Beste Microsoft exclusives 2019 - Deze titels volgen nog

  Tijdens de E3 persconferentie van Microsoft is de focus voornamelijk gelegd op de games die volgend jaar verschijnen. Dit zijn er een hoop. Voldoende redenen om uit te kijken naar de volgende beste Microsoft exclusives 2019.

  Eerder schreven wij ook al een special met de beste E3 PlayStation 4 exclusives. Ook Microsoft zal de nodige exclusives uitbrengen. Dit zijn de beste Microsoft exclusives 2019.

  Gears of War 5

  We starten de lijst beste Microsoft exclusives 2019 met Gears of War 5. Gears of War staat bekend om de grote gewelddadige gevechten die je voert. In die gevechten neem je het op tegen de Locust, buitenaards ogende wezens die uit de kern van de aarde komen. Ook deze titel lijkt weer flink bruut te worden en voor spelers van de vorige delen een game om naar uit te kijken. In ieder geval werd de game tijdens E3 luidt juichend ontvangen toen Microsoft een Gears of War 5 trailer onthulde.

  De verwachtingen voor Gears 5 liggen bij velen hoog. Eerder schreven wij daarom ook al een special waarin wij vertelden welke Gears 5 features wij graag zouden zien wanneer de game echt uitkomt. Maar voor het zover is moeten we nog even wachten, want er is nog geen releasedatum voor deze nieuwe game aangekondigd.

  Gears of War 5 verschijnt op de Xbox One en de PC.

  Battletoads

  Deze game wekte ook de interesse voor een plek tussen de beste Microsoft exclusives 2019. Het is interessant dat er een nieuwe Battletoads game komt. Maar het is nog interessanter dat deze game nu een Microsoft exclusive wordt. Gek is het niet als je bedenkt dat Rare, de maker van de oorspronkelijke Battletoads, al jaren geleden één van de Microsoft Studios werd.

  Toch is het even wennen om die kikkers de strijd aan te zien gaan op Xbox One, omdat de eerste game op de ouderwetste Nintendo Entertainment System verscheen. Grappig genoeg wordt deze Battletoads-game een remake op deze oorspronkelijke Nintendo game uit 1991. Opnieuw ga je op pad met schildpadden die proberen bruter, maar vooral hilarischer, te zijn dan de schilddragende helden uit de verschillende Teenage Mutant Ninja Turtles-videospellen.

  In 2019 zullen de padden op de Xbox One en PC in actie komen. Je kunt de game alvast pre orderen.

  Crackdown 3

  Er is ook weer flink wat over de top wapengeweld opkomst met de Crackdown 3 release. Tijdens de E3 zagen we al nieuwe beelden waarin er rocket launchers, vortex cannons en voertuigen gebruikt om werden om de nodige schade en explosies aan te richten. In ieder geval lijkt Crackdown 3 één groot pakket vol actie te worden.

  Dit derde deel in de reeks krijgt wederom een heleboel nieuwe Crackdown 3 features. XGN.nl heeft het spel al kort mogen spelen en in de Crackdown 3 preview beschrijven wij deze.

  Crackdown 3 is één van de weinige Microsoft exclusives die op het moment al een releasedatum kent. De game verschijnt 22 februari 2019 op de Xbox One en PC. Eerder werd de game uitgesteld, maar het lijkt erop dat de game al best ver gevorderd is en er is goede hoop dat Crackdown 3 niet opnieuw zal worden uitgesteld.

  Session ook tussen beste Microsoft exclusives 2019

  Alhoewel veel skateboard-liefhebbers al een flinke tijd uitkeken naar een nieuwe Skate, lijkt het er niet op dat dit erin zit. Het laatste deel van in de Skate serie, Skate 3, kwam uit in 2010, dus Electronic Arts heeft een flink gat achtergelaten voor de fans. Dit gaat lijkt nu opgevuld te gaan worden met Session, een game die wordt neergezet als de spirituele opvolger van de Skate titels.

  Eerder begon Session al als een kickstarter. De game wordt ontwikkeld door Crea-ture Studios en wordt een single player en multiplayer ervaring die erg doet denken aan de Skate gameplay. Voor velen lijkt Session te worden wat EA had moeten maken met een release van Skate 4.

  Er is vooralsnog geen releasedatum bekend voor deze nieuwe skategame. Ergens in 2019 krijg je de mogelijkheid om via de PC of Xbox One op je skateboard te stappen.

  Ori and the Will of the Wisps

  Met deze Microsoft exclusive wordt een prequel gemaakt op Ori and the Blind Forest. Dit sprookjesachtige verhaal wist eerder een 8.5 te halen in de Ori and the Blind Forest review. Als dit nieuwe spel op dezelfde voet doorgaat als het eerste deel, dan kun je verwachten heel de game lang betoverd te worden met een spell die je niet meer los wil laten.

  Eerder publiceerden wij al een Ori and the will of the Wisp hands-on, omdat XGN.nl de game tijdens E3 2018 al kort heeft gespeeld. In deze publicatie wordt al duidelijk wat voor een game Ori ongeveer gaat worden. Met een getekende stijl probeert de game je onder te dompelen in het magische land achter het woud Nibel. Als de White Guardian Spirit Ori zal je tijdens je reis de nodige problemen ervaren en het is aan jou om die te overwinnen.

  De game lijkt uiterst geschikt te worden voor liefhebbers van het eerste spel. In 2019 komt deze game uit op PC. Dan zien we of het echt kan tippen aan deel 1.

  Cuphead DLC

  Als laatste staat de Cuphead DLC tussen de beste Microsoft exclusives 2019. Ondanks dat de Cuphead DLC geen volwaardige game is, nemen we hem toch op in deze lijst met Beste Microsoft exclusives 2019. De downloadable content lijkt namelijk veel te gaan bieden.

  Tijdens de E3 Microsoft persconferentie werd aangekondigd dat de Microsoft exclusive Cuphead in 2019 zal worden uitgebreid met de zogeheten Cuphead: The Delicious Last Course DLC. Met deze DLC kun je aan de slag met het nieuwe speelbare karakter Ms. Chalise. Verwacht daarnaast nieuwe nieuwe eilanden, wapens, charms en Ms. Chalices nieuwe vaardigheden.

  Eerder beschreef de Cuphead review deze game als de onbetwiste koning van de ironie. Met maar liefst een 8.5, mag deze game zich tot de beste exclusive games rekenen.

  Battletoads

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.