Top 10 Marvel films die mogelijk na Avengers: Endgame komen

  Marvel fans zullen dit jaar niet teleurgesteld worden. Zo komen de films Captain Marvel, Avengers: Endgame, X-Men: Dark Phoenix en Spider-Man: Far From Home allemaal dit jaar uit. Wat heeft Marvel eigenlijk na Endgame voor ons in petto? Je leest het in deze special met de top 10 Marvel films die mogelijk na Avengers: Endgame komen.

  Marvel Studios

  De Marvel films in deze lijst zijn nog niet of nauwelijks bevestigd, de meeste van deze films worden door Marvel nog niet van veel informatie voorzien. Wel weten we dat er veel film zonder officiële titel op de planning staan bij Marvel, deze films staan hier voor je op een rij. Naast films werkt Marvel ook nog aan een aantal series, denk daarbij aan Loki, The Vision and the Scarlet Witch en Bucky and Falcon.

  De films/geruchten die niet in deze lijst staan, maar wel het noemen waard zijn: zijn Silver & Black, The New Warriors, Multiple Man, Doctor Room, Moon Knight en Kitty Pryde. Laten we beginnen aan nummer tien!

  10. Black Widow

  We beginnen deze lijst met Marvel films die mogelijk na Endgame komen met een solo-film voor Avenger Black Widow. Black Widow, haar echte naam is Natasha Romanoff, wordt in alle voorgaande Avenger films gespeeld door Scarlett Johanson. Ze is extreem gevaarlijke en kan goed vechten, dat bleek maar weer eens in Avengers: Infinity War. Ze is dan misschien niet de sterkste van de groep superhelden, maar wel een van de interessantste.

  Waar kan haar solo-optreden dan over gaan? Nou, waarschijnlijk over haar jeugd, over hoe ze vanaf heel jong al werd getraind goed te kunnen vechten. Die training heeft er tot op de dag van vandaag voor gezorgd dat ze zo goed is. Die ‘training’ zorgde er ook voor dat ze de rest van haar leven een geestelijk litteken draagt. Laten we hopen dat Black Widow daarover gaat en ons de nodige actie laat zien.

  Marvel/Joelle Jones

  9. Ms. Marvel

  Op nummer negen in deze special met de Marvel films die mogelijk na Endgame komen staat Ms. Marvel. Nee, geen Captain Marvel, maar Ms. Marvel. Ze zijn in op een manier wel ongeveer dezelfde persoon. Ze heeft namelijk de kracht zich te veranderen in Carol Danvers a.k.a. Captain Marvel. Ms. Marvels echte naam is Kamala Khan en is de eerste Islamitische superheld van Marvel.

  Dat is waar het interessant wordt, want Marvel kan door Kamala Khan een superheldenfilm met Islamitische sfeer filmen. Het kan nog eens een succes worden ook, want kijk maar wat er met Black Panther gebeurde. Dat brengt ons gelijk bij de volgende Marvel film in deze lijst die met diversiteit te maken heeft.

  Mark Anderson

  8. Shang-Chi

  Op de achtste plek in deze lijst met Marvel films die misschien na Endgame komen staat net als Ms. Marvel een film die voor diversiteit moet zorgen in de MCU: Shang-Chi. De film gaat over een Aziatische superheld genaamd Shang-Chi. De film zal, net als met Black Panther het geval was, bestaan uit een volledig Aziatische cast en regie.

  Shang-Chi is gebaseerd op de stripverhalen van Shang-Chi: Master of Kung Fu. Het personage groeide op in China en leerde op jonge leeftijd de kunsten van Kung Fu. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde wushu-stijlen: gun, nunchaku en jian. Jaren later sloot de held zich aan bij de Avengers. Daar leerde hij een superkracht waardoor hij zichzelf ontelbare keren kan dupliceren om zijn tegenstanders te slim af te zijn. Klinkt als muziek in de oren, toch?

  Marvel Studios

  7. Hawkeye

  Voor nummer zeven in deze lijst met Marvel films na Endgame gaan we het hebben over een van de originele Avengers, eentje die eigenlijk de minste aandacht van het gezelschap krijgt. Zo hebben alle andere Avengers, op Black Widow na, veel meer aandacht gekregen dan Hawkeye. Wat we van Hawkeye weten is dat hij niet voorkwam in Avengers: Infinity War, maar wel in Avengers: Endgame zit. Vermoedelijk is zijn familie na Infinity War net als de andere helft van de mensheid vervaagd.

  Daardoor wordt hij zijn alter ego Ronin in Avengers: Endgame. Toch is Marvel nog niet klaar met Jeremy Renners Hawkeye. En terecht, want zoals al eerder gezegd krijgt hij vrij weinig credits in Avengers. Waar zijn solo-film over kan gaan is nog niet helemaal duidelijk. Het kan gaan over zijn transformatie van Hawkeye naar Ronin, of misschien over hoe hij als personage is ontstaan.

  6. Lady Sif

  Op nummer zes in deze lijst met Marvel films die we kunnen verwachten na Avengers: Endgame staat Lady Sif. Lady Sif is een personage uit de Thor-franchise en heeft ook in meerdere Thor films gespeeld. Zo zat ze in Thor: Tales of Asgard, Thor en Thor: The Dark World. De actrice die het personage speelt, Jamie Alexander, zou oorspronkelijk ook in Thor: Ragnarok verschijnen, maar dat ging niet door omdat ze druk was met het filmen van Blindspot.

  Lady Sif is extreem sterk en sterker dan de gemiddelde man in Asgard. Ze heeft snelle reflexen, kracht, snelheid en een hoog uithoudingsvermogen. Daarnaast kan ze ook nog eens goed overweg met diverse wapens in man-tegen-man gevechten. Waar haar solo-film over zal gaan is nog niet bekend. Verwacht iets in de trend van Asgard, goden en wellicht ook Thor.

  Marvel Entertainment

  5. Blade

  Op nummer vijf in deze lijst met Marvel films die misschien komen na Avengers: Endgame staat wederom een solo-film, dit keer over Blade. Blade is een personage die voorkwam in een van de eerste Marvel films ooit gemaakt, een film uit 1998. Blade is een superheld, met de echte naam Eric Brooks, en maakt gebruik van een zogenaamde katana in zijn gevechten. Het personage werd in Blade, Blade: Trinity en Blade 2 gespeeld door Wesley Snipes.

  Het is dus al even geleden sinds dat er een Blade film uitkwam, Marvel zou graag een nieuwe willen maken. Blade was, en is dat nog steeds, een vampierjager en vocht in zijn films dan ook tegen vampiers. De film was een mix tussen actie en horror, dat is misschien wel wat we nodig hebben: een horrorsuperheldenfilm.

  4. Captain Marvel 2

  Op nummer vier staat een film over een personage die eigenlijk nog niet eens een eerste film heeft. Captain Marvels eerste deel is nog niet uit of Marvel plant al een tweede deel voor deze superheldin. De superheldin waar we het over hebben heet Carol Denvers en wordt gespeeld door Brie Larson. Captain Marvel komt uit op 8 maart 2019, maar zit daarna ook nog in Avengers: Endgame.

  Dat is niet bevestigd door Marvel, maar die verwachting is heel erg hoog. Daarnaast is door de Hollywood Reporter aangegeven dat Marvel Brie Larson graag in zeven aankomende Marvel films ziet. Dus we zijn nog niet klaar met Captain Marvel. Wat er in Captain Marvel 2 gebeurt, is nog niet duidelijk aangezien we ook nog vrij weinig over het plot van Captain Marvel 1 weten.

  3. Guardians of the Galaxy 3

  Op nummer drie in deze lijst met Marvel films staat toepasselijk Guardians of the Galaxy 3. De eerste twee delen vielen goed in de smaak, dus het is niet gek dat er een derde deel aan zit te komen. Onze favoriete Guardians (Gamora, Drax, Rocket Racoon, Groot en Star Lord) zijn allemaal weer van de partij. Ook Pom Klementieff, die er pas vanaf Vol. 2 bijkwam, is nu ook weer van de partij als Mantis.

  Het avontuur dat de groep tegemoet zal gaan is nog volledig onbekend, het enige wat we zeker weten is dat er hoogstwaarschijnlijk een derde deel komt. Als je Guardians of the Galaxy leuk vindt, bekijk dan eens onze Guardians of the Galaxy Vol. 2 review.

  Marvel Studios

  2. Doctor Strange 2

  Het zilver wordt veroverd door het vervolg op Docter Strange. Je raadt het al: Doctor Strange 2. Marvel is nog heel erg stil en mysterieus over deze Marvel film die waarschijnlijk in 2020 verschijnt. We weten al wel dat er verschillende scriptschrijvers zijn aangenomen voor het project, evenals dat er wellicht een nieuwe superheld in voorkomt: Clea. De vrouwelijke variant en liefde van Benedict Cumberbatch’s Doctor Strange.

  De aangenomen regisseur, Jon Spaihts, wil het personage graag introduceren aan de MCU. Hij wil daarnaast ook het zogenaamde Nightmare Realm een grote rol laten spelen in Doctor Strange 2, een rijk dat nauw samenhangt met de Quantum Realm uit Ant-Man. Hoe de film verder gaat verlopen is natuurlijk nog een grote vraag.

  1. Black Panther 2

  Dan zijn we aangekomen bij de nummer één in deze lijst met de beste Marvel films die mogelijk komen na Endgame: Black Panther 2. Het succes van het eerste deel is niet te ontkennen door de vele Oscarnominaties, die de film vooral heeft gekregen door de bijna volledige Afrikaans-Amerikaanse cast en regie. De koning van Wakanda is alleen nog niet klaar in de MCU, zo krijgt deze superheld een tweede solo-film.

  Waar deel twee in de Black Panther franchise over zal gaan is nog niet echt bekend. Natuurlijk zien we T’Challa terug, maar wellicht ook personages Shuri en Okoye. Het uitkomen van Black Panther 2 laat nog wel even op zich wachten, zeker als je kijkt naar hoe snel achter elkaar Black Panther 1 en Infinity War uitkwamen. In beide films werd Wakanda als speelplaats gebruikt, dus Black Panther komt waarschijnlijk pas ergens tegen het eind van 2020.

  Top 10 Marvel films die mogelijk na Avengers: Endgame komen

  Dat zijn de top 10 Marvel films die waarschijnlijk nog na Avengers: Endgame op het witte doek verschijnen. Tot het zover is kunnen we uiteraard nog gaan genieten van Captain Marel, Dark Phoenix, Spider-Man en Avengers: Endgame. Naar welke van deze films kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de comments.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.