De 10 leukste Disney Pixar personages aller tijden

Article
zaterdag, 23 juni 2018 om 17:14
de 10 leukste disney pixar personages aller tijden 133883
Wij zijn groot fan van Toy Story, The Incredibles, Coco en ga zo maar door. We houden van Disney Pixar films! Maar wat zijn nou de leukste personages? Wij hebben de 10 leukste Disney Pixar personages op een rijtje gezet.

10. Crush (Finding Nemo)

Crush is de 150-jarige zeeschildpad die Marlin en Dory tegenkomt op hun avontuur naar Sidney Harbour. Hij spreekt de twee vissen moed in tijdens hun zoektocht naar Nemo met meerdere peptalks. Crush is toevallig ook onderweg naar Australië en de twee vissen kunnen meeliften achterop zijn schild.
Het leuke aan Crush is dat hij de instelling heeft van een surfdude, en hij heel makkelijk denkt over alles. Crush is het typetje “surfdude” onder de vissen, met een Hawaii blouse met bloemetjes en met de surfplank onder de arm. Een beetje een “ach, komt wel goed” en “dat komt later wel” instelling. Crush is een oude wijze zeeschildpad. Die wijsheid heeft hij vast overgehouden aan de 150 jaar dat hij al rondzwemt in de oceaan.
133884

9. Linguini (Ratatouille)

Deze jonge, slungelige kok kennen we uit Ratatouille. Hij werkt sinds kort bij Gusteau’s en komt in aanraking met het kleine ratje Remy. In het restaurant worden ratten gezien als vies, maar Linguini kan zich hier overheen zetten. Remy helpt hem met zijn avontuur in het restaurant en de twee worden vrienden.
Linguini is juist zo leuk omdat hij ons doet denken aan een typische student. Hij woont sinds kort op zichzelf in een kleine studentenwoning en vertoont alle kenmerken van een echte student. Remy houdt niet van schoonmaken, heeft niet veel geld, en is net begonnen met zijn eerste echte baan.
Het is hartstikke leuk om Linguini in de film te zien, omdat hij een echte goedzak is. Hij doet geen vlieg (lees: rat) kwaad en weet niet zo goed hoe hij met zijn gevoelens om moet gaan. Hij is verlegen, ook als hij een meisje leuk begint te vinden. De onhandige Linguini is heel leuk en zijn lieve acties zijn aandoenlijk!
133885

8. Héctor (Coco)

Miguel is groot fan van de overleden muzikant Ernesto de la Cruz en hij is ervan overtuigd dat de beroemde muzikant zijn overgrootvader was. Het jongetje komt terecht in het land van de doden en gaat op zoek naar zijn grote idool: zijn muzikale overgrootvader. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Héctor en komt erachter dat Ernesto helemaal niet zijn eigen liedjes schreef, maar dat Héctor het brein achter de beroemde liedjes was. En dat is niet het enige wat hij ontdekt, want Héctor blijkt veel meer te zijn dan alleen de liedjesschrijver van Ernesto.
Héctor is de underdog van de film en laat zien dat familie het allerbelangrijkste is in de wereld. Nog belangrijker dan status en reputatie
133886

7. Buzz Lightyear (Toy Story)

Buzz Lightyear kennen we als één van de speeltjes in Andy's slaapkamer. Andy is eigenaar van een hele speelgoedcollectie, maar hij weet niet dat zijn poppen tot leven komen wanneer hij zijn kamer uit loopt. Hij krijgt Buzz Lightyear voor zijn verjaardag. Dat zorgt ervoor dat zijn all time favorite pop cowboy Woody in zijn schaduw komt te staan. De twee worden jaloers op elkaar en er ontstaat een soort “strijd” tussen de twee: wie is nou Andy’s favoriete pop?
De pop heeft verschillende functies zoals speciale knopjes op zijn arm. "Op naar de sterren, en daar voorbij!", roept hij als je op een bepaalde knop drukt.
Maar Buzz Lightyear is veel meer dan alleen een personage uit de film. Hij heeft zijn eigen attractie in Disney Land: de Buzz Lightyear Laser Blast. En daarnaast staat het internet vol met Buzz Lightyear-poppen.
133887

6. Carl (Up)

Carl Fredricksen is de hoofdrolspeler in Up. We kennen hem beter als de oude man die zijn huis laat vliegen met heliumballonnen. In de film zien we hem als een oude chagrijn die zich afzondert van de rest van de straat en een hekel heeft aan kinderen. Maar we zien ook waaróm hij zo is, en dan krijgen we toch wel een beetje medelijden met hem.
In het begin van de film zien we het leven van Carl en zijn vrouw Ellie voorbij flitsen. Van kleine kinderen naar het huwelijksbootje en het bouwen van hun eigen huis, tot het moment dat Ellie overlijdt. Sindsdien is Carl niet meer blij. Op het moment dat de gemeente zijn huis wil vernielen en Carl vraagt een ander onderkomen te zoeken, weigert hij. Maar hij kan zijn huis moeilijk met hem meenemen. Of toch niet? Carl knoopt honderden ballonnen vast aan zijn dak en vliegt naar een onbekende plek.
Carl lijkt een oude chagrijn, maar eigenlijk heeft hij een hartje van goud. En dat is wat hem zo leuk maakt.
133888

5. Edna (The Incredibles)

Edna Mode is de modeontwerpster uit The Incredibles. Ze heeft de kostuums voor de hele superheldenfamilie ontworpen en gemaakt. Het leukste aan Edna zijn haar grappige uitspraken. Zo staat Bob een keer voor haar huis, en wordt hij gevraagd zichzelf te identificeren. Zodra ze Bob ziet, zegt ze “Oh hemeltje, ben je aangekomen?” en dan gaat de deur open.
En de scène waarin Edna aan de slag gaat met de kostuums, is natuurlijk ook niet te missen. “Dit pak kan écht niet meer, Bob. Zo laat ik je niet over straat gaan. 15 jaar geleden misschien, maar nu? Nee!” En wanneer Bob vraagt om een cape, staat Edna dit ook absoluut niet toe.
En een leuk detail: de Engelse stem van Edna is ingesproken door Brad Bird, de regisseur van meerdere Disney Pixar films.
133889

4. Randall (Monsters Inc.)

De eerste bad guy in onze lijst! Randall Boggs uit Monsters Inc., de hagedis met de paarse huid. Hij is net als Sully medewerker bij Monsters en co. en kinderen bang maken is zijn passie. De hagedis staat bekend als chagrijn die met niemand rekening houdt en niks geeft om de gevoelens van anderen.
In Monsters Inc. kennen we Randall als de schurk die kinderen de stuipen op het lijf jaagt, maar in Monsters University is de hagedis juist hartstikke lief en nog heel schattig. Leuk als je die film ook hebt gezien, dus!
Maar ook al is Randall de schurk van de film, kunnen we niet ontkennen dat hij echt geweldig is. Hij is heel grappig. Want Randall is slecht, maar geef toe: hij is wel briljant.
133890

3. Mike Wazowski (Monsters Inc.)

Mike’s droom was altijd om een echt monster te worden en de grootste schrikker van heel Monsters Inc. Helaas lukte dit niet vanwege zijn kleine, en best wel schattige, uiterlijk dus werd hij de schrik-assistent van Sully. De twee zijn beste maatjes en roommates, en Mike is heel ambitieus over “hun” carrière.
Maar Mike heeft ook een romantische kant, hij heeft namelijk zijn vriendinnetje Celia door wie hij ook wel “oogappeltje” noemt. Mike doet heel stoer en houdt zichzelf heel groot, totdat Boo verschijnt. Hij vindt het mensenkind een “moordmachine” en is doodsbang.
Mike is gewoon supergrappig en we kunnen altijd hard om hem lachen!
133891

2. Jack Jack (The Incredibles)

De Parr’s is een echte superheldenfamilie, met Mr. Incredible als vader en Elastigirl als moeder. Violet heeft de krachten om zichzelf onzichtbaar te maken en krachtvelden te maken, en Dash kan immens snel rennen. En dan is er nog baby Jack Jack, wiens superkrachten nog niet bekend zijn.
Jack Jack is de allerschattigste Disney Pixar baby, en heel grappig! Terwijl hij eigenlijk niet eens zo heel veel toevoegt. Het enige wat hij doet in de eerste film is huilen, kruipen en eten. In de laatste scène van de film komt de familie erachter dat Jack Jack van gedaante kan veranderen als hij boos is. Op dat moment veranderd de onschuldige Jack Jack in een monstertje.
The Incredibles 2 draait bijna in de bioscoop! Benieuwd wat wij van de film vonden? Lees hier onze The Incredibles 2 Review.
133892

1. Woody (Toy Story)

Het leukste Disney Pixar personage: Woody! De cowboy uit Toy Story, en misschien wel het meest iconische Disney Pixar figuur ooit. In de film komt al het speelgoed tot leven wanneer de eigenaar er niet is, en dus ook de poppen van Andy. Cowboy Woody is al bijna Andy's hele leven zijn favoriete speelgoed, totdat Buzz Lightyear in beeld komt. Dan worden de twee jaloers op elkaar.
En met name Woody is erg jaloers, en hij doet er dan ook alles aan om Buzz Lightyear uit Andy's leven te halen. Maar zonder succes helaas, en uiteindelijk worden de twee poppen beste vrienden.
Dit was onze top 10 leukste Disney Pixar personages! Bekijk hier ook de 10 beste Disney Pixar films!

Populair Nieuws