De top 10 Pixar shortfilms - Hartverwarmende video´s

  Over de jaren heen heeft Pixar veel films uitgebracht, die samengingen met kortere verhalen. In deze Pixar shortfilms worden vaak gevoelige of aandoenlijke onderwerpen aangesneden. De meest leuke, aandoenlijke en mooie Pixar shortfilms hebben we hier op een rijtje gezet.

  Pixar

  Pixar shortfilm: For The Birds

  Deze Pixar shortfilm uit 2000, die in 2001 ook een Academy Award voor beste shortfilm kreeg gaat over een klein blauw vogeltje dat landt op een telefoonlijn. Steeds komen er meer vogels bij zitten totdat de hele lijn vol zit. Hierna komt een extra grote blauwe vogel het gezelschap vergezellen, tot irritatie van de andere kleinere vogels. Samen doen ze een poging tot het verwijderen van de grote vogel, waarna alle vogels in de lucht schieten en hun veren verliezen.

  De Pixar shortfilm For The Birds is samen uitgegeven met de DVD Monsters inc. Ook is er een referentie naar deze short in de film Cars, waar Lightning McQueen in zijn truck over de snelweg rijdt en langs een telefoonlijn rijdt waar dezelfde vogels op zitten als in de short.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  Lava

  Deze short over een eenzame vulkaan die een maatje zoekt kwam gepaard met de film Inside Out. De vulkaan zingt elke dag naar de oceaan in de hoop dat zij hem een maatje geeft. Hierdoor zakt de vulkaan steeds meer in het water, waardoor hij langzaam maar zeker verdwijnt.

  Wat hij niet weet is dat een ondergrondse vulkaan hem al die tijd heeft gehoord en verliefd is geworden op de vulkaan. Op de dag dag de vulkaan uitsterft, komt hij weer tot leven door het gezang van de andere vulkaan en komt weer naar de oppervlakte recht naast de andere vulkaan.

  Pixar

  Piper

  Deze Pixar shortfilm, die samen uitkwam met de film Finding Dory, won de Academy Award voor beste short bij de 89th Academy Awards. Een stel oeverlopers doet z'n best om op het strand te jagen voor voedsel. Eén van de jongen wordt naar de zee gedwongen, maar gaat kopje onder en wordt bang voor de golven.

  Dit jong ziet een tijd later een aantal heremietkreeften graven naar voedsel. Hij komt van zijn water-angst af door het gedrag van deze beesten te kopiëren en hierdoor werd hij een koning in het vangen van voedsel.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  Purl

  De nieuwste Pixar shortfilm gaat over een vrouwelijk bolletje wol dat werkt op een kantoor, vol met mannen. Ze doet moeite om er bij te horen maar als vrouw past ze er niet tussen. Ze verandert haar gedrag naar een meer mannelijke kant en past er opeens veel beter bij.

  Kristen Lester, degene die de Pixar shortfilm heeft geschreven en geregisseerd, zegt dat deze ervaring uit haar eigen leven komt. Door het Pixar-programma SparkShots is het mogelijk gemaakt dat artiesten en schrijvers eigen ideeën mogen realiseren, waarbij Purl het eerste product hiervan is.

  Bao

  De Pixar shortfilm die samen uit kwam met The Incredibles 2 gaat over een vrouw die dumplings maakt, waarvan er één tot leven komt. De vrouw voedt de dumpling op als haar echte zoon en laat hem bijvoorbeeld ook omgaan met leeftijdsgenoten en vrienden.

  De dumpling wordt steeds ouder en op een gegeven moment wilt hij samen gaan wonen met zijn vriendin. De moeder is het hier niet mee eens en in een bui van woede eet ze de dumpling op. Uiteindelijk komt haar echte zoon binnen en komt ze er achter dat het een droom was en samen aan tafel met haar andere kinderen eten ze dumplings.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  Partly Cloudy

  Samen met UP werd deze Pixar shortfilm uitgegeven. De hele dag maken vrolijke wolken de schattigste baby's en geven die mee aan de ooievaars die ze bezorgen bij hun ouders. Gus, een van de wolken heeft de taak om niet baby's, maar dieren te maken en dan niet de meest veilige dieren. Zijn ooievaar moet dan ook bijvoorbeeld krokodillen vervoeren.

  Als zijn ooievaar ziet dat hij een haai moet vervoeren wordt hij bang en laat Gus alleen. Hierdoor raakt Gus gefrustreerd en barst in een bui van tranen uit. De ooievaar heeft spijt en komt terug met een geheel harnas om zijn vleugels te beschermen.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  Knick Knack

  Deze Pixar shortfilm uit 1989 gaat over een sneeuwman in een sneeuwbal. Samen met vele zomersouvenirs staat hij op een plank. Wanneer hij een leuk meisje in bikini ziet, doet hij zijn uiterste best om uit de sneeuwbal te ontsnappen. Door zijn vele pogingen met bijvoorbeeld TNT valt de sneeuwbal uiteindelijk van de plank.

  Hij weet maar op het nippertje uit de bal te ontsnappen door de nooduitgang, waarnaar hij terecht komt in een vissenkom. Hier is zelfs een hele mooie zeemeermin. Knick doet zijn uiterste best om naar de zeemeermin te komen, maar wordt op het laatste moment nog vastgezet door zijn eigen sneeuwbal die op hem valt.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  Presto

  Het verhaal over een illusionist en een konijn brengt ons bij Presto. In deze short haalt de bekende illusionist zijn konijn uit een hoge hoed. Het konijn werkt alleen niet mee, omdat hij steeds zijn wortel niet kon eten. In een boze bui saboteert Alec Azam (het konijn) de hele act van de illusionist.

  Dit gaat zelfs zo ver dat de illusionist vast komt te zitten met zijn been in een touw en wordt omhoog getakeld. Wanneer de illusionist dreigt te vallen redt Alec Azam hem met de magische hoed van de illusionist en sindsdien is dat de hoofdact geworden van het paar.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  Geri´s Game

  Geri zit in het park achter een schaakbord. Tijdens het spelen komt de kijker er achter dat hij eigenlijk tegen zichzelf speelt. Hij zet telkens zijn bril af als hij naar de overkant gaat om een zet te doen. Als Geri ziet dat hij bijna verliest doet hij net alsof hij een hartaanval krijgt en verwisselt snel het bord.

  Doordat hij tegen zichzelf speelt komt hij er achter dat hij nog steeds aan de verliezende hand is en uiteindelijk verliest hij ook daadwerkelijk. Als prijs haalt hij zijn kunstgebit uit zijn mond en stopt deze ook weer terug in zijn eigen mond, maar dan aan de andere kant van het schaakspel.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  Luxo Jr.

  Een grote bureaulamp genaamd Luxo Sr. ziet steeds een klein balletje langsrollen en rolt hem ook weer steeds terug. Op een gegeven moment laat hij het balletje langs hem heen rollen, waarna Luxo Jr. naar hem toe komt. Hij loopt achter het balletje aan en brengt hem terug in beeld.

  Speels springt hij op het balletje, maar tevergeefs ontsnapt de lucht uit het balletje en wordt hij plat. Teleurgesteld kijkt de oudere lamp Luxo Jr. aan en hij verdwijnt uit beeld. Even later wordt er een nog veel grotere bal in het beeld gerold waar Luxo Sr. zeer beschamend in de camera kijkt.

  De volledige video is te bekijken op Youtube.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.