Hoe lang kan je elke streamingdienst gratis kijken?

Article
zondag, 24 april 2022 om 9:00
skyshowtime hbo max viaplayf1641487937
Er komen steeds meer streamingdiensten bij. Dat kan flink je flink op kosten jagen, maar als je een beetje goed oplet kan je tijdenlang content streamen zonder ook maar een cent te betalen. Sommige abonnementen zijn helemaal gratis, terwijl je bij andere diensten van een flinke gratis proefperiode gebruik kan maken. Wij laten je zien hoe je eindeloos films en series kan streamen zonder een cent te betalen.
Er komen steeds nieuwe streamingdiensten bij en daarmee wordt het ook ingewikkelder. Met nieuwe streamingdiensten als ViaPlay, HBO Max en binnenkort SkyShowtime krijgen Netflix, Disney+ en Videoland geduchte concurrentie.
Hoewel de content van de verschillende aanbieders verschilt, is er één ding dat alle streamingdiensten gemeen hebben: ze bieden allemaal een gratis proefabonnement aan om de dienst uit te proberen. Voor de échte Nederlander die graag goedkoop uit is, is dat een buitenkansje. Door slim te kiezen en op tijd door te wisselen naar een nieuwe streamingdienst heb je altijd een heel nieuw aanbod om te kijken en kost dat je ook nog eens helemaal niets. Dat zien we graag! Wij zetten alle gratis streamingdiensten en proefperiodes voor jullie op een rijtje, op jacht naar veel content voor weinig!
blog header image 4f1647259861

Crunchyroll - gratis abonnement, maar met advertenties

Wat is er nu beter dan een gratis proefabonnement? Juist, een dienst die gewoon helemaal gratis is! Crunchyroll heeft naast de betaalde premium-abonnementen een gratis abonnement. Dat abonnement heeft wel wat beperkingen. Zo kan je niet de meest recente afleveringen van de populairste anime series kijken (alle afleveringen van Attack on Titan of Demon Slayer bijvoorbeeld) en worden de afleveringen die je wél kan zien soms voorzien van advertenties, maar ook heel veel series, waaronder One Piece: Wano Kuni zijn gewoon gratis te kijken.
Maar, wij willen méér. Ook de premium content is gratis te zien en wel tijdens een 14 dagen proefperiode. Daarna kost een Cruncyroll abonnement 4,99 Euro ( 1 apparaat en geen offline views) of 6,49 euro per maand (vier apparaten en offline views) of 64,99 Euro voor een jaar, maar voor de gratis proefperiode moet je binnen 14 dagen weer opzeggen. De gratis proefperiode voor CrunchyRoll geldt voor elke abonnementssoort, dus ook voor het duurste MEGA-Fan abonnement.
apple tv plusf1642594857

Apple TV+ - een maand gratis op proef en zelfs een half jaar gratis voor gamers

Ook Apple heeft tegenwoordig zijn eigen video streamingdienst. Hoewel het aanbod niet heel groot is timmert Apple flink aan de weg en worden er regelmatig nieuwe series toegevoegd. Nu al kan je op Apple TV+ kijken naar The Shrink Next Door, The Line, The Tragedy of Macbeth, The Afterparty en misschien wel de meest interessante voor de fantasy-kenners: Foundation. Binnenkort komen daar nog de Apple Original serie Now & Then en Make or Break bij, een serie waarbij de beste surfers ter wereld gevolgd worden. Lekker alvast om in de stemming te komen voor de zomer!
Normaliter kost Apple TV+ 4,99 Euro per maand maar Apple heeft diverse aanbiedingen waarbij je een tijdje gratis kan kijken. Zo krijg je nu drie maanden gratis Apple TV+ bij aankoop van een Apple product en alle Playstation 5 bezitters kunnen zelfs zes maanden gratis Apple TV+ krijgen!
Apple TV+ kent ook een proefperiode van 7 dagen, maar combineer je TV+ met iCloud+, Apple Music en Apple Arcade, dan krijg je zelfs een proefperiode van een maand! Een slimme kijker kiest dus eerst een maand Apple One en misschien zelfs langer dankzij één van de overige acties!
mylumf1632402861

MyLum - Europese content

Wat voorheen Lumière Series was is tegenwoordig omgedoopt naar MyLum. Hier zie je voornamelijk Europese films & series en heeft daarmee net echt wat andere content dan Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten. MyLum heeft ook geen abonnementsvorm waarbij je een bedrag per maand betaalt voor alles, bij MyLum betaal je per serie.
Wel kan je een gratis account afsluiten en daarmee op de hoogte blijven van wat er aan nieuwe films en series worden toegevoegd aan het platform. Er is wel een abonnementsvorm, maar daarmee koop je Credits, die je uit kan geven om films en series mee aan te schaffen. Voordeel daarvan is dat de titels die je aanschaft altijd van jou blijven.
Daarnaast is elke eerste aflevering van een serie voor kijkers gratis. Hierdoor kan je beslissen of je een serie wel of niet wilt aanschaffen. Aan het begin van iedere maand krijg je drie series te zien waar je uit mag kiezen om gratis aan te schaffen. Je krijgt ook toegang tot extra podcasts, interviews en behind the scenes rond series. MyLum werkt dus niet via het 'binge tot je een ons weegt' principe, maar laat je actief keuzes maken. Het idee daarachter is dat je veel bewuster kiest wat je kijkt en er dan ook meer van kan genieten. Toch is er op de dienst meer dan genoeg gratis te kijken om een account aan te maken.
pathe thuisf1621347032

Pathé Thuis

Pathé Thuis is een platform vooral gericht op digitale distributie en het streamen van films. Pathé Thuis kent geen abonnementsversie maar je kan individuele films huren of kopen. De prijs per film is lager dan in de bioscoop en je hebt bij huur 30 dagen de tijd om je gehuurde film te starten, waarna je nog 48 uur de tijd hebt om de film af (of nog een keer) te kijken. Het aanbod van Pathé Thuis is wel actueler dan bij veel streamingdiensten, zo kan je nu al Spider-Man No Way Home, House of Gucci, the King's Man en Scream kijken.
Pathé Thuis kent standaard geen gratis aanbod, maar wie social media een beetje in de gaten houdt kan regelmatig speciale acties van Pathé volgen, waarbij ook regelmatig films gratis beschikbaar gesteld worden. Zo heeft Pathé Thuis tijdens de pandemie al een aantal keer een flink aantal films gratis gemaakt en ook vierde Pathé het nieuwe jaar nog met een aantal gratis films.
viaplay logof1646151900

Viaplay - Gratis voor nieuwe KPN klanten

Viaplay moet het echt hebben van haar sportaanbod en dan vooral van publiekstrekker Formule 1 met Max Verstappen. Viaplay is alleen bepaald niet goedkoop. Een regulier abonnement kost 13,99 euro per maand, maar tot 31/7 geldt een prijs van 9,99 per maand. Zelfs met die prijs is Viaplay een van de duurste streamingaanbieders op de Nederlandse markt. Viaplay kent ook geen gratis proefperiode.
Wat doet Viaplay dan in dit overzicht? Viaplay heeft een deal gesloten met KPN. Wie nu een jaarabonnement Internet + TV afsluit bij KPN kijkt 9 maanden gratis naar Viaplay. Dat is dus het hele Formule 1 seizoen. Ziggo abonnees kunnen nog wel een tijdelijke korting krijgen: zij krijgen 4 maanden Viaplay met 50% korting, dus voor 4,99 per maand.
prime videof1658226514

Amazon Prime Video - veel voor weinig

Amazon biedt al een tijdlang Amazon Prime aan. Hiermee worden aankopen in de winkel bij Amazon gratis verzonden. Wat velen niet weten is dat Amazon Prime veel uitgebreider is dan dat. Ook Amazon biedt een eigen streamingdienst aan, met bekende series als The Office, Battlestar Galactica, Grey's Anatomy, Superstore en South Park, maar ook veel Amazon Originals waaronder de Nederlandstalige Comedy Club (met o.a. Arjen Lubach, Guido Wijers en Jandino) en Star Trek Picard en de humoristische serie Upload.
Amazon probeert Prime stevig in de markt te zetten en heeft de dienst dan ook bijzonder goedkoop geprijsd. Amazon rekent slechts 2,99 Euro en is daarmee één van de goedkoopste streamingdiensten van Nederland zelfs als je Prime alleen neemt voor Prime Video. Goedkoop is voor de meesten alleen niet goedkoop genoeg, wij gaan voor gratis. Amazon Prime biedt een vrij lange proefperiode aan, nieuwe abonnees kunnen eerst 30 dagen gratis van de dienst gebruik maken.
Bovendien doet Amazon niet heel moeilijk met meerdere keren een proefperiode aanvragen: als je voor het einde van de 30 dagen weer opzegt en geen artikelen gekocht hebt, ziet Amazon dit als een opzegging zonder gebruik te maken van de dienst en krijg je je eerste abonnementsgeld zelfs nog terug!
screenshot 2020 06 08 at 162351f1591626284

NPO Plus - Publieke omroep doet ook mee

De publieke omroep is niet alleen met lineaire TV te zien, je kan het aanbod tegenwoordig ook streamen. NPO Start is de gratis versie van het aanbod van NPO. Hier kan je alle Nederlandstalige content van de publieke omroep (terug)kijken, maar wel met reclames en slechts voor een korte periode.
Met NPO Plus biedt de NPO een grote selectie series, documentaires en films aan. NPO Plus is een verlengstuk van NPO Start, waarbij de programma's langer terug te kijken zin en je geen advertenties voorgeschoteld krijgt. Om het aanbod nog verwarrender te maken: het aanbod van NPO Plus is ook onderdeel van NLZiet, waar ook de commerciële aanbieders (SBS, RTL) onder vallen. NPO Plus en NLZiet zijn losse abonnementsvormen en dus ook niet uitwisselbaar. Voor NPO Plus betaal je 2,95 per maand.
Voor ons als koopjesjagers is dit een uitgelezen kans: NPO Plus en NL Ziet zijn twee verschillende diensten en kennen dus ieder hun eigen proefperiode!
verveel je deze valentijnsdag niet met deze videoland releases 146113

Videoland - Veel Nederlandstalig aanbod

Videoland komt voort uit de videoketen met dezelfde naam en is een initiatief van RTL. Sinds 2014 kunnen abonnees RTL programma's alvast vooruitkijken op deze dienst. Ook kent de dienst een groot scala aan Nederlandstalige Originals, waaronder Mocro Maffia, Famke Louise, Zwarte Tulp, Echte Gooische Vrouwen, Temptation Island VIPS en De Bachelor. Sommige Originals zijn later alsnog op TV te zien geweest. Ben je fan van Nederlandstalige content en datgene wat RTL produceert, dan is Videoland misschien iets voor jou. Videoland kost je 4,99 euro per maand maar kent een gratis proefperiode van 14 dagen.
hbo maxf1650354911

HBO Max - Geen proefperiode meer, wel korting

HBO Max is één van de nieuwste toetreders op de Nederlandse streamingmarkt en deed dat met een mooi introductie-aanbod van 50% korting voor zolang je abonnee blijft. Dat aanbod is helaas inmiddels verlopen en HBO Max doet niet aan een proefperiode. Als je HBO Max wil kijken zal je dus altijd in de buidel moeten tasten. Toch heeft HBO Max nog steeds een aardig aanbod voor nieuwe abonnees: wie een jaarabonnement afsluit krijgt nog steeds een korting van zo'n 33-37% (afhankelijk van het abonnement). Maar helaas valt HBO Max voor onze speurtocht naar gratis streaming door het ontbreken van een proefperiode toch uit de boot.
Dit waren de meest interessante mogelijkheden om bij de diverse streamingdiensten die Nederland inmiddels rijk is tóch gratis te kijken. Nog even alle proefabonnementen op een rijtje:
Mocht je bij alle diensten inmiddels van een proefbezoekje gebracht hebben dan is het misschien tijd om eens te overwegen een betaald abonnement af te sluiten. Maar met alle genoemde opties ben je daar voorlopig nog niet aan toe! Veel kijkplezier!