Marvel's Spider-Man superschurken die de PlayStation 4 onveilig maken

  Straks slingert Spider-Man door de straten van New York. In deze nieuwe exclusieve game voor de PlayStation 4 mept onze spinnenvriend de nodige schurken in elkaar. Maar wie zijn nu eigenlijk de Marvel's Spider-Man superschurken?

  Ondertussen zijn er al vijf verschillende vijanden van de game bevestigd. Wij bespreken deze vijf zodat jij direct een beeld hebt wat voor kwade gasten je allemaal tegen kunt komen. Het is aannemelijk dat er in de loop van de tijd nog enkele superschurken zullen volgen om een rol te gaan spelen in dit episch ogende Spider-Man avontuur.

  Electro's vonken spatten eraf

  We starten dit lijstje met Marvel's Spider-Man superschurken met deze opdonder.

  We beginnen de lijst met de sterke vijand Electro. Niet alleen is hij supergevaarlijk door zijn woede richting Spider-Man, hij kan al zijn haatgevoelens ook nog eens tot uiting brengen met zijn schokkende gave. Met hetzelfde gemak geleidt hij de sterkste vonken elektriciteit zo jou richting in. De schurk solt met je alsof je net je een flinke optater kreeg doordat je probeerde je vingers in een stopcontact te steken.

  Spider-Man krijgt flink wat te verduren met deze superschurk voor zijn neus. Eerder zagen we al waar de schurk toe in staat is toen hij naar het witte doek werd vertaald in The Amazing Spider-Man 2. Hier wist hij met honderden volt per minuut de nodige schade aan te richten.

  De lompe Rhino

  Wat krijg je als je de brute kracht en domheid van een neushoorn mengt met een al niet zo snugger persoon? Precies dan krijg je een lompgewicht mutant die, ondanks dat zijn grijze massa niet zoveel inhoud heeft, toch de nodige schade aan kan richten. Pas maar op want de grote puntig hoorn op zijn neus is een gevaarlijk wapen waarmee hij logischerwijs Spider-Man met gemak zou kunnen doorboren.

  Het is niet gek dat Rhino ook naar deze game komt, want we hebben hem in heel veel Spider-Man games zien schitteren. Hij is bijna één van de vaste ingrediënten van een goede Spider-Man game geworden. Zo weet hij onze spinnenheld al lastig te vallen vanaf de games op de PlayStation 1. Terwijl zijn model toen nog oerlelijk was, was de enige manier om hem neer te halen door hem hard in electriciteitspalen te laten inbeuken.

  Latere games werd dit truckje nog eens herhaald. In ieder geval kun je er van op aan dat wanneer hij jou kant oprent je maar snel weg moet duiken. Zo'n zwaargewicht rem je met kracht niet af. Tenzij je die groene lelijke Hulk bent (wat in de Spider-Man games niet kan)

  Scorpion's almachtige gif

  Scorpion is een variatie op Spider-Man, alleen dan net iets anders. Waar Spider-Man zijn krachten uit een spinnenbeet haalt, heeft Scorpion zijn krachten te danken aan de pijnlijke beet van een schorpioen. Hij vormt een soort van tegenpool van Spider-Man. Waar Spider-Man zijn krachten voor het goede gebruikt, ging er bij Scorpioen iets goed mis in zijn hersenpan en besloot hij dat de duistere zijde beter hem zou passen.

  Ook Scorpion kwam als eerste voor in Spider-Man voor de PlaySation 1. Hier probeert hij Jameson te ontvoeren en moet jij er een stokje voor steken. Dit zorgt voor een memorabele situatie omdat Spider-Man hier stank voor dank krijgt, omdat Jameson liever gered werd door de politie dan één of andere malloot in een rood gek pakje.

  De schurk is vooralsnog ook verschenen om Spider-Man dwars te zitten in Spider-Man uit 2002 en Spider-Man Shattered Dimensions. Tot nu toe is hij altijd een gewaagde vijand van onze spinnenvriend geweest.

  Marvel's Spider-Man Homecoming

  Vulture maakt de lucht onveilig

  Het land én de lucht zijn beide gevaarlijk terrein voor Spider-Man.

  Het is ook gaaf dat Vulture één van de schurken wordt waar Spider-Man korte metten mag gaan maken. Deze superschurk zal zeker voor de nodige problemen gaan zorgen, want dat is wat we al jaren van hem gewend zijn. Deze gierachtige superschurk weet vanuit de lucht voor de nodige problematieken te zorgen. Je wilt niet dat hij zich tegen je keert want straks pakt hij je met zijn klauwen vast om je vanaf meters hoog te pletter te laten vallen.

  Vulture heeft een belangrijke rol in de laatste Spider-Man film. Zo verrijkte hij het Marvel Cinematic Universe door Peter Park het leven zuur te maken als de hoofdschurk van Spider-Man Homecoming. Eerder hebben we Volture nog niet voorbij zien komen in films. Wel zagen we Volture al verschijnen als vijand in verschillende Spider-Man games.

  Shocker mept er op los

  Ook Shocker wordt één van de personages die mag stralen tijdens Spider-Man zijn PlayStation 4-avontuurtje. Zijn deelname aan dit verhaal is bekend geworden door de E3 demo. Hierin werd Shocker ook al in actie gespot.

  Shocker is niet de meest gevaarlijke schurk die er bestaat. Met zijn zelfgemaakte handschoenen kan hij veel schade aanrichten door geluidsgolven alles en iedereen omver te laten blazen. Hij gebruikt in de comics zijn krachten daarentegen hier liever niet voor tenzij het echt nodig is. Zijn passie ligt bij het uitvoeren van de kleine misdaden: diefstal.

  Eerder kon je Shocker al verslaan in The Amazing Spider-Man 2. Spider-Man heeft zijn hulp nodig met het verslaan van de gangsters. In het filmpje boven deze kop zie je hoe het uitpakt.

  Mr. Negative voor de negatieve noot

  Tijdens één van de Marvel's Spider-Man filmpjes werd al duidelijk dat we ook Mr. Negative in elkaar mogen meppen. De superschurk is niet erg bekend, want we hebben hem nog niet echt gezien. In ieder geval kan Mr. Negative een gevaarlijke vijand worden wanneer hij niet alleen tegen Spider-Man vecht, maar ook tegen zijn eigen innerlijke demonen.

  Dit negatieve ventje haalt zijn krachten uit de Lightforce en Darkforce. Die krachten kan hij gebruiken voor het goede, bijvoorbeeld het helen van ziektes als kanker, maar ook voor het kwade: alles gewoonweg naar de knoppen helpen.

  Eerdere gameplaybeelden laten al zien dat Mr. Negative niet zomaar met zich laat sollen. Terwijl hij met een helikopter probeert weg te vliegen, is het aan Spider-Man om hem door de lucht te achtervolgen. Het wordt sowieso een gevaarlijke achtervolging, want de helikopter draagt door een fout van Spider-Man een busje aan een web mee.

  Marvel Enterprises Spider-Man 2

  De laatste van de Marvel's Spider-Man superschurken?

  Uiteindelijk is onlangs nog gelekt dat Doctor Octopus ook één van de schurken wordt die Marvel's Spider-Man te bieden heeft. De schurk is nog niet officeel aangekondigd maar de stemacteur van Rhino heeft zich eerder al in een interview versproken . Hierdoor wordt het aannemelijk dat je ook de tentakels van deze dokter van je af moet houden.

  Doctor Octopus steelde eerder de show in de tweede Spider-Man film van jaren terug. Ook heeft hij al in verschillende games meegedaan. Al op de PlayStation 1 maakte hij Spider-Man zijn poging om de stad te redden lastig. Zeker nadat hij volledig fusseerde met de Symbioot en één van de sterkste superschurken werd die je in Spider-Mans geschiedenis kunt indenken: Carnage Doctor Octopus.

  We gaan zien wat Doctor Octopus deze keer weer heeft te bieden. Mogelijk wordt hij de leider van al die schurken, omdat hij in de Marvel Comics eerder al oprichter was het superschurkenverbond The Sinister Six.

  Krijg jij geen genoegen van al die Spider-Man schurken? Wij schreven ook over de beste Spider-Man superschurken. Welke zou jij graag in Marvel's Spider-Man verslaan?

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.