MSI heeft de ideale PC setup voor iedereen! [Ultieme 2020 gids]

Article
zaterdag, 26 september 2020 om 17:00
msi 2020 gidsf1600962861
Op zoek naar next-gen gaming? Haal dan een PC-setup die langer mee kan dan de volgende generatie consoles. MSI heeft een scala aan PC’s en monitoren die naadloos bij elkaar passen. In deze definitieve 2020 gids zetten we de beste PC setups voor je op een rijtje.
Om ervoor te zorgen dat je een goed beeld krijgt van de verschillende PC setups die MSI recent heeft uitgebracht, zetten we drie desktops en drie monitoren op rij. Naast dat de we alle producten individueel bespreken, halen we ook aan welke desktops en monitoren het beste in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden.

MSI MEG Infinite X

We trappen af met het grootste bakbeest van allemaal: de tiende generatie van de MSI MEG Infinite X. Deze desktop kun je in principe kant en klaar bestellen om te garanderen dat je de komende jaren je brein niet hoeft te breken over het upgraden van je processor of grafische kaart. De MEG Infinite X is immers van extreem krachtige hardware voorzien.
msi infinite xf1600962978
Met een tiende generatie Intel Core i7 (of i9, afhankelijk van het model) en een GeForce RTX 2080 Super kun je titels als Cyberpunk 2077 op maximale settings spelen terwijl je tevens van ray-tracing geniet. Tevens hoef je niet bang te zijn voor laadtijden, want dit monster is ook nog eens voorzien van een flinke dosis SSD-geheugen.
Als dat allemaal nog niet genoeg is, kun je deze desktop ook nog upgraden. Net als eerdere modellen uit de reeks geeft MSI je de mogelijkheid om je PC te upgraden. Handig voor als je de nieuwe Nvidia GeForce RTX 3080 hebt besteld. Alles zal netjes en mooi weggewerkt kunnen worden in de handige behuizing van de MSI MEG Infinite X. Deze is, zoals je misschien al verwacht, voorzien van een handig en stijlvol design dat dankzij de verschillende USB-aansluitingen voorop ook nog een praktisch is.
msi optix mpg341cqrf1600963003

MSI Optix MPG341CQR

Als je de MSI MEG Infinite X haalt, is het natuurlijk ook verstandig om een goede monitor te halen. Geen keuze is beter dan de MSI Optix MPG341CQR. De desktop in combinatie met deze monitor zorgt ervoor dat je de ultieme powerhouse setup hebt.
De Optix MPG341CQR is namelijk een heerlijk groot scherm van 34 inch dat gebruik maakt van VA-panelen. Hoewel IPS-panelen voor een betere kijkhoek hadden gezorgd, is dat door de curve in het scherm eigenlijk een verwaarloosbaar minpuntje. De buiging in het stijlvolle design zorgt er immers voor dat je compleet in de game gezogen wordt, terwijl het VA-paneel een buitengewoon goed contrast voorschotelt.
Opvallend zijn ook de futuristische snufjes die zich voordoen via een kleine, ingebouwde camera onderaan het scherm. Deze camera heeft speciale functies, zoals het automatisch ontgrendelen van Windows via gezichtsherkenning, terwijl de helderheid van je scherm ook automatisch wordt aangepast op basis van de hoeveelheid licht. Het zijn dit soort extra’s die ervoor zorgen dat dit scherm als een premium product voelt waar je geen afstand van wil nemen.
infinite x mag341f1600963345

Optix MPG341CQR x MEG Infinite X

Uiteindelijk is de combinatie Optix MPG341CQR met de MEG Infinite X dan ook één van de beste setups die je in huis kunt halen. Naast dat het scherm bij iedere PC voor fantastische beelden zorgt in 1440p met een 144hz verversingssnelheid, helpen andere snufjes het scherm naar een hoger niveau. Denk aan het gebruik van FreeSync, die de verversingssnelheid en framerate aan elkaar koppelt om screen tearing te voorkomen.
Combineer het met de krachtige MEG Infinite X desktop en je bent klaar om jezelf helemaal te verliezen in nieuwe werelden. De desktop zal alle games als een zonnetje draaien op de maximale settings zonder laadtijden die je plezier verzieken. Met de Optix MPG341CQR x MEG Infinite X combo kun je dan ook niet de mist ingaan als gamer die maximaal wil genieten.
msi trident af1600963623

MSI Trident A

Waar de MEG Infinite X een powerhouse PC is, richt de MSI Trident A zich juist op streamers. Deze midrange PC is onder andere voorzien van de Nvidia RTX 2060, een Intel i5 9400 en 16GB DDR4 RAM. Natuurlijk mag een SSD niet ontbreken, waardoor de PC ook nog eens extreem snel is bij het uitvoeren van je programma’s.
Uit onze benchmark bleek eerder al dat The Witcher 3 Wild Hunt op Ultra Settings gemiddeld een framerate van 95fps haalde en dat GTA V op 120fps ook haalbaar was. Laatstgenoemde draaide wel op een mix van High en Ultra Settings, maar dat is niet erg. Een desktop voor streamers hoeft games immers niet op de maximale schoonheid te draaien.
Hoe je het ook wendt of keert; streamen in maximale pracht en praal is anno 2020 nog een lastige opgave. Twitch-streams zie je zelden in 4K, behalve als ze achteraf in 4K 60fps naar YouTube worden geupload. Aan de MSI Trident A heb je wat dat betreft dan ook meer dan genoeg als je gaat streamen.
msi optix mag272cqrf1600963399

MSI Optix MAG272CQR

Het enige wat je dan nog nodig hebt is een goed scherm (of misschien zelfs meerdere). De beste optie daarvoor is een MSI Optix MAG272CQR. Deze monitor heeft een verversingssnelheid van 165hz en 1440p resolutie. Daarmee wordt dezelfde resolutie gehaald als de Optix MPG341CQR en heb je zelfs een hogere verversingssnelheid.
Dit is mede mogelijk doordat het scherm een stukje kleiner is. Deze monitor is namelijk 27 inch. Tevens is het scherm voorzien van een mooie curve die met een 1500R-classificering voor een vrij subtiel effect zorgt.
In een grotere opstelling van twee tot drie schermen heb je dan ook gelijk een compleet streaming deck klaarstaan. Door minimale basel sluiten de schermen naadloos op elkaar aan en ook het design oogt imposant en professioneel. Gebruik het middelste scherm als gamescherm met een camera bovenop, terwijl je de twee schermen aan de buitenkant gebruikt voor de chat en je streaming programma.

MSI Optix MAG272CQR x MSI Trident A

De combinatie van de MSI Optix MAG272CQR met de MSI Trident A is dan ook een echte aanrader als je gaat streamen. Met een PC die krachtig genoeg is om een stream op te zetten als het draaien van games in hoge settings heb je keuze in overvloed. Tel daarbij een goede prijs/kwaliteit op voor zowel de PC en monitor en je bent als streamer binnen no time klaar om iedere avond live te gaan.
Ook als je niet van plan bent om te streamen is deze combinatie niet mis. Multitaskers die constant op zoek zijn naar meer schermruimte, profiteren namelijk ook optimaal. Zware programma’s voor onder andere video-editing zijn voor de Trident A geen enkel probleem en met een paar mooie Optix MAG272CQR-schermen om je tijdlijn op kwijt te kunnen ben je voor de komende jaren optimaal voorzien.
msi infinite sf1600963300

MSI Infinite S

Als laatste desktop is er ook nog de MSI Infinite S, de kleinste desktop in deze 2020 gids. Laat het kleine postuur je alleen niet bedriegen, want onder het compacte design zit indrukwekkende specs. Al helemaal als je naar het prijskaartje van 899 euro kijkt.
Zo is de Infinite S voorzien minimaal voorzien van een Intel Core i5, een Nvidia GeForce GTX 1660 Ti en 8GB RAM geheugen. De duurste variant bevat zelfs een Intel Core i7 en een Nvidia RTX 2060. Daar bovenop komt ook nog eens een SSD van kwaliteit die ervoor zorgt dat games supersnel laden.
Al met al is de Infinite S dan ook een ideale desktop voor eSporters en gamers die hun PC mee kunnen nemen naar andere locaties. Door het compacte formaat past de Infinite S zo in een tas inclusief kabels wanneer je bijvoorbeeld een LAN-party hebt. Games zullen in Medium tot High Settings soepel spelen met een hoge framerate. Laatstgenoemde sluit dan ook naadloos aan bij de MSI MAG251RX.
msi optix mag251rxf1600963470

MSI Optix MAG251RX

Met de Optix MAG251RX heeft MSI op iedere manier ingezet op het verblijden van de eSporter. Dit is dé monitor voor het competitieve gamen dankzij de belachelijk lage responsetijd en de 240hz verversingssnelheid. Daar tegenover staat wel dat het scherm iets kleiner is (24 inch), maar dat is voor competitief gamen juist perfect!
Zo kun je in een oogopslag precies zien waar de tegenstander zich bevindt. In combinatie met de IPS-panelen die voor een uitermate mooi beeld zorgen heb je dan ook een stapje voor op de competitie. Al helemaal als je de beduidend betere verversingssnelheid meetelt die ervoor zorgt dat je preciezer kunt richten.

MSI Infinite S x MSI Optix MAG251RX

De laatste topcombinatie is toch wel de Infinite S wanneer deze samenwerkt met de Optix MAG251RX. Dit zorgt voor een optimale prestatie voor eSporters die ieder voordeel van de hardware weten om te zetten in keiharde resultaten. Met een fantastische kijkhoek dankzij de IPS-panelen en een monsterlijke verversingssnelheid is dit pareltje van een monitor voor iedereen het overwegen waard.
Tel daarbij een handige, compacte desktop bij op die qua prijs/kwaliteit opvalt met medium range prestaties en je bent al snel voorzien van een setup die van tijd tot tijd meegenomen kan worden. Bij LAN-toernooien heb je de ideale setup en ook wanneer je gewoon een keer bij vrienden gaat gamen, is de Infinite S handig om mee te nemen. Een gouden combinatie dus, die MSI Infinite S x MSI Optix MAG251RX!