La La Land film - Leuke feiten over La La Land op een rij

  La La Land is de nieuwe film van Damien Chazelle, die de laatste tijd veel in het nieuws is vanwege de prijzen die zijn film binnensleept. Heb je La La Land al gezien, of ben je nog van plan naar deze film gaan? Wij zetten vijf leuke feiten over de La La Land film op een rij!

  La La Land is de winnaar van zeven Golden Globe awards en dat zorgde voor een nieuw record. Nog nooit heeft een film zoveel Golden Globes op één avond weten te winnen. La La Land is een daverend succes en sinds vorige maand is het ook mogelijk om de film in de Nederlandse bioscopen te bekijken.

  Wellicht lijkt La La Land perfect in de uiteindelijke uitvoering, maar de film heeft wel wat opmerkelijke processen vooraf te verduren gehad. Wij behandelen in deze special vijf feiten over de La La Land film.

  5. La La Land film was lang in ontwikkeling

  La La Land kende een stroeve start. Het script van de film werd namelijk al in 2010 door Damien Chazelle en Justin Hurwitz geschreven. Damien Chazelle, die naast schrijver ook de regisseur van de film is, had alleen moeite om een studio te vinden die de film wilde produceren.

  Jaren gingen voorbij en Damien Chazelle ging aan de slag met 10 Cloverfield Lane en Whiplash. Na het enorme succes van Whiplash, dat uiteindelijk drie Oscars won, wilde Damien Chazelle weer verder gaan met La La Land.

  Nu Chazelle een stuk bekender was in de filmindustrie, waren er natuurlijk meerdere studio’s die het verhaal van La La Land wel zagen zitten. Uiteindelijk gingen Damien Chazelle en Summit Entertainment de samenwerking aan om van het verhaal van La La Land een complete film te maken.

  4. Emma Watson en Miles Teller gepland als hoofdrolspelers

  De huidige hoofdrolspelers van La La Land zijn Ryan Gosling en Emma Stone, maar dit was niet altijd het plan. Eerst was namelijk het idee dat de hoofdrollen door Miles Teller en Emma Watson werden ingevuld.

  Miles Teller was al bekend bij regisseur Damien Chazelle. Hij speelde namelijk Andrew in de eerder genoemde film Whiplash. Emma Watson is natuurlijk bekend van haar acteerwerk in verschillende topfilms, zoals de Harry Potter filmreeks.

  Uiteindelijk is Miles Teller vervangen door Ryan Gosling, maar dit heeft nog wel een interessant verhaal. Zo beweert The Hollywood Reporter dat Miles Teller vier miljoen dollar betaald wilde krijgen voor zijn rol in de film. Miles Teller zegt iets anders: Teller beweert namelijk dat hij een bericht van zijn manager kreeg waarin stond dat hij niet meer nodig was voor de film, omdat hij niet creatief genoeg zou zijn voor La La Land.

  Het vertrek van Emma Watson is een stuk simpeler gegaan. Watson was namelijk druk bezig met de nieuwe Beauty and the Beast film en daardoor had ze geen tijd om aan La La Land te werken.

  3. Derde film met Ryan Gosling en Emma Stone

  La La land is niet de eerste film waarbij de twee hoofdrolspelers, Ryan Gosling en Emma Stone, samen in een film spelen. De twee waren namelijk ook beiden te zien in de film Crazy, Stupid, Love die in 2011 uitkwam. Dit was, net zoals La La Land, een romantische film met een komisch tintje.

  Twee jaar later, in 2013, speelden Ryan Gosling en Emma Stone wederom samen in een film. Deze keer was het alleen geen romantische film zoals La La Land of Crazy, Stupid, Love. Ze speelden namelijk beiden in de Amerikaanse misdaadfilm Gangster Squad. Deze film laat een hele andere kant van de acteur en actrice zien!

  Dat is niet het enige, want een andere acteur uit La La Land heeft ook al een andere keer met Ryan Gosling samen in een film gespeeld. Het gaat hierbij om Finn Witrock, die de rol van Greg op zich neemt. Dit gebeurde in de biografische film The Big Short uit 2015.

  2. Ryan Gosling heeft zangtalenten

  Ryan Gosling is natuurlijk een bekende acteur in Hollywood, maar daar liggen niet al zijn talenten. Het schijnt namelijk dat Ryan Gosling ook nog eens het een en ander van zingen afweet. Ryan Gosling was namelijk in zijn jonge jaren druk bezig met het zingen van verschillende liedjes.

  Ryan Gosling begon namelijk zijn carrière bij The Mickey Mouse Club. Hier ging hij op jonge leeftijd aan de slag met zingen, dansen en acteren. Tijdens zijn carrière bij The Mickey Mouse Club ontmoette Gosling onder andere Britney Spears, Christina Aguilera en Justin Timberlake. Met laatstgenoemde heeft Gosling zelfs een keer opgetreden!

  Van dat optreden zijn natuurlijk talloze filmpjes op YouTube te vinden. Ryan Gosling zingt in de video met onder andere Justin Timberlake en JC Chasez het liedje Cry For You van Jodeci. Het optreden is hierboven te bekijken.

  1. Ryan Gosling op de piano

  De acteurs en actrices van La La Land hadden het zeker niet makkelijk. Voor de film moesten zij namelijk meerdere talenten beheersen. Ryan Gosling en Emma Stone moesten bijvoorbeeld de basis van verschillende danssoorten leren, zoals jazz, tapdansen en zelfs ballet.

  Dansen was niet het enige onderdeel waar de cast van La La Land mee aan de slag moest. Ryan Gosling moest namelijk speciaal voor de film de kunsten van de piano aanleren. In meerdere scènes moest Gosling op de piano kunnen spelen en in de film is hier geen stuntdubbel voor gebruikt. Iedere scène waarin je Gosling op de piano ziet spelen, is echt!

  Een grappig feitje dat hierbij hoort, is dat producer John Legend, die bekend staat om zijn pianokunsten, een kleine rol in La La Land had. Hiervoor moest Legend bovendien niet aan de slag op de piano, maar juist op een gitaar! Legend wist alleen nog niet zo goed hoe hij gitaar moest spelen en daarom moest hij dit tijdens de productie van La La Land leren. Later liet John Legend tijdens een interview in Good Morning America weten dat hij jaloers was op de pianokunsten van Ryan Gosling, aangezien Gosling dat slechts in enkele maanden had geleerd.

  Heb jij de La La Land film al gezien? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.