5 redenen waarom de Motorola One Vision meer is dan een budget smartphone

  Motorola biedt met de Motorola One Vision een telefoon die features bezit die je verwacht van nieuwe hoogwaardige vlaggenschip modellen. Toch valt de prijs van de One Vision met zijn 300 euro heel erg mee. Dit zijn de vijf redenen waarom de Motorola One Vision zich ondanks de lagere prijs prima kan meten met de duurdere concurrentie.

  Motorola

  5. Android One houdt je telefoon veilig en up-to-date

  De Motorola One Vision is onderdeel van het Android One programma. Android One is een lijn aan budget smartphone modellen die worden voorzien van ‘stock Android’ en twee jaar lang de nieuwst Android updates zullen krijgen.

  Stock Android betekent dat de telefoon een kale versie van het besturingssysteem zal hebben zonder onnodige voorgeïnstalleerde apps die je waarschijnlijk toch nooit gebruikt. Alle apps die wel op toestel aanwezig zijn de standaard apps, maar dan van Google zelf. Denk dan aan Google Photos, Gmail, Google Play Protect, Google Calendar en meer. Dit zorgt ervoor dat het gehele toestel een algemene stijl heeft en makkelijk te navigeren is.

  Motorola

  4. De 'CinemaVision' display biedt een betere kijkervaring

  Het klopt dat de Motorola One Vision een nogal langwerpig formaat heeft. Dit komt doordat het 6.3-inch scherm een ongebruikelijke aspect ratio heeft van 21:9. Het voordeel van zo’n scherm is dat het een betere ervaring biedt bij het kijken van films.

  21:9 is namelijk het meest gebruikte aspect ratio voor films. Meer dan driekwart van alle Netflix Originals films zijn gefilmd in deze aspect ratio. Op de meeste schermen zul je bij het kijken van 21:9 zwarte balken aan de boven- en onderkant zien, maar op de Motorola One Vision is dit geen probleem. Omdat het scherm dezelfde aspect ratio heeft als de film wordt het hele scherm gevuld.

  Motorola

  3. De exclusieve ‘Moto experiences’ zorgen voor handige trucjes

  Dat de Motorola Vision One voor 100% stock Android is klopt niet helemaal. Er is namelijk één app die Motorola zelf heeft toegevoegd en dit is helemaal geen probleem. De app genaamd Moto experiences zorgt er namelijk voor dat er een aantal functies aan de telefoon worden toegevoegd die best handig kunnen zijn.

  Deze functies worden niet geforceerd. Je mag zelf bepalen of je ze gebruikt of niet. De opties zijn onder andere het openen van de camera door te schudden, het scherm die automatisch een warme tint krijgt als het avond wordt, het scherm aanzetten door te zwaaien met je hand, een screenshot maken door drie vingers op het scherm te leggen en nog veel meer. Klinkt handig toch?

  Motorola

  2. Night Mode garandeert betere foto’s in het donker

  Binnen de prijsklasse van deze smartphone is het best uniek dat de camera van de Motorola One Vision een speciale nachtmodus heeft. Dit is niet een standaard nachtmodus, maar een echte night vision functie die je ook op de meest hoogwaardige smartphones als de OnePlus 7 Pro, Pixel 3 en Huawei P20 Pro tegenkomt.

  Wat de nachtmodus doet is dat het bij de foto’s niet meer lijkt dat ze 's nachts gemaakt zijn. Er zijn meer details te zien en de foto's zijn veel helderder. Dit zorgt ervoor dat er zelfs tijdens een avondwandeling in een donker café of op een slecht verlichte plek gewoon nog redelijk goede foto’s gemaakt kunnen worden

  1. De 48-megapixel camera zorgt voor mooie kiekjes

  Iets waar ze bij Motorola extra nadruk op hebben gelegd bij de One Vision is de camera. De Motorola One vision bevat namelijk een 48-mega sensor die door middel van Quad Pixel technologie de pixels samengevoegd in gedetailleerde 12-megapixel foto’s.

  Voor een telefoon van 300 euro weet dus One Vision nog behoorlijk mooie kiekjes te schieten. De camera heeft daarnaast een hoop functies. Naast de nacht- en portretmodus is er ook een AI shot composition functie die de door jouw gemaakte vervolgens bekijkt en aanpast met een betere compositie en stijl.

  Meer dan een budget smartphone

  Zoals je kunt lezen bevat de Motorola One Vision een paar functies waardoor het toestel zich net even wat meer onderscheid van andere toestellen in zijn prijsklassen. Daarnaast zorgt het Android One programma ervoor dat je de komende jaren evengoed de nieuwste updates krijgt en je telefoon veilig kunt blijven gebruiken. Er kan dus zeker gezegd worden dat de nieuwe telefoon van Motorola meer is dan een budget smartphone.

  Ben jij het met ons eens dat de Motorola One Vision meer is dan een budget smartphone? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.