Mafia 3 Gameplay Trailer Analyse - Een uitgebreid kijkje

  Op de E3 in Los Angeles dit jaar kregen we eindelijk eens een flinke portie gameplay van Mafia 3 voorgeschoteld. Een ruime twintig minuten zelfs. Na de presentatie met de ontwikkelaars te hebben bijgewoond, gaan wij hier eens dieper op in. Je leest alle details hier in de Mafia 3 gameplay traileranalyse!

  De gameplay trailer laat een hoop onderdelen van Mafia 3 zien. Zo krijgen we te zien welke districten er zijn, wat je er allemaal kan doen, hoe je een district echt moet overnemen en hoe je hem vervolgens verdeeld onder een van je luitenants. Voor we daar terecht komen, wordt er eerst wat aandacht besteed aan het verhaal.

  Terug in de tijd

  Allereerst; de gameplay trailer waar het om draait kun je bovenaan het artikel terugkijken. We beginnen met een recap over het verhaal van Mafia 3. Het speelt zich af in New Bordeaux in 1968. De stad moet het New Orleans van dezelfde tijd voorstellen. Een rumoerige periode van criminaliteit en verscheidenheid.

  Je kruipt in de rol van Lincoln Clay. Een wees en veteraan uit de Vietnamese oorlog. Na terugkomst uit Vietnam sluit hij zich bij de Black Mob aan, maar deze wordt verraden en bijna volledig afgeslacht door de Italian Mob. Lincoln Clay overleefd het voorval en is uit op wraak. Zijn doelwit: Sal Marcano, leider van de Italian Mob.

  Je komt natuurlijk niet zomaar in de buurt van de grootste crimineel in de omgeving. Mafia 3 is gevuld met een grote verhaallijn en vele zijmissies die je naar je uiteindelijke doel brengen. Een groot onderdeel hiervan zijn de districten die je moet overnemen zodat langzaam maar zeker jij de criminele eindbaas wordt.

  Het New Bordeaux van 1968

  In de gameplay trailer krijgen we een map van de grote open wereld van Mafia 3 te zien. Deze is opgedeeld in tien districten: Frisco Fields, Pointe Verdun, Tickfaw Harbor, French Ward, Downtown, Barclay Mills, Southdowns, River Row, Delray Hollow en Bayou Fanton. Elk district heeft zijn eigen criminele ecologie die je moet verslaan.

  Bayou Fanton is bijvoorbeeld echt een plattelandsgedeelte. Het is onder controle van de Italiaanse maffia die de omgeving gebruikt om Moonshine te brouwen en wapens te verhandelen. Delray Hollow is het thuisfront van Lincoln voordat de Black Mob wordt afgemaakt. Nu is de Dixie Mob er de baas om heroïne en seks te verkopen.

  In het noorden ligt Frisco Fields. De rijke buurt van New Bordeaux en niet geheel verrassend de plek waar de Marcano familie woont. De Marcano’s werken hier samen met de racistische zuidelijke unie om PCP te maken. Dit district kan vrij aanstootgevend overkomen met alle dingen die er gebeuren. Hoe mooi het er ook uit mag zien.

  Het laatste district waar we aandacht op werpen is de French Ward. Het ligt middenin New Bordeaux en is onder controle van de broer van Sal Marcano: Uncle Lou. Hier gaan we in de komende pagina’s dieper op in. Want hoe neem je een district nou over? Over de overige districten is nog niets bekendgemaakt.

  Au revoir French Ward

  Om Sal Marcano te bereiken moet je dus eerst de andere districten overnemen. Dit doe je door een scala aan zijmissies te voltooien. Elke zijmissie zorgt voor een bepaald aantal financiële schade aan het district. Wanneer je genoeg schade hebt aangericht kun je een missie voltooien waarmee je het district overneemt.

  In de French Ward willen we Uncle Lou aanpakken. Een van de manieren die we te zien krijgen is het uitschakelen van een van zijn pimps. Tijdens deze zijmissie krijg je goed te zien dat je alles op meerdere manieren kan voltooien. Doe je het onopvallend of schiet je alles overhoop? Je kunt zelfs een van je luitenants, Vito, om extra mankracht vragen.

  Mafia 3 werkt ook met een uitgebreid cover systeem. Je kunt achter praktisch ieder groot genoeg object schuilen om vanaf daar aan te vallen. Veel van deze objecten kunnen echter ook kapotgemaakt worden. Let er op dat je niet denkt nog steeds veilig te zijn wanneer je cover eigenlijk allang weg is.

  Verdere zijmissies die je kunt doen om schade aan te richten zijn: drugsboten kapotmaken, een orgie overvallen, drugsdealers doodmaken, pimps ondervragen, bordelen overnemen, handelreizigers overvallen en drugskamers overnemen. Nu doen we even net alsof we dit allemaal gedaan hebben en we klaar zijn om de French Ward over te nemen.

  Uncle Lou’s beurt

  Nu we genoeg financiële schade hebben aangericht, kunnen we een laatste missie doen om het district over te nemen. In dit geval het doodmaken van Uncle Lou. Na alle chaos in de French Ward organiseert Uncle Lou een fundraiser op een boot om weer wat indruk te maken op zijn broer Sal. Wat een perfect moment!

  We zorgen dat de boot vast komt te liggen, of deels zinkt zelfs, en sluipen aan boord. Uiteraard kunnen we niet direct bij Uncle Lou komen, maar moeten we eerst zijn manschappen doodmaken. Eenmaal op het moment supreme weet hij toch nog het moeras in te ontsnappen. Echt ontkomen gaat hem niet lukken. Deze man gaat eraan.

  Zoals je ziet is het overnemen van een district niet gemakkelijk. Er gaat een hoop werk aan vooraf en de laatste missie is geen makkelijke. Het hangt ook af van de aanpak die je kiest. Agressief of stiekem? Nu het district van ons is, rest er nog één ding. Kiezen welke luitenant de controle over het district krijgt.

  Iene, miene, mutte

  Als Lincoln heb je het veel te druk met andere zaken om de controle over je districten in de gaten te houden. Dit laat je over aan een van je drie luitenants: Cassandra, Burke of Vito. Die laatste, Vito Scaletta, is een bekende uit Mafia 2. De protagonist welgezegd. De overige twee hebben ook een appeltje te schillen met Sal Marcano.

  Cassandra is de leidster van Haïtiaanse maffia en Burke van de Italiaanse. Hun beweegredenen tegen Sal Marcano zijn niet bekend, maar voor nu helpen ze je. Totdat je ze boos maakt. Dit gebeurt wanneer je de districten niet eerlijk verdeeld. Een luitenant kan zich zelfs tegen je keren en dan moet je hem uitschakelen.

  De luitenants geven alle drie verschillende voordelen. Vito kan je extra mankracht geven en Burke kan je helpen met problemen met de politie. Deze voordelen raak je kwijt wanneer de luitenant zich tegen je keert dus die keuze is aan jou. Je kunt gewoon lekker alles aan Vito geven omdat je hem cool vindt, maar of het slim is?

  Mafia 3 gameplay trailer analyse – Wanneer mogen wij?

  De Mafia 3 gameplay trailer van de E3 was zeker indrukwekkend. New Bordeaux ziet er goed uit en alle dingen die je er kunt doen nog beter. Het enige dat wij nu willen is zelf aan de slag gaan met de game om te kijken of het ook zo lekker speelt als dat het lijkt. Misschien krijgen we een kans op de Gamescom in augustus?

  Mafia 3 komt op 7 oktober uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Naast de standaard editie kun je ook de Collector’s Edition kopen. Deze geeft je extra’s zoals de Season Pass, een art boek, de soundtrack op vinyl en nog veel meer.

  Mafia III

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.