Vijf Anthem Tips & Tricks - Zo word jij de beste Freelancer

  Tegenwoordig is het in sommige vakgebieden niet meer zo gek om freelancer te zijn. Toch mag je daarbij over het algemeen geen monsters afknallen en vliegen in een Javelin. Dit kan in Anthem allemaal wel. Maar hoe kan je dit het beste aanpakken? Dat lees je in dit artikel met vijf Anthem Tips & Tricks.

  Anthem is de nieuwe game van EA en BioWare, waarin jij een Freelancer bent. Tegen betaling ga je de strijd aan met verschrikkelijke monsters die in de open wereld van Anthem verscholen zitten. Soms gaat dit best makkelijk, maar hoe verder je komt hoe zwaarder de gevechten met je vijanden worden. Daarom hebben wij vijf Tips & Tricks voor Anthem op een rijtje gezet.

  5. Blijf bewegen in combat

  Anthem is enorm uitgebreid, maar de basis voor de game is toch de beweeglijkheid van de verschillende Javelins. Oke, eerlijk is eerlijk de Interceptor is qua snelheid te vergelijken met een cheeta, terwijl de Colossus eerder lijkt op een slak. Toch is het blijven bewegen en ontwijken van aanvallen van de vijand erg belangrijk, want op deze manier blijf je lang genoeg leven om zelfs het laatste monster een kogel door zijn kop te jagen.

  Alle Anthem Javelins kunnen vliegen, dus daar moet je goed gebruik van maken. Je kunt zelfs stil hangen in de lucht om vervolgens een salvo Assault Rifles kogels op de monsters af te sturen. Daarnaast kun je dodgen om op die manier net wat langer in leven te blijven. Als je de sterke aanval van de vijand ontwijkt, kun je vervolgens weer shield op de grond vinden. Als je eenmaal weer levenspunten en shield hebt, is het tijd voor ronde twee. Die gaan de monsters niet overleven!

  4. Experimenteer met wapens en vaardigheden

  Naast de vier verschillende Javelins is er ook een groot scala aan wapens en abilities. Iedere speler begint met de standaard abilities die bij de door hem of haar gekozen Javelin horen. Maar hier moet je verder kijken dan je neus lang is, want er zijn veel meer abilities beschikbaar. Met Ranger, de standaard Javelin, kun je bijvoorbeeld een Seeking Missile afschieten die automatisch op één vijand af gaat, maar je kunt ook kiezen voor de Spark Beam. Hiermee stuur je een straal energie op een gebied af, waardoor alle vijanden in een bepaald gebied schade oplopen.

  Elke Javelin kan twee wapens meenemen. Hier is het slim om te experimenteren met de verschillende wapens, want ze kunnen in specifieke situaties extreem goed zijn. Met de Interceptor kom je dichtbij dus dan kan een Shotgun heel handig zijn. Speel je met Colossus dan kun je waarschijnlijk beter overweg met een Assault Rifle of Sniper. Probeer de verschillende wapens uit en kijk wat voor jou het beste werkt.

  3. Lees de kleine lettertjes

  Dan zijn er ook nog de component in Anthem. Components hebben een hele grote invloed op de gameplay in Anthem. Aan het begin zal dit nog wel meevallen, maar wanneer je de legendary components te pakken krijgt, zul je merken dat je ineens een stuk sterker bent. Zo kun je bijvoorbeeld sneller herladen, kortere cooldowns of sneller vliegen. Lees vooral de kleine lettertjes van de components, want dan zul je precies weten wat ze inhouden. Kies de beste component voor jouw Javelin en de situatie waarin je terecht gaat komen.

  Ook de wapens en abilities hebben kleine lettertjes. De algemene statistieken kun je in één oogopslag zien, maar hier wordt niet alles gezegd. Het is dus belangrijk om alles te lezen om erachter te komen welk wapen, ability of component het beste bij jouw speelstijl past.

  2. Leer je Javelin kennen

  Jouw speelstijl hangt ook af van de Javelin die je aan het begin van de game kiest. Standaard zul je de Ranger aangeboden krijgen, omdat dit een beetje een alleskunner is. Hij blinkt nergens echt in uit, maar kan alles wel weer redelijk goed. Toch kun je ook voor de drie andere Javelins kiezen. Wat elke Javelin kan en waarom je hem zou moeten kiezen, lees je terug in ons artikel over de Anthem Javelins. Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt, is het belangrijk dat je je Javelin leert kennen.

  Dan kom je er bijvoorbeeld achter dat je extra defense krijgt wanneer je blijft hoveren met Storm. Storm heeft verschillende vaardigheden gebaseerd op de elementen. Vanuit de lucht kun je dus veel schade aanrichten en word je ook nog eens minder hard geraakt. Interceptor is de snelste Javelin en daar kun je handig gebruik van maken. Je bent een moeilijk doelwit wanneer je blijft bewegen en dan krijg je ook nog eens extra shield wanneer je dit doet. Tot slot is het belangrijk om het fysieke schild van Colossus te gebruiken. Hierdoor ben je bijna niet dood te krijgen.

  1. Primers en combo's

  Schade aanrichten in Anthem met wapens is één ding, maar iedere Javelin heeft ook een aantal vaardigheden. Wanneer de juiste vaardigheden worden gecombineerd, richt je veel meer schade aan bij de vijand. Op deze manier kun je in één keer een horde aan monsters vernietigen, maar het kan ook handig zijn wanneer je de eindbaas van een Stronghold moet verslaan.

  Dan zijn er ook nog aanvallen die er voor zorgen dat er combo’s kunnen worden gemaakt en dat zijn de primers en detonators. Om een combo uit te voeren moet je eerst een tegenstander selecteren. Dit doe je door middel van een primer en wanneer dit is gelukt zie je dit aan de grote gele letters die combo laten zien. Vervolgens moet je een detonator gebruiken om de combo te voltooien. Op deze manier richt je veel meer schade aan, maar er is nog een voordeel aan de combo’s.

  Iedere Javelin heeft namelijk een Combo Bonus. Dit is nog een extra aanval die je automatisch gebruikt wanneer je een combo uitvoert. Voor de Ranger is dit heel veel schade op één doelwit, terwijl de Colossus juist een heel gebied in vuur en vlam zet. Storm zorgt er met behulp van de elementen voor dat alle monsters die zijn geraakt door de combo extra schade krijgen. Tot slot zorgt de Combo Bonus van Interceptor ervoor dat alle vijanden om je heen dezelfde schade krijgen als de vijanden die geraakt zijn door de combo.

  Dit zijn onze vijf Anthem Tips & Tricks

  Dit zijn onze Tips & Tricks voor de nieuwe game van EA en BioWare. Vanaf aankomende vrijdag, 22 februari 2019, kunnen alle spelers aan de slag met Anthem. PC spelers met EA Access kunnen de game al vanaf afgelopen vrijdag spelen. Wil je weten waarom wij de game willen spelen? Lees dan ons artikel over de vijf features waardoor jij Anthem wil gaan spelen.

  Anthem is vanaf 22 februari verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.