAM-geheugen) kun je de komende jaren zonder kopzorgen genieten van de hoogste kwaliteit in gaming. Hiervoor betaal je dan ook de hoofdprijs, maar dat viel wel te verwachten.

  Het prijskaartje had misschien wel wat lager gekund als kosten gespaard zouden zijn op luxe-features, zoals de gaming-knop. Waar het een handige feature is voor nieuwelingen die via presets zonder nadenken willen genieten, zullen de echte PC-guru’s liever zelf tot in het kleinste detail door sleutelen om het onderste uit de kan te halen. Eén ding is in ieder geval zeker: dit is een gruwelijke gaming PC in hart en nieren.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Sterk design
  • Indrukwekkende specs
  • Prestaties van de bovenste plank
  • Gaming-knop
  • Niet geruisloos
  • Prijzig

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.