Moto G6 Review - Motorola in een nieuw jasje

  Motorola wordt steeds populairder in Nederland en heeft dan ook weer twee nieuwe toestellen in haar mid-end serie uitgebracht: de Moto G6 en de Moto G6 plus. In dit artikel lees je onze Moto G6 review.

  Motorola, dochterbedrijf van Lenovo, is een van de grootste smartphone-verkopers in Nederland en haar toestellen staan vooral bekend om de zachte prijzen. In vergelijking tot andere smartphone-fabrikanten springt Motorola er uit met haar scherpe prijzen.

  Motorola bracht vorig jaar de voorgangers uit de G-serie uit: de Moto G5 en Moto G5 Plus, waarvan de G5 werd uitgeroepen tot "The most important phone of 2017". Het budgettoestel viel in de smaak bij gebruikers en het bedrijf komt nu met de Moto G6, met een verkoopadviesprijs van 249 euro. Motorola heeft bij de G6 vooral gefocust op design en vermogen. Het toestel is iets duurder dan zijn voorganger, maar is hij ook de moeite waard?

  De Moto G6 in het kort

  Niets is zo belangrijk als de specs en daarom hebben wij die hieronder kort op een rijtje gezet:

  • 5,7 inch beeldscherm met resolutie van 2160 bij 1080 pixels
  • Dubbele camera van 12 en 5 MP, en camera van 8 MP
  • Besturingssysteem van Android 8.0 Oreo
  • Processor van Snapdragon 450 octa-core
  • Geheugen van 32 GB met mogelijkheid tot opslaguitbreiding
  • Accu van 3000 mAh

  Moto G6 Review

  Het luxe design van de Moto G6

  De Moto G6 brengt veel vernieuwing met zich mee qua uiterlijk. Het toestel heeft een randloos beeldscherm en is 5,7 inch groot. De achterkant is gemaakt van glas, wat mooi oogt en het toestel een luxe uitstraling geeft. De Moto G5 had een metalen achterkant, en de andere Moto's waren van plastic dus dit glazen design is zeker een verbeterpuntje wat design betreft.

  De nieuwe smartphone oogt luxe en ziet er prachtig uit. Glas is wel schadegevoelig, dus een hoesje is zeker aan te raden. Gelukkig zit er een transparant gel-hoesje in de doos dat ingebegrepen zit bij het toestel. Ook is het toestel waterafstotend. De telefoon is te verkrijgen in de kleuren Deep Indigo en Silver.

  Het toestel is beveiligd met een vingerafdruklezer op de homeknop en een gezichtsscan op de voorcamera voor het ontgrendelen en het beveiligen van apps. Natuurlijk is ontgrendelen met een persoonlijke code ook mogelijk. Voorheen stond boven de homeknop "motor", wat bij de G6 is veranderd naar "motorola".

  Moto G6 Review

  Opvallende camera en extra's

  De Moto G6 heeft een bijzondere en opvallende camera: de achterkant heeft een dubbele camera met 12 en 5 megapixel en de voorkant heeft een camera van 8 megapixel. Beide camera's hebben één LED-flitser. De camera op de achterkant heeft ook een dieptebewerkingssoftware, wat prachtige foto's oplevert en de portretfunctie mogelijk maakt. De camera heeft veel leuke extra's zoals een panoramafunctie, spotkleur, een tekstscanner en allerlei gezichtfilters.

  De G-serie brengt eigenlijk altijd leuke extra's en speciale functies aan low- en mid-end toestellen, en de Moto G6 is hier geen uitzondering op. Opvallend is de Moto-applicatie met Moto-functies. Je kan hier leuke extra's instellen voor je toestel die het allemaal net even wat makkelijker maken. Zo kan je bijvoorbeeld "Snelle screenshot" instellen, waardoor er een screenshot wordt gemaakt wanneer je drie vingers stilhoudt op het scherm.

  Een ander voorbeeld is "Veeg om scherm te verkleinen", waardoor je beeldscherm kleiner wordt en je de telefoon dus in één hand kan vasthouden. Deze functie is vooral handig voor degenen onder ons die een kleiner beeldscherm gewend zijn. Andere voorbeelden zijn "Draaien voor snel vastleggen" en "Twee keer schudden voor zaklamp".

  Moto G6 Review

  De opslagruimte en accu

  De Moto G6 komt standaard met 32 GB aan geheugen. Hier zitten de standaardinstellingen nog niet bij inbegrepen en ook updates moeten hier nog bij komen. Daarom zit het geheugen al snel vol en heb je waarschijnlijk niet genoeg aan de standaard 32 MB. Gelukkig biedt het toestel de mogelijkheid tot opslaguitbreiding: er is ruimte voor een microSD van maximaal 128 GB, wat voor de meeste gebruikers meer dan genoeg is.

  De accu van het toestel gaat alleen vrij snel leeg, wat jammer is. Motorola adverteert met een accu die lang mee gaat, en dat klopt ook, maar het verhaal heeft wel twee kanten. Als je het toestel niet gebruikt, kan de batterij wel een week mee gaan, maar als je de telefoon gebruikt dan is de accu vrij snel leeg. Dit hangt natuurlijk ook af van de helderheid en welke apps je allemaal gebruikt, maar over het algemeen gaat de batterij snel leeg.

  Moto G6 review: vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje

  Samengevat: de Moto G6 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bewijst dat een goede smartphone helemaal niet duur hoeft te zijn. De verkoopadviesprijs is 249 euro, wat ontzettend meevalt ten opzichte van andere smartphones. Het toestel ziet er prachtig uit en oogt heel luxe, wat zeker een pré is. De enige kritiekpuntjes zijn de breekbare glazen rug en de accu die vrij snel leeg gaat. Maar hiervoor zijn natuurlijk hoesjes en powerbanks.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Ziet er prachtig uit
  • Goede camera
  • Meer dan genoeg opslagruimte
  • Prijs-kwaliteitverhouding is top
  • Batterij vrij snel leeg
  • Breekbare rug

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.