10 leuke Marvel behind the scenes feitjes - wat je nog niet wist over jouw favoriete films

  Vanwege het gigantische succes van Avengers: Endgame is zeggen dat Marvel films populair zijn nogal een understatement. Marvel films zijn een regelrecht fenomeen! Fans van Marvel proberen zoveel mogelijk over deze films te weten te komen, maar weten zij ook dat er bij Marvel behind the scenes veel interessante dingen gebeuren?

  Marvel Entertainment

  10. Er zijn in totaal zeven Lego Death Stars gebruikt voor Spider-Man Homecoming

  We beginnen onze lijst met de leukste Marvel behind the scenes feitjes met Spider-Man Homecoming. In een van de meest grappige scenes uit de film laat Ned, Peter Parkers beste vriend, in shock een LEGO Death Star op de grond vallen. Ned was namelijk stomverbaasd toen hij ontdekte dat Peter Spider-Man is. De scene was alleen minder leuk voor het productie team. Er moesten in totaal zeven LEGO Death Stars in elkaar gezet worden.

  Jacob Batalon, de acteur van Ned, liet de LEGO Death Star namelijk iedere keer te vroeg vallen. Voordat de scene opnieuw gefilmd kon worden, moest een nieuwe Death Star in elkaar gezet worden. Een LEGO Death Star bestaat uit in totaal 4000 blokjes en kost veel werk om in elkaar te zetten.

  Marvel Studios

  9. Brie Larson is allergisch voor katten

  Brie Larsons rol als Captain Marvel kwam met een paar consequenties en één daarvan had te maken met haar gezondheid. Ze is namelijk allergisch voor katten en een kat genaamd Goose speelde een grote rol in de film. De schattige kat zorgde voor een paar grappige scenes, maar als de kat op de set verscheen, vluchtte de Captain Marvel actrice gauw behind the scenes.

  De makers van Captain Marvel probeerde ervoor te zorgen dat de twee zo ver mogelijk uit elkaar waren. Wanneer Brie Larsson in direct contact met de kat moest komen, werd zij daarna volledig ontsmet. Een moeilijk productieproces dus.

  Marvel Studios

  8. De taal uit Wakanda is eigenlijk Xhosa

  Nummer acht in de lijst met de leukste Marvel behind the scenes feitjes heeft te maken met de taal die in Wakanda gesproken wordt. Hoewel Wakanda een compleet fictioneel land is, is de taal die zij spreken daarentegen wel echt. ‘Wakandan’ is namelijk isiXhosa, een taal die wordt gesproken in Zuid Afrika.

  Omdat het grootste deel van de wereldbevolking deze taal niet herkend, kon hij met zijn Afrikaanse klanken perfect gebruikt worden voor Black Panther. IsiXhosa wordt in Zuid Afrika door ongeveer zeven miljoen mensen gesproken.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  7. Vin Diesel weet wat Groot allemaal zegt

  Een van de personages uit Guardians of the Galaxy is Groot, een pratende boom die de beste vriend is van een pratende wasbeer. Het kan nog gekker, de enige woorden die Groot kan zeggen zijn ‘I am Groot’. Toch blijken deze woorden een betekenis te hebben.

  Vin Diesel is de stem achter Groot, een taak die niet heel zwaar is aangezien hij maar drie woorden hoeft te zeggen. Het blijkt dat regisseur James Gunn een script heeft geschreven waarin staat wat Groot allemaal daadwerkelijk bedoelt met zijn woorden. Helaas hebben alleen Gunn en Vin Diesel zelf toegang tot dit script.

  Warner Bros. Pictures

  6. In elke film in Phase 2 verliest iemand zijn hand.

  Na de eerste Avengers film uit 2012 ging Marvel een nieuwe fase in, Phase 2. In deze fase werden nieuwe superhelden toegevoegd aan het originele zestal en kregen we meer te weten over de Infinity Stones. Een opvallend feitje is dat in elke film die uitkwam in Phase 2 er een personage is die zijn hand verliest.

  Nu vraag jij je natuurlijk af wat de achterliggende gedachte achter deze trend is. Het is dus zo dat de makers hiermee The Empire Strikes Back wilden eren, het tweede deel uit de originele Star Wars trilogie. In deze film verliest hoofdpersonage Luke Skywalker in de beroemde ‘I am your Father’-scene zijn hand.

  CBS

  5. De originele Hulk acteur heeft jarenlang Hulk’s stem ingesproken

  Op nummer vijf in de lijst met de leukste Marvel behind the scenes feitjes staat een leuk feitje over de stem van de Hulk. Tientallen jaren geleden konden konden superhelden liefhebbers ook al genieten van een live-action Hulk. Er werd namelijk vanaf 1978 tot 1982 een ‘Incredible Hulk’ serie op TV uitgezonden. In deze serie werd de Hulk gespeeld door de groen geverfde bodybuilder Lou Ferrigno. Wat veel mensen niet weten is dat Ferrigno nog jarenlang bij producties van Marvel betrokken is gebleven.

  Hij sprak namelijk de stem in van de Hulk uit The Avengers uit 2012 en de films die volgden. In de derde Thor film kreeg het personage van de Hulk een kleine reboot. Hierdoor werd het personage wat menselijker gemaakt en veranderde hij ook van stemacteur. De Hulk wordt nu volledig ingesproken door zijn motion-capture acteur Mark Ruffalo.

  Marvel Entertainment

  4. The Wasp zat bijna in The Avengers (2012)

  The Wasp is een personage waar we pas recentelijk kennis hebben gemaakt. We kwamen haar vorig jaar voor het eerst tegen in Ant-Man and the Wasp. Toch had haar rol er heel anders uit kunnen zien. Er was namelijk een kans dat ze zou verschijnen in de eerste Avengers film.

  Toen er aan het script voor The Avengers werd gewerkt was het nog niet zeker of Scarlett Johansson een onderdeel van de film zou worden als Black Widow. Omdat ze een vrouwelijk lid nodig hadden voor het Avengers zestal werd er gesproken over een mogelijke introductie van The Wasp. Uiteindelijk was het niet nodig en werd er voor Black Widow gekozen en kregen we de film die we zagen.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  3. Een bekende zin uit Thor: Ragnarok werd door een fan bedacht.

  We zijn inmiddels in de top drie beland van de lijst met de leukste Marvel behind the scenes feitjes. Dit feitje gaat over de oorsprong van een grap uit Thor: Ragnarok. Met het derde deel uit de Thor-reeks veranderde de stijl van de films compleet. Hoewel de films voorheen al vol zaten met grappen lag in Thor: Ragnarok de focus vooral op de humor. In de eerste trailer van Ragnarok zien we hoe Thor in een gevechtsarena de confrontatie moet aangaan met zijn vriend De Hulk. Op komische wijze reageert hij hierop door te roepen dat hij zich geen zorgen maakt omdat het een vriend van werk is.

  Deze grap heeft een bijzonder achterliggend verhaal. Tijdens de productie van Thor: Ragnarok mocht een fan via het Make-A-Wish programma de set bezoeken. Tussen de opnames door vertelde hij Thor’s acteur Chris Hemsworth over zijn idee voor de grap. Hij vond de grap zo leuk dat de grap uiteindelijk in de film terecht kwam.

  Paramount Pictures

  2. Robert Downey Jr. heeft Chris Evans een Camaro met Captain America thema gegeven

  Robert Downey Jr. personage Tony Stark is een superrijke miljardair. Vanwege zijn vele vertolkingen van deze rol heeft Downey zelf in de loop der jaren ook een flink fortuin opgebouwd. Met zoveel geld kun je je collega’s leuke cadeautjes geven en Robert Downey Jr. pakte daarom dan ook goed uit.

  Hij gaf zijn mede-Avenger Chris Evans een Camaro cadeau die helemaal in het teken stond van Evans' personage Captain America. De klassieke Camaro komt uit 1967 en is ongeveer 275,000 dollar waard. Het stuur bevat het schild van Captain America en is speciaal aangepast voor Chris Evans. Robert Downey Jr. weet dus hoe hij een goed cadeau moet geven, want wat is dit een vette auto! Het laat in ieder geval zien dat de Marvel acteurs behind the scenes ook goed bevriend zijn.

  Bekijk de Camaro hier:

  Paramount Pictures

  1. Een groot deel van Iron Man (2008) is geïmproviseerd

  We sluiten de lijst met de leukste Marvel behind the scenes feitjes af met een feitje over de productie van Iron Man. Toen in 2008 de eerste Iron Man uitkwam, werd de film geprezen voor zijn goed vertelde verhaal en charismatische personages die met hun vermakelijke dialogen voor veel hilariteit zorgde. Iron Man is een zeer belangrijke film, de film moest namelijk een start geven aan het Marvel Cinematic Universe. Het is dan ook erg verrassend dat film geen compleet script had en voor een groot deel is geïmproviseerd.

  Dit opvallende nieuws werd bekendgemaakt door Jeff Bridges, die een van de hoofdrollen in de film had. Volgens hem is het meerdere keer voorgekomen dat de acteurs op de set aankwamen en er geen script klaar lag. Acteurs gingen vervolgens zelf aan de slag en bedachten samen de dialogen. Als dit echt zo is gegaan hebben wij nog meer respect voor Robert Downey Jr. want zijn personage was een waar genot om naar te kijken.

  Dit zijn de 10 leuke Marvel behind the scenes feitjes

  Dit waren tien leuke behind the scenes feitjes uit Marvel films. Zoals je kunt lezen is de wereld van Marvel net zo interessant achter de schermen als op het witte doek. Het laat zien dat het er bij de productie van de zo vlekkeloos lijkende Marvel films nog behoorlijk spontaan aan toe gaat. Daarnaast is het altijd leuk om te weten hoe sommige dingen tot stand zijn gekomen.

  Wat vond jij de leukste Marvel behind the scenes feitjes? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.