Het verhaal

In de nieuwe Spider-Man trailer, die we tijdens de PlayStation persconferentie zagen, werd al duidelijk dat onze spinnenman het moeilijk gaat krijgen. Superschurk Electro breekt een gevangenis binnen en zorgt ervoor dat een aantal van Spidey’s grootste vijanden vrijkomen. Rhino, Vulture, Scorpion, Mister Negative en Electro zelf hebben het op Spider-Man gemunt. Op het einde van de trailer blijkt dat één schurk aan het hoofd staat van de anderen.

Wie het precies is, dat weten we jammer genoeg nog niet. Wel weten we na onze hands-on dat een Osborn (Norman of zijn zoon Harry) een rol zal spelen in het verhaal, dus mogelijk is de Green Goblin het meesterbrein achter de gebeurtenissen in de game. Zeker is wel dat de eerder genoemde slechteriken niet de enigen in de game zullen zijn.

Zo kwamen wij niemand minder dan The Shocker tegen, die middenin een bankberoving zat. Ook hij werkt voor een duistere opdrachtgever waar hij heel bang voor lijkt te zijn. Deze opdrachtgever heeft een bewaker gehypnotiseerd en ervoor gezorgd dat de cel van de Shocker opengemaakt werd. Kan het zijn dat we dan toch te maken hebben met Mysterio?

Omdat de Spider-Man PS4 hands-on ons middenin het verhaal dropte, valt er weinig te zeggen over wat het verhaal echt inhoudt. Wel is het zeker dat er iemand achter de schermen snode plannen maakt en daarbij een team aan schurken samenstelt. Met Mysterio erbij zou dit een verschijning van de Sinister Six kunnen betekenen.