Gooi het wind maar in de zeilen en ga op avontuur met de Luffy en de Straw Hat Pirates! Dat is wat je in One Piece Grand Cruise kunt doen maar nu kun je echt volledige in de virtuele wereld stappen. Met dit PlayStation VR spel heb je nog nooit meer het gevoel gehad dat je daadwerkelijk op Luffy’s schip, Thousand Sunny staat. Dat maakt het alleen nog niet per se beter dan bijvoorbeeld One Piece Pirate Warriors 3.

One Piece Grand Cruise Review - Bandai Namco

Leuke demo

Zodra je voor het eerst de wereld van One Piece betreedt, merk je dat VR een goede toevoeging is voor de wereld van One Piece. Het is net alsof je de anime personages in het echte leven ontmoet en je zou ze dan ook bijna om een handtekening vragen. Zover is het alleen nog niet, dus je zult het moeten doen met een paar minigames.

Het zijn er echt maar een paar, als in twee. Er zijn twee minigames te spelen, waardoor de game meer iets wegheeft van een demo. In het eerste scenario heb je de mogelijkheid om het op te nemen tegen de marine en in de andere neem je het op tegen een groot gevaarte uit de krochten van de oceaan.

Het is verbazingwekkend hoe weinig content er daadwerkelijk in Grand Cruise te vinden is. Andere One Piece games houden je normaal gesproken uren zoet en geven je vaak daadwerkelijk een leuke ervaring die je bijblijft. Het enige wat je van Grand Cruise bij zal blijven is hoe kort de game is, want in minder dan dertig minuten tijd heb je alles wel gezien.

One Piece Grand Cruise Review - Bandai Namco

Karige ervaring

Het is erg leuk om samen met Luffy, Zoro en Sanji de marine van je af te slaan door kanonskogels af te vuren. De marine mag dan kanonskogels, houten tonnen en alles behalve de gootsteen om je afvuren, maar met je vertrouwde kanonskogels moet je het zeker kunnen overleven. Zoals in de anime ook het geval is, zijn de piraten namelijk niet bang voor de marine, maar zien ze het eerder als een spelletje.

De kanonskogels zijn gedurende het hele spel je beste vriend, want op een paar keer ja of nee zeggen na is er geen andere mechanic in het spel. Het is domweg schieten totdat je wint, maar de kraken missie geeft je nog wel beetje meer voor waar voor je geld. Deze brengt namelijk een snufje verhaal met zich mee, maar wordt nooit afgemaakt. Het maakt je lekker met een dode muis en bewijst dat het extra personage er alleen in zit als referentie voor de doorgewinterde One Piece liefhebber.

One Piece Grand Cruise Review - Bandai Namco

Pret voor een enkeling

Dit is een groter probleem van One Piece Grand Cruise, want het wordt nooit duidelijk voor wie het spel precies bedoeld is. One Piece is altijd al een anime geweest waarbij over de top geweld, wat gevloek en gebruik van alcohol en sigaretten de gebruikelijke kost zijn. Toch was het altijd genieten geblazen voor een jongere doelgroep en dit korte spel lijkt perfect te zijn.

Niets is minder waar, want zoals gebruikelijk met Virtual Reality zijn er VR restricties. Alle PlayStation VR spellen mogen pas vanaf 12 jaar gespeeld worden, waardoor er alleen maar minder spelers zijn die net een half uurtje ‘pret’ kunnen hebben. Een enkeling die alle afleveringen van One Piece twee of drie keer gezien heeft, zal het spel leuk vinden. Dit is helaas ook waar het ophoudt.

One Piece Grand Cruise Review - Bandai Namco

Zet twee ooglapjes op

Waar andere VR spellen vaak een speciaal sausje gebruiken om het maximale uit de grafische kracht van PlayStation VR te trekken, is Grand Cruise ook hier nalatig in. Het is duidelijk dat de anime zo goed mogelijk nagebootst moet worden, maar het is allemaal vrij teleurstellend.

Hier en daar is het wat niet helemaal scherp, voorwerpen zien eruit alsof ze afstammen uit de tijd dat Half-Life revolutionair was en het oogt allemaal een beetje levenloos. Je zou bijna een paar ooglapjes kopen in combinatie met het spel. Het spel mag dan maar 9,99 euro kosten, maar voor wat je krijgt is zelfs dat nog te duur.

One Piece Grand Cruise Review - Bandai Namco

One Piece Grand Cruise Review - Beter met ooglapjes

In One Piece Grand Cruise kun je dankzij VR echt een onderdeel worden van de Straw Hat Pirates dankzij een paar leuke minigames. Dat hoor je goed, een paar, want meer dan twee zijn het er niet en het is teleurstellend dat er maar zo weinig content. Deze wordt namelijk niet veel beter door de statische gameplay waardoor je denkt dat de game met een prijs van 9,99 euro nog steeds te duur is. De game is misschien geschikt voor een enkeling die alles van One Piece gezien heeft, maar door de matige graphics zet je liever ooglapjes opzet.