Top 10 beste games in 2019 om nog naar uit te kijken

  2019 is inmiddels alweer een tijdje in volle gang. We kijken dit jaar nog uit naar een groot aantal mooie titels. Dit zijn de top tien beste games in 2019 om naar uit te kijken, dus bereid je bankrekening er alvast maar op voor.

  De beste games in 2019 zijn moeilijk om te selecteren, want er komt nog een stortvloed aan titels aan. Het jaar belooft bomvol te worden en om de beste games in 2019 tot tien terug te brengen om naar uit te kijken is een moeilijke taak. Daarom hebben we de tien toppers om naar uit te kijken alvast voor jouw gemak op een rijtje gezet.

  Enkele van deze titels zijn al uit, maar alsnog de moeite waard om op te pakken. Zo verscheen The Division 2 hieronder onlangs al. Maar op de meeste titels in de lijst moeten we toch echt nog even wachten.

  10. Tom Clancy's The Division 2

  Je zou het misschien niet geloven, maar er zijn verschillende redenen om uit te kijken naar The Division 2. Zo heeft het tweede deel een volledig nieuwe locatie, namelijk Washington DC. Niet alleen kun je daardoor lekker rondrennen in het Witte Huis, maar ook kun je andere prachtige, historische locaties gebruiken als dekking voor wanneer je vijanden moet neerknallen.

  De gameplay bestaat nog steeds het kapot knallen van vijanden terwijl de camera achter je personage hangt. Dit doe je samen of alleen terwijl je steeds weer nieuwe uitrusting en wapens verzamelt om nog sterker te worden. Zeker één van de beste games in 2019 om naar uit te kijken als het aan ons ligt en al helemaal wegens de content die na de lancering allemaal nog op de planning staat.

  Tom Clancy's The Division 2 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  9. RAGE 2

  De originele RAGE was een goede game, maar werd redelijk snel vergeten. Negen jaar later komt het vervolg uit en deze schreeuwt in elk opzicht maar één ding: waanzin. Kogels knallen zag er nog nooit zo chaotisch uit en dat in een post-apocalyptische wereld vol psychopaten.

  Het tweede deel mag weliswaar niet gemaakt worden door de studio die verantwoordelijk is voor het eerste deel, maar wordt gemaakt door de ontwikkelaar van Just Cause en Mad Max. Een studio die dus wel degelijk ervaring heeft met open-wereld krankzinnigheid en een verlaten woestijn aan verwoesting. Het belooft een spektakel te worden en daarom is het één van de beste games in 2019 om naar uit te kijken.

  RAGE 2 komt in 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Super Mario Maker 2

  Het verbaast je misschien dat een Mario-game zo laag te vinden is in onze beste games in 2019 om naar uit te kijken. Toch is dit niet je typsiche Mario-game, want het draait om Super Mario Maker 2. De game werd in februari aangekondigd tijdens de Nintendo Direct en staat gepland om in juni uit te komen op de Nintendo Switch.

  Het tweede deel in deze maak-je-eigen-levels-maker brengt ook verschillende nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo kun je nu heuvels maken en kun je ook met Luigi levels maken. Mocht je geen levels willen bouwen, kun je natuurlijk ook gewoon gemaakte levels spelen en dat is zeker een goede reden om naar Super Mario Maker 2 uit te kijken. Het is daarom zeker één van de beste games in 2019 om naar uit te kijken!

  Super Mario Maker 2 komt in juni uit op de Nintendo Switch.

  7. Pokémon Sword & Shield

  Het uitkijken naar een game waar nog niet zoveel over bekend is, kan erg gevaarlijk zijn en zo ook met de Pokémon RPG. De game moet in 2019 uitkomen op de Nintendo Switch en dat laatste is de reden voor enthousiasme. Het is namelijk de eerste Pokémon-RPG die niet op een handheld wordt uitgebracht.

  Inmiddels weten we dat het om de games Pokémon Sword & Shield gaan die een nieuwe regio, genaamd Galar, introduceren. Dit gaat gepaard met een nieuwe generatie Pokémon. Meer informatie is er op het moment nog niet, maar met zo weinig informatie is het om de bovenstaande redenen toch één van de beste games in 2019 om naar uit te kijken.

  Pokémon Sword & Shield komt in 2019 uit op de Nintendo Switch.

  6. Gears 5

  E3 2018 sprong bijna uit haar voegen toen het vijfde deel in de Gears of War-serie werd aangekondigd. Na twee kleine titels te onthullen, werd het volgende doel uit de doeken gedaan en dat is genoeg reden om enthousiast te worden. Het verhaal was namelijk nog niet compleet en van wat de eerste trailer toonde is er nog meer dan genoeg in de wereld om te ontdekken.

  In Gears 5 gaan we op stap met Kait Diaz die opzoek is naar de oorsprong van de Locust. Dat niet alleen, want haar eigen familie heeft ook geheimen en die wil ze ontdekken. Het moet gaan zorgen voor een verfrissend perspectief, want de focus ligt nu niet meer op de familiy Fenix. Het belooft alleen al door deze veranderingen één van de beste games in 2019 te worden om naar uit te kijken.

  Gears 5 komt in 2019 uit op de Xbox One en PC.

  5. Anthem

  De game is inmiddels uit, maar dat is geen reden om de game niet in deze lijst met beste games in 2019 om naar uit te kijken te houden. Toen we de game speelden op gamescom 2018 bleek al dat de game een speciaal sausje leek te hebben, maar de release heeft wel duidelijk gemaakt dat de game wat problemen heeft. Ontwikkelaar BioWare probeert deze problemen dan ook uit de game te halen en sleutelt dag en nacht aan de game om spelers plezier te bieden.

  Anthem heeft een gigantische, gedeelde open-wereld aan te leveren, maar het reizen in die wereld doe je op een hele andere manier. In tegenstelling tot Destiny is het in Anthem mogelijk om rond te vliegen terwijl je aan het schieten bent. Net als Destiny wordt de wereld van Anthem continu voorzien van nieuwe content, missies en wapens en dat zorgt ervoor dat de game nog steeds hoog op het lijstje met beste games in 2019 om naar uit te kijken.

  Anthem is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  4. Days Gone

  Waar Microsoft twee grote titels in deze lijst met beste 2019 games om naar uit te kijken heeft, doet Sony het met maar eentje: Days Gone. Het is de nieuwe game van Sony Bend, de ontwikkelaar van de Syphon Filter-games en Uncharted: Golden Abyss. Het is dan ook alweer een tijdje geleden sinds de studio een game uitbracht en dat maakt ons enthousiast voor Days Gone.

  Met deze zombie-game is Bend van plan om spelers een open-wereld aan te bieden waarin je als Deacon John op pad gaat. Hij is een premiejager met een voorliefde voor zijn motor die probeert te overleven in de wereld. De manier waarop bepaal jij, want je kunt knallend of sluipend te werk gaan. Het is een wereld waarin we graag willen verdwalen en daarom één van de beste games in 2019 om naar uit te kijken.

  Days Gone komt op 26 april uit op de PlayStation 4.

  3. The Outer Worlds

  Het brons in deze lijst met beste games in 2019 om naar uit te kijken gaat naar The Outer Worlds. Dit is natuurlijk de nieuwe game van Obsidian Entertainment, de makers van Fallout: New Vegas en South Park: The Stick of Truth. Het wordt een kruising tussen een RPG zoals je gewend bent van een game als Fallout of Mass Effect gecombineerd met een first-person shooter als Call of Duty.

  De nieuwe game van Obsidian geeft je de mogelijkheid om een grote open wereld te ontdekken die meerdere planeten aandoet. Deze planeten zijn stuk voor stuk gekoloniseerd door grote corporaties met snode plannen. Aan jou om je een weg te banen door het dodelijke universum in deze ambitieuze RPG.

  The Outer Worlds komt in 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

  Op plek twee in onze lijst met beste games in 2019 om naar uit te kijken staat een game die nog niet zo heel lang geleden is aangekondigd. De tweede plek gaat nu naar de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening. De game werd ook onthuld tijdens de Nintendo Direct die in februari werd uitgezonden.

  Met een gloednieuwe artstyle is het in 2019 tijd om het avontuur met de held van Hyrule te gaan beleven. Het origineel kwam in 1993 uit op de Game Boy en nu, 26 jaar later, kunnen we opnieuw genieten van de game. Wanneer de game precies in 2019 uitkomt is nog niet bekend, maar wel weten we zeker dat de game op de Nintendo Switch gaat verschijnen.

  1. Borderlands 3

  Een andere game waarvan we het bestaan tot voor kort niet wisten is Borderlands 3. Dat die game nu op de eerste plaats staat in onze lijst met beste games in 2019 om naar uit te kijken is dan ook niet zo vreemd. Het heeft flink wat jaren mogen duren sinds we voor het laatst met een Borderlands-game van ontwikkelaar Gearbox Software aan de slag konden.

  Dat kon voor het laatst met Borderlands 2, want the Pre-Sequel werd natuurlijk gemaakt door 2K Australia. Het derde deel belooft nieuwe werelden, een gloednieuwe vijand in de vorm van de Calypso Twins en vier nieuwe Vault Hunters. Natuurlijk zijn er ook weer genoeg wapens te vinden en dat allemaal bij elkaar zorgt ervoor dat de game op de eerste plaats staat in onze lijst met beste 2019 games om naar uit te kijken.

  Borderlands 3 komt op 13 september 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  De beste 2019 games die je in de gaten moet houden

  Dit zijn de tien beste 2019 games die je in de gaten moet houden. Er komen veel titels uit waar we met smart op wachten, maar er ontbreken er natuurlijk ook veel. Zo mist The Last of Us Part II, maar die heeft officieel nog geen 2019 releasedatum en kunnen we er dus niet op zetten. Laat in de reacties weten naar welke 2019 game jij het meeste uitkijkt.

  Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.