Microsoft op Nintendo Switch - Welke games willen wij nog meer zien?

  Cuphead komt naar Nintendo Switch en brengt Xbox Live functionaliteit met zich mee. Een onverwachte zet, maar het lijkt erop dat Microsoft op Nintendo Switch in de toekomst niet gek meer is. In een tweet van Russell Holly, redacteur voor Androidcentral, wordt duidelijk dat we in de toekomst meer games mogen verwachten.

  XGN

  Voorlopig geen uitgebreid Microsoft aanbod op Nintendo Switch

  Hoe ver Microsoft en Nintendo willen gaan in deze samenwerking en hoe concreet de plannen überhaupt zijn weten we uiteraard niet. Geïnteresseerd zijn we wel en we hebben wat ideeën voor games die we zouden kunnen zien op de hybride console van Nintendo. Hier zijn de Microsoft games, voor Xbox en/of PC, die wij graag op Nintendo Switch zouden zien.

  Super Lucky’s Tale

  Deze launch title voor Xbox One X met een vrolijk vosje in de hoofdrol is niet overal even goed ontvangen, maar wij waren er wel van gecharmeerd. Als 3D-platformer geïnspireerd door Nintendo 64-klassiekers als Banjo-Kazooie en Super Mario 64 zou Super Lucky’s Tale zeker niet misstaan in het Nintendo Switch aanbod. Het is een genre dat het goed doet bij zowel jongere als oudere fans.

  Met games als Super Mario Odyssey, Yooka-Laylee, en Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ontbreekt het de Switch niet aan 3D-platformers. Het genre doet het goed op Nintendo Switch. Super Lucky’s Tale kan wat ons betreft zo in dat rijtje opgenomen worden.

  BagoGames

  Rare Replay

  Is Rare Replay één game? Technisch gezien zijn het er dertig, en hoewel je in sommige titels op deze collectie waarschijnlijk maar weinig tijd zal stoppen, staan er ook de nodige klassiekers in het aanbod. Banjo-Kazooie en Banjo-Tooie, natuurlijk, maar ook Conker’s Bad Fur Day, Perfect Dark en Battletoads (als je het aankunt).

  Toegegeven: Nintendo 64-nostalgie speelt een rol in de keuze voor deze game. Rare's bijdragen aan de Nintendo 64 bibliotheek lijken soms wel de enige games voor dit platform die nog niet meerdere malen zijn heruitgegeven. Zouden we met alleen Banjo al heel blij zijn? Misschien. Zouden we nee zeggen tegen de rest? Zeker niet.

  Xbox

  Forza Horizon 4

  Wat is er beter dan een goede racing game? Een goede racing game met een interessante online multiplayer. In tegenstelling tot de meeste games in het genre waarin je met een relatief klein aantal mensen racet, biedt Forza Horizon 4 een online wereld waarin maar liefst 72 spelers tegelijk aan de gang kunnen.

  Voor de Switch eigenaar zou Forza Horizon 4 een mooie afwisseling zijn van het wat traditionelere Mario Kart. Bovendien heeft een game op deze schaal alleen maar baat bij een grotere groep spelers. Voor zowel Microsoft als Nintendo voordelig dus en wellicht kan het zelfs voor een kleine stijging in het aantal Nintendo Switch Online abonnees zorgen.

  Xbox

  Ori and the Blind Forest

  Metroidvania’s zijn in, en er zijn er ook best veel op Nintendo Switch. Hoewel Nintendo zich eigenaar mag noemen van één van de naamgevers van het genre en veel metroidvania’s, zoals Hollow Knight en Axiom Verge succes beleven op de Switch, blijft één van de grootste recentere hits in het genre tot dusver Microsoft exclusief.

  Er is reden genoeg om te geloven dat Ori and the Blind Forest het goed zou doen op Nintendo Switch. Maar is dat de enige reden waarom dit een voordelige beslissing zou zijn voor Microsoft? Met een vervolg op komst vragen wij ons af of een vernieuwde interesse in het origineel wellicht voordelig uit kan pakken voor Microsoft.

  Voorzichtige keuzes

  Zoals we eerder al aangaven is er nog weinig bekend over hoe ver de samenwerking tussen Microsoft en Nintendo gaat. Aangezien de eerste game in deze samenwerking, Cuphead, een indie-game is zijn we wat voorzichtig geweest met onze keuzes voor Microsoft games op Nintendo Switch. Zijn er nog games die jullie graag zouden willen zien? Misschien wat grootser gedacht? Laat het weten in de reacties.

  Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.