Meest heftige Netflix documentaires - Leven in een drama

  In fictieve films en series worden soms bizarre verhalen verteld, maar in sommige gevallen kan er bijna niets erger zijn dan dat wat er gebeurt in het echte leven. Onlangs zijn er twee documentaires op Netflix geplaatst die zulke heftige gebeurtenissen bespreken, maar wat zijn nou de meest heftige verhalen die worden verteld? Wij hebben een lijst gemaakt.

  Netflix

  10. The Innocent Man

  In The Innocent Man worden twee mysterieuze moorden in een klein dorp genaamd Ada (Oklahoma) besproken. De vier veroordeelden voor de twee moorden schijnen onschuldig te zijn, ondanks dat zij een verklaring hebben afgelegd waarin ze vertellen dat ze de moorden hebben gepleegd.

  Zijn de vier mannen toch schuldig, ondanks dat er niets van hun verklaringen klopt? Of is de politie corrupt en lopen de moordenaars nog steeds vrij rond? Dit wordt allemaal besproken in deze documentaireserie die zes episodes lang duurt. De serie is gebaseerd op het non-fictieboek van John Grishams.

  De moorden werden in de jaren 80 gepleegd, waarna de zaak werd afgesloten toen de vier verdachten genaamd Ron Williamson, Dennis Fritz, Tommy Ward en Karl Fontenot werden opgepakt. Tijdens de zaak is er nooit bloed of zijn er nooit vingerafdrukken afgenomen, wat de zaak nog veel moeilijker heeft gemaakt. Zal de zaak ooit nog worden afgesloten? Dit is een van de meest heftige documentaires die je op Netflix kunt vinden.

  9. Inside The World’s Toughest Prisons

  De gevangenis lijkt nooit een pretje, maar de gevangenissen die in deze documentaireserie voorkomen lijken stuk voor stuk op de hel. Raphael Rowe reist de hele wereld over om de meest heftige gevangenissen te bezoeken, vandaar dat het een van de meest spannende documentaires op Netflix is.

  In Inside The World's Toughest Prisons leeft Rowe onder de verschrikkelijke omstandigheden waar de rest van de gevangenen zich altijd in verkeren. Hierin speelt een tekort aan eten, veel geweld, gebrek aan hygiëne en intimidatie een hele grote rol. In veel van deze gevangenissen zitten dan ook de zwaarste criminelen van de wereld.

  Waar sommige gevangenissen bizar streng bewaakt worden, bestaan er ook gevangenissen waar gevangenen wapens overhandigd krijgen om te helpen met orde houden. De documentaireserie laat zien waar de zware criminelen zich op dit moment huizen. Bovendien werpt de serie een goede blik op plekken waar je niet wilt eindigen in je leven.

  Netflix

  8. The Nightmare

  In deze documentaire/horrorfilm neem je een kijkje in het leven van iemand die lijdt aan slaapverlamming. Dit is een geestelijke ziekte waar veel mensen onder lijden. Door de ziekte hebben mensen tijdens het wakker worden het idee dat ze verlamd zijn, waarbij ze ook hyperrealistische nachtmerries krijgen die ze naast het zien ook kunnen horen, voelen en soms zelfs ruiken.

  Het is een van de meest heftige documentaires op Netflix omdat je precies meekrijgt wat de mensen met deze heftige ziekte meemaken. Naast de directe effecten die de ziekte heeft, komen er ook nog nare effecten bij waardoor de mensen met deze ziekte niet meer durven te slapen. Zo krijgen de meeste mensen die lijden onder slaapverlamming ook nog eens aan slaaptekort.

  Hoewel de documentaire als schokkend kan worden ondervonden, is The Nightmare niet de meest informatieve film. Er wordt weinig verteld over de oorzaken van de bijzondere ziekte en de documentaire focust zich vooral op het laten zien van de angst die door slaapverlamming wordt veroorzaakt. Daardoor is het ook niet de meest geschikte documentaire voor mensen die zelf lijden aan slaapverlamming.

  Netflix

  7. I Am A Killer

  I Am A Killer is een docuserie waar je gegarandeerd kippenvel van zult krijgen, vandaar dat hij behoort tot de meest heftige documentaires op Netflix. In de documentaire vertellen ter dood veroordeelde gevangenen over de moorden die ze hebben gepleegd en wat hun redenen hiervoor waren.

  Dankzij de documentaire krijg je de kans om het verhaal vanuit het perspectief van de moordenaar te zien. De ene crimineel is soms beter te begrijpen dan de ander, maar bij sommige moordenaars is er geen berouw te vinden. Veel van deze verhalen hebben de gevangenen nog nooit eerder verteld.

  Sommige van deze gevangenen geven aan dat ze kwaadaardig zijn en dat ze de straf die zij krijgen ook daadwerkelijk verdienen, terwijl andere gevangenen juist geloven niets slechts te hebben gedaan. Ondanks dat je misschien niet altijd sympathie hebt voor de veroordeelde, is het interessant om te zien wat er in hun hoofd omgaat.

  Netflix

  6. The Bleeding Edge

  Deze serie bespreekt moorden die niet expres zijn gepleegd. De reden dat dit een van de meest heftige documentaires op Netflix is, komt omdat het om medische missers gaat en dat kan iedereen overkomen. Eén verkeerd medicijn kan dramatische gevolgen hebben en dat is iets wat wordt besproken in The Bleeding Edge.

  Hoewel de uitvindingen in de medische wereld veel levens hebben gered, bestaan er ook medische missers die ervoor hebben gezorgd dat iemands leven een stuk lastiger is geworden of die mensen zelfs het leven hebben gekost. Niet alleen kunnen deze beelden je shockeren, ze kunnen je ook behoeden voor het testen van medische middelen.

  De hulpmiddelenindustrie heeft onwijs veel macht, vooral in landen als Amerika. Soms worden er onverantwoordelijke medische ingrepen gedaan met alle zware gevolgen van dien, waardoor je gaat nadenken over de term 'liever voorkomen dan genezen'. Sommige gevolgen kunnen namelijk niet meer worden genezen, waardoor wij denken dat het beter is om deze operaties op een druif uit te voeren.

  Netflix

  5. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

  Ondanks dat de gebeurtenissen rondom Ted Bundy onwijs heftig zijn, staat deze documentaire nog redelijk laag in de lijst van meest heftige documentaires op Netflix. Dit komt omdat de documentaire eigenlijk weinig nieuwe informatie vrijgeeft over de beruchte seriemoordenaar. Toch wordt het verhaal op een interessante manier uitgelegd.

  Voor de mensen die nog nooit van Ted Bundy hebben gehoord is Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes een goede manier om het hele verhaal te horen. De serie vertelt het verhaal van seriemoordenaar en verkrachter Ted Bundy, je krijgt de kans om een kijkje te nemen in de gestoorde geest. Bundy werd altijd gezien als een uiterst charmante man, tot op het punt dat hij betrapt werd op zijn moorden.

  In de documentaire worden tapes, archiefbeelden en recente interviews besproken, waarin een portret wordt geschilderd van een gevaarlijke man. Zijn zieke geest dreef hem tot moord, necrofilie, pedofilie en verkrachting. Bundy wordt beschreven als het pure kwaad, die jarenlang Amerika terroriseerde met mysterieuze moorden.

  Netflix

  4. Examen de Conciencia

  Beschuldigingen van kindermisbruik binnen de Spaanse katholieke kerk. Deze worden in deze documentaire onderzocht via slachtoffers, journalisten, betrokkenen en geestelijken. Nu de slachtoffers geen kinderen meer zijn kunnen deze mannen eindelijk hun verhaal vertellen nadat zij jarenlang in schaamte en angst hebben geleefd.

  Examen de Conciencia is een van de meest heftige documentaires op Netflix omdat het zo regelmatig voorkwam. Een gemeenschap waarin veel vertrouwen had moeten zijn, is voor deze mannen compleet ingestort. De mannen vertellen hoe er in die tijd werd omgegaan met priesters die betrapt werden op hun daden, waarop je net zo goed het antwoord 'niks' zou kunnen geven.

  Deze priesters kregen namelijk een promotie, werden naar een andere school gestuurd of verdwenen in ieder geval uit het leven van de al lastig gevallen jongens. Maar deze jongens kregen geen bescherming van de volgende priester en de school waar de andere priester naar toe verhuisde kon per direct onveilig worden verklaard. Meer van deze schokkende verhalen worden verteld in de drie afleveringen die nu op Netflix staan.

  Netflix

  3. I Am Jane Doe

  Bij deze documentaire zul je jezelf continu afvragen hoe dit in godsnaam kon gebeuren. In de film wordt het verhaal verteld van minderjarige Amerikaanse meiden die in de seksindustrie belanden door middel van online advertenties van een krant. De meiden worden verkocht op een internet website genaamd backpage.com

  De meiden in de documentaire zijn geforceerd de prostitutie in gegaan. Ook volgen wij deze meiden en hun moeders tijdens de rechtszaken tegen verschillende partijen die met de vreselijke omstandigheden te maken hebben. Vijftig procent van alle winst die de documentaire maakt gaat naar non-profit organisaties van kinderen die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel.

  Daarom behaalt I Am Jane Doe een plek in onze top 3 van de meest heftige documentaires op Netflix. De omstandigheden die de meiden hebben doorstaan gebeuren vandaag nog steeds bij andere meiden en vrouwen, omdat er waarschijnlijk een wat verouderde wet over internetvrijheid bestaat. Een achterdeur in het rechtssysteem van dat formaat zou niet mogen bestaan.

  Netflix

  2. Amanda Knox

  In deze documentaire volg je Amanda Knox, een vrouw die meerdere keren van dezelfde moord is veroordeeld. Het is een verwarrende zaak waarvan niemand nog helemaal zeker is of zij de dader is of niet, dus aan het einde van de documentaire kun je jouw eigen oordeel vellen over de zaak.

  Is Amanda Knox verantwoordelijk voor de moord op haar kamergenoot in Italië? Of heeft de Italiaanse overheid haar werk niet juist uitgevoerd en heeft Knox onterecht in de gevangenis gezeten? Volgens veel mensen werd de zaak onjuist afgesloten door gebrek aan bewijs en was een deel van het bewijs ongeldig. Zo werd er als bewijsmateriaal dit statement uitgebracht: “Er lag een deken over het lichaam heen en een man zou daar nooit over hebben nagedacht.”

  Toch bestaat er wel redelijk wat bewijs tegen Knox, waardoor ze niet altijd in de positieve positie staat. Zo vertoonde Knox vreemd gedrag nadat ze “erachter kwam” dat haar huisgenoot en vriendin waren vermoord. Het lijkt erop dat niemand ooit zeker zal weten of zij de dader is, behalve zijzelf. Toch is het een interessante en een van de meest heftige documentaires die je op Netflix kunt zien. Of je haar nu gelooft, of niet.

  Top Knot Films

  1. Abducted In Plain Sight

  Helaas gebeurt het regelmatig dat ouders een vriend, buurman of familielid in vertrouwen nemen om op hun kind te passen, terwijl die mensen verkeerde bedoelingen hebben. De gebeurtenissen in Abducted In Plain Sight zijn te bizar voor woorden en hebben de levens van de ouders, de broers en zussen, maar vooral van Jan zelf, compleet op zijn kop gezet.

  B. was een vertrouwde buurman en familievriend die altijd goed met kinderen om kon gaan. Toch was het al snel duidelijk dat B. een voorkeur had voor oudste dochter Jan. Aan het begin had niemand kunnen weten wat voor een obsessie er in zijn geest zou groeien en wat voor een vreselijke gevolgen dit zou hebben.

  Abducted In Plain Sight staat op nummer één in onze lijst van meest heftige documentaires op Netflix omdat de gebeurtenissen steeds heftiger worden. Hoewel de tweemalige kidnapping van Jan nooit jaren heeft geduurd, hebben de omstandigheden jarenlang effect op haar gehad, tot haar zestiende levensjaar.

  Meest heftige Netflix documentaires - De wereld is wreed

  Met deze documentaires kun je iets opsteken en maak je kennis met de meest wrede kanten van de wereld. Vragen worden beantwoord en tegelijkertijd ook gesteld, wie is er schuldig en wie draagt de onschuld met zich mee? Dit zie je allemaal in de meest heftige documentaires op Netflix.

  Voor meer rillingen tijdens het kijken naar documentaires op Netflix, kun je een kijkje nemen naar onze artikelen over de beste misdaad documentaires op Netflix en de beste horror documentaires op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.