Metro Exodus Overlevingsgids - Survivallen in de Kaukasus

  Het post-apocalyptische landschap van Rusland is niet bepaald vriendelijk voor nieuwe bezoekers. Mutanten en bandieten maken je leven moeilijk en daarnaast zijn kogels en materialen schaars. Het is dan ook handig om te weten hoe je het beste kan overleven in het Rusland van 2035. Lees er hier alles over in onze Metro Exodus overlevingsgids.

  Het is ten eerste belangrijk om te weten in welke mate Metro Exodus verschilt van zijn voorgangers, Metro 2033 en Metro Last Light. In voorgaande games zijn kogels namelijk niet alleen handige objecten om mutanten mee om te leggen, ze gelden ook als valuta in de metrotunnels van Moskou bij handelaren. Bij die handelaren kan je nieuwe wapens en bijbehorende upgrades kopen en ook andere voorwerpen die nodig zijn om te overleven in de tunnels.

  In Metro Exodus gaat het er flink anders aan toe, want je zit niet meer in de metrotunnels en er zijn dus ook geen handelaren meer om mee te ruilen. In plaats daarvan moet je zelf aan de slag in de grote levels om materialen, wapens en andere zaken te vinden.

  Boutjes en schroefjes zoeken tussen ruïnes

  Gezien de schaarste van kogels na de kernoorlog zou je denken dat het meest waardevolle materiaal dat je kan vinden diezelfde kogels zijn in Metro Exodus. En dat is tot een bepaalde hoogte waar, maar er zijn nog twee andere materialen die strijden om de kroon. Dat zijn namelijk de materialen die je nodig hebt om alles te craften in Metro Exodus: ijzer en chemicaliën.

  Gelukkig zijn die materialen een stuk beter te vinden dan het lood om in je wapens te stoppen. Waar vroeger ooit de mensheid heeft geleefd (of nog steeds leeft, in de vorm van bandieten of ander tuig,) is er wel ijzer of chemicaliën te vinden. Wanneer gedode vijanden hun wapens laten vallen kan je die wapens gebruiken, maar anderzijds kan je ze ook met een druk op de knop slopen voor ijzer dat je vervolgens weer ergens anders voor kan gebruiken. Voor chemicaliën kan je weer terecht bij radioactieve planten die groen oplichten en uitgeperst kunnen worden voor het nuttige materiaal.

  Knutselen als MacGyver

  Wat kan je nu precies maken wanneer je genoeg ijzer en chemicaliën bij elkaar hebt gespaard? Eigenlijk alles wat je nodig hebt in het post-apocalyptische Rusland. Chemicaliën zal je voornamelijk gebruiken om medicatie te maken tegen verwondingen en filters voor je gasmasker. Voor noodzaak om te overleven en zorg ervoor dat je altijd genoeg op zak hebt.

  Chemicaliën kan je ook gebruiken voor het maken van molotov cocktails, wat zeer handig is tegen grote groepen Humanimals die als aggressieve zombies op je af komen gerend. Tot slot gebruik je chemicaliën ook bij het schoonmaken van je wapens en het repareren van je uitrusting. Een wapen dat blokkeert door een stuk modder in de loop of een gat in je gasmasker zijn wel de laatste dingen waar je op zit te wachten in Metro Exodus.

  Waar chemicaliën zich voornamelijk bezighouden met jouw eigen gezondheid, houdt ijzer zich meer bezig met de (on)gezondheid van je tegenstanders. Kogels voor revolvers, machinegeweren en shotguns gebruiken allemaal veel ijzer, evenals ijzeren bolletjes voor het luchtgeweer – een wapen dat dodelijker is dan je op het eerste gezicht zou denken. Daarnaast kan je met ijzer ook werpmessen maken, zodat je stilletjes kan afrekenen met alle bandieten in een kamp. Genoeg opties dus om je te vermaken met de materialen waar je zoveel moeite voor hebt gedaan om te vinden.

  Van stuk roest tot modern wapentuig

  Tijdens je reis door het landschap van Rusland vind je niet een enorm grote hoeveelheid verschillende wapens, maar dat neemt niet weg dat je voor veel keuzes komt te staan wat betreft de wapens in Metro Exodus. Alle wapens zijn namelijk naar hartelust aan te passen, zodra je er ten minste de juiste upgrades voor hebt gevonden. Onder de aanpassingsmogelijkheden vallen onder andere nieuwe lopen, magazijnen en richtijzers. Zo heb je op het ene moment een revolver in handen en een paar uur later ineens een stil sluipschuttersgeweer met een revolver als basis.

  Je moet alleen wel goed nadenken in wat voor situatie je terecht zal komen wat betreft de wapens en munitie die je meeneemt, want een sluipschuttersgeweer gaat niet heel handig zijn in een gebouw met krappe gangen en je opties zijn gelimiteerd in het veld. Je kan namelijk kogels maken en je wapens kiezen bij werkbanken die vrij zeldzaam zijn, maar in het veld ben je overgeleverd aan je rugtas.

  Gelukkig is het wel een veelzijdige rugtas, want je kan de upgrades op je gekozen wapens aanpassen, medicatie en filters maken en ook de ijzeren bolletjes voor het luchtgeweer. Maar pas wel op wanneer je je rugtas induikt, want de game zal niet op pauze voor je gaan. Wil je dus middenin een gevecht je kalashnikov aanpassen, dan moet je zeker weten dat je goed verstopt zit.

  Metro Exodus Overlevingsgids – Bear Grylls in post-apocalyptisch Rusland

  Het moge duidelijk dat het geen makkelijke taak is om het avontuur heelhuids door te komen, maar volg onze tips op in de Metro Exodus overlevingsgids en je zult iets minder vaak je laatste save file moeten laden. Heb je Metro Exodus al in huis en heb je wat opgestoken van onze Metro Exodus overlevingsgids? Of denk dat je er nog een essentiële tip ontbreekt? Laat het ons weten in de reacties.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.