The Purge Election Year release - Voor wie is de film?

Article
maandag, 27 juni 2016 om 11:58
xgn google image
Op 7 juli vindt de nacht der nachten plaats. Althans dit is de datum wanneer The Purge: Election Year in de bioscopen verschijnt. 12 uur lang zijn zuiveringen toegestaan wat resulteert in een zenuwslopende avond. Over het genre valt nog te twisten, want ondanks de bloedbaden is het geen doorsnee horror. Maar voor wie is de film bedoeld?
Voor de purge groentjes of vergeters onder ons doe je er misschien goed aan eerst even de recap te lezen. Want de vorige twee zuiveringen zullen de basis zijn om het volgende verhaal te snappen. De eerste geeft je alle informatie nodig om het concept te begrijpen terwijl de hoofdpersonage uit tweede deel ook in deze purge zal domineren. En de trailers beloven veel goeds, voor ons als kijker dan!

Het Verhaal

De film start in 2025, dit is twee jaar na de vorige purge die wij mochten aanschouwen. Inmiddels is politie agent Leo Barnes (Frank Grillo) gepromoveerd naar hoofdbeveiliger, met als taak U.S. Senator Charlene Roan (Elizabeth Mitchell) te beschermen. Charlene is razend populair onder de Amerikanen doordat ze pleit voor een samenleving zonder de purge.
Haar motief? 15 jaar eerder verloor ze haar beide ouders tijdens de purge puur omdat mensen zin hadden in moorden. En ook Barnes pleit nog steeds voor een purge-loos bestaan na wat hij twee jaar eerder op straat heeft meegemaakt. De overheid is het daar niet geheel mee eens en ziet vooral Charlene als een gevaar. Het geheime wraakplan begint wat al snel leidt naar een geniepig kat en muisspelletje op de avond van de misschien wel laatste purge.
93918

Thrillerfanaten

Zit je graag met geknepen billen naar een film te kijken? Dan ga je gegarandeerd smullen van het derde deel uit deze reeks. Uit de trailers is gebleken dat Charlene Roan vanaf het eerste moment al in de ellende zit. Als kijker volg je de senator op de voet tijdens haar strijd om de nacht te overleven.
Gelukkig is ze niet alleen! Want wat is een Purge-film zonder de legende Frank Grillo? Wie hem niet kent van het vorige deel heeft hem wellicht zien schitteren in “The Grey” of “Prison Break”. Wat in ieder geval zeker is, is dat Grillo de boel op stelten gaat zetten.
Zoals het er nu uit ziet belooft The Purge: Election Year net een stapje verder te gaan dan afgelopen keren. De situatie waarin de senator zich in verkeert lijkt nog dramatischer dan voorheen. Daarnaast verwachten wij een enorme berg aan special effects, spanning, gunfights en nog meer gewelddadige groepen uit alle delen van de wereld. Dat wordt zweten dus!
93919

Horrorfanaten

We kunnen wel concluderen dat jaren lang de Saw franchise de horrorshow in Hollywood domineerde. Toen eindelijk een einde kwam aan deze elle lange serie werd al snel het stokje overgenomen door de volgende handycam reeks Paranormal Activity. Tot op de dag van vandaag zijn de makers nog steeds bezig het succes uit te melken in films die allang niet meer aanslaan bij het horrorpubliek. Maar toen kwam The Purge en zijn succes is nog steeds niet over gewaaid.
De Amerikaanse verkiezingen naderen en The Purge: Election Year hakt daar lekker op in. De futuristische thriller draait namelijk ook om de stemmen van het volk wat door iedereen anders wordt opgepakt. De eerste twee films stonden niet erg bekend om hun diepgang, maar de trailer laat nu al iets anders zien. Misschien niet op de Saw manier, maar dat maakt het zeker niet minder eng.
Regisseur James DeMonaco heeft in de voorgaande films laten zien dat hij doet waar het publiek om vraagt. Het decor, de attributen en vooral de maskers zijn er beduidend op vooruit gegaan. Hoewel de eerste film bekend staat om huisovervallen wordt het spel vanaf nu op de straat uitgespeeld. En zeg nou zelf maskers, knuppels en donkere steegjes...
93920

Meer dan 'Horror'

Dat de Purge niet vergeleken kan en mag worden met Saw of Paranormal Activity is inmiddels wel duidelijk. Ondanks de enge maskers zullen er geen geesten verschijnen en ook de lugubere scenes zijn niet op het vieze niveau van Saw. Toch is het meer dan ‘gewoon’ een film.
Al voor de 3de keer op rij weten de makers de kritische punten van het publiek te gebruiken voor hun volgende succes. Meer diepgang van de karakters is gewenst doordat de kijkers zich moeten kunnen inleven in het personage. Wanneer er dan iets heftigs gebeurt, knijp je vanzelf wel de billen samen of je trekt je jas over je hoofd, dat kan natuurlijk ook. Want het belooft een heus spektakel te worden nu ook mensen uit andere landen vrijwillig kunnen deelnemen aan deze avond.
Dat Election Year dit jaar verschijnt is niet geheel gek met de Amerikaanse verkiezingen om de hoek. Veel mensen zullen dan ook beweren dat het een flinke knipoog is naar Donald Trump waardoor de titel nu al een flinke lading met zich mee brengt. Nooit gedacht dat een ‘horror’film met wat schrikeffectjes hier voor zou kunnen zorgen. En dat maakt het de moeite waard!

Populair Nieuws