Tien toffe Steam games - Verborgen parels van korte duur

  Steam is een platform met enorm veel content, maar de meeste aandacht wordt besteed aan grote games van bekende uitgevers. Toch is er nog veel meer te vinden in de wondere wereld van Steam, daarom hebben wij tien toffe games uitgezocht die meer aandacht verdienen. Dit zijn een paar verborgen pareltjes met een korte speelduur.

  10. Linelight

  Een game hoeft niet altijd een fantastische verhaallijn of prachtige graphics te hebben om leuk te zijn. Daarom is de eerste game op onze lijst van tien toffe Steam games Linelight, een simpele puzzelgame. Als een klein lijntje moet je je weg zien te banen door de wereld vol met andere lijnen, waarbij je meerdere puzzels oplost om voortgang te maken.

  Diepgaand is de game niet, maar de game kan erg verslavend zijn dankzij mooie visuele effecten en de voldoening die je krijgt als je steeds verder komt. Als je gek bent op puzzels is dit een game die je voor redelijk goedkoop op Steam kunt kopen waardoor je leuk vermaak hebt op je PC en de developers van de game een steuntje geven voor het werk dat zij hebben gedaan.

  9. Pinstripe

  Pinstripe is een platformer game in een bijzondere stijl. De game betreft een ex-minister die door een koud, hels winterland reist op zoek naar zijn ontvoerde dochter. Het is een platformer met een fantastische atmosfeer waardoor je het gevoel krijgt dat je de game wordt ingezogen. Dit komt ook deels door de bijzondere stijl van de game en de prachtige soundtrack.

  Daarnaast zit de game vol met interessante puzzels en haalt de game een avonturier bij iedereen naar boven. De game geeft het gevoel dat hij is geregisseerd door Tim Burton dankzij de duistere ondertoon die Pinstripe bevat. Een ander interessant feitje is dat twee bekende YouTubers, Pewdiepie en Jacksepticeye, twee van de stemmen in de game hebben ingesproken.

  8. A Fisherman’s Tale

  Op nummer acht van de tien toffe Steam games staat A Fisherman’s Tale, een VR-game die gebruikers van VR eraan herinneren waarom ze daarmee zijn begonnen. Het is een interactieve puzzelgame over het leven van een visser. De game is nog maar net uitgekomen, maar verdient wel degelijk meer aandacht dan deze tot nu toe heeft gekregen.

  Lang duurt de game niet: je zult er tussen één en twee uur over doen om de game uit te spelen maar dat mag de pret niet verbergen. Het is wel degelijk een verborgen pareltje die het waard is om in huis te halen, vooral aangezien deze game het aanbod van de VR-games verbreedt en verbetert. A Fisherman’s Tale bevat een prachtige atmosfeer en een bijzonder verhaal waar je met alle liefde je tijd aan zal willen besteden.

  7. The Crooked Man

  Een kinderrijmpje uit Groot-Brittanië wordt omgetoverd in een horrorgame in The Crooked Man. Realistische graphics hoeven niet altijd te betekenen dat een horrorgame goed is. Dat is iets wat games zoals The Crooked Man bewijzen. Deze 2D game kan je alleen al met het verhaal de stuipen op het lijf jagen en daarnaast komen er ook nog eens fantastische jumpscares in voor.

  Misschien zijn het juist wel de oude graphics die de sfeer creëeren in deze game, het geeft een authentieke sfeer en dat heeft een griezelig effect op de game. The Crooked Man gaat over een man genaamd David die verhuist om een nieuw leven te starten. Er gebeuren rare dingen in dit huis en hij gaat op zoek naar de vorige eigenaar. De twee hebben meer gemeen dan David had gewild, maar hoe de game eindigt ligt aan jouw keuzes en je aandacht voor de game.

  6. BYTEPATH

  Deze game neemt elke voormalige arcadegamer mee terug in de tijd. Deze keer hoef je alleen niet al je zuurverdiende zakgeld in de game te steken. Doordat het een van de tien toffe games op Steam is kun je eenmalig 2 euro betalen en beginnen met de reis door je jeugd. BYTEPATH is namelijk een arcadeshooter waarin je steeds verder kunt komen.

  Ondanks dat de game een echt arcadegevoel geeft zit er genoeg variatie in de game om lekker te blijven gamen. Er zijn enorm veel skills om te leren en meerdere ruimteschepen om te bemachtigen. Hierdoor kun je steeds je highscores verslaan en uiteindelijk de game uitspelen. Dat moet ook wel, want je schip is continu in beweging. Tijdens de game blijf je rechts en links bewegen met je schip om vijanden te ontwijken en te verslaan.

  5. Misao

  Dit is de tweede 2D-horrorgame die op onze lijst tussen tien toffe Steam games staat. In Misao kun je kiezen of je als een jongen of een meisje speelt. Je bevindt je op een school die vervloekt raakt, drie maanden nadat een meisje genaamd Misao vermist is geraakt. Het is aan jou om te proberen om deze vloek op te heffen. Hoe dit uitpakt ligt aan jouw keuzes en of je de game zorgvuldig genoeg speelt. Er zijn meerdere eindes mogelijk.

  Dit moet je doen door veel puzzels op te lossen en het meest belangrijke detail; door niet dood te gaan. Dat is een uitdaging in deze game, want alles kan je dood zijn. Gelukkig kun je bijna overal opslaan, want dit gaat je vaak overkomen in deze game. Misao levert bewijs dat een game geen prachtige graphics nodig heeft om eng te zijn. Schrikmomenten komen voor in overvloed en de game heeft een diep achterliggend verhaal dat je geheid zal shockeren.

  4. My Brother Rabbit

  My Brother Rabbit is een prachtige game die zeker weten meer aandacht verdient, vandaar dat wij deze een plaats hebben gegeven tussen de tien toffe Steam games. Een verborgen pareltje is het zeker, maar zodra je deze vindt kun je paraat staan voor een bijzonder avontuur door een wereld die is gemaakt uit realiteit en de fantasie van een kind.

  Wanneer Flower ziek wordt wil haar broer Rabbit er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zijn zusje weer beter wordt. Dit doet hij door middel van de fantasiewereld waar de twee in op avontuur gaan. De game is hartverwarmend en bevat een geweldige sfeer waar je u tegen zegt. Daarnaast bevat de game ook nog een aantal hersenkrakers voor de echte puzzel-liefhebbers.

  Benieuwd of deze game iets voor jou is? Dat kun je lezen in onze My Brother Rabbit review.

  3. Stories Untold

  In deze verborgen parel op Steam gaat alles om de sfeer en in deze game is de spanning om te snijden. Heel veel hoef je als speler niet te doen want daar gaat het in Stories Untold niet om. Je bestuurt met jouw personage verschillende scenario’s op een computer die verschillende taken moet uitvoeren.

  Aan het begin lijkt het erop dat de scenario’s in de game niets met elkaar te maken hebben, maar aan het einde zie je hoe al deze beelden als puzzelstukjes in elkaar vallen. Het is een meesterwerk en dus daarom dus ook een van de tien toffe games op Steam. Hoe de rest van de game in elkaar zit zeggen wij niet, want deze game is het beste als je er zo min mogelijk van af weet.

  2. GRIS

  GRIS is een game met meer betekenis dan alleen maar de lol van het gamen. Het verhaal gaat over een meisje die moet omgaan met een moeilijke gebeurtenis in haar leven en gaat door verschillende fases van rouw heen om daar doorheen te komen. Jij helpt haar door kleuren te verzamelen. Aan het begin bevind je je in een zwart-witte wereld en naarmate je verder speelt komt er steeds meer kleur in de omgeving.

  Zonder dialoog te gebruiken vertelt deze game het prachtige verhaal van een meisje die haar stem terugvindt en opnieuw leert om te genieten van het leven. Vandaar dat het een van de toffe games op Steam is die je een keer uit zou moeten proberen. Visueel is de game bijzonder en een prachtplaatje en er is een rustige soundtrack waar je de hele tijd van kunt genieten.

  1. The Witch’s House

  Op nummer één van onze lijst met toffe games op Steam hebben we nog een verborgen parel in een 2D-horrorgame. Deze game is het ultieme bewijs dat er niets meer nodig is voor een jumpscare dan enkel een zeer onverwachts moment. The Witch’s House speelt met je hart op meerdere manieren, maar het zal geheid harder gaan kloppen.

  In The Witch’s House speel je als Viola, een klein meisje die zich aangetrokken voelt tot een groot huis in het midden van het bos. Eenmaal in het huis is er geen weg meer terug en de dood zit in een klein hoekje. Naarmate je de game langer speelt wordt er steeds meer duidelijk dat er iets niet klopt, wat leidt tot een enorme plottwist waar iedereen van versteld staat. Welk einde je krijgt ligt volledig aan jou en de keuzes die je wel of juist niet maakt in de game. De kracht van 2D horror wordt helaas enorm onderschat, maar The Witch’s House zal je geheid laten zien dat er een enorme kracht in zit.

  Toffe games op Steam - Schatten verstopt onder triple A games

  Triple A games zijn over het algemeen populair om een reden: veel daarvan zijn gewoon ontzettend goed gemaakt. Dit betekent alleen niet dat de kleine bedrijven niet weten hoe ze goede games moeten maken. Deze onderschatte games hebben juist een bepaald charme die je aan kan trekken, dus wij zijn blij dat we dieper hebben gegraven om deze prachtige games te vinden.

  Benieuwd naar meer onbekende games van grote waarde? Wij hebben een artikel geschreven met de verborgen parels van de redactie en een artikel met de verborgen parels op de PlayStation 4.

  The Crooked Man

  Verkijgbaar vanaf 16 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.