Nintendo Switch kopen - Wat gaat de redactie doen?

Article
donderdag, 26 januari 2017 om 10:53
xgn google image
Op 3 maart komt de nieuwe console van Nintendo op de markt. Nintendo kiest met de Nintendo Switch voor een hele nieuwe aanpak, een home console die ook werkt als handheld. Maar wie bij XGN.nl gaat eigenlijk de Nintendo Switch kopen?
De Nintendo Switch is vanaf maart het nieuwste speeltje in de wereld van Nintendo. De nieuwe kijk op gamen is erg interessant, maar valt niet bij iedereen in de smaak. Daarom stelden wij de redactie de volgende vraag: ga jij de Nintendo Switch kopen? De antwoorden kun je hieronder vinden.

Tony

Ik ga de Switch (nog) niet halen. Maar dit is vooral omdat ik dit jaar moet gaan afstuderen. Ik weet dat wanneer ik nu een Switch ga aanschaffen in combinatie met Breath of the Wild, er van afstuderen weinig meer terecht komt.
Zoals de meeste lezers van XGN.nl wel weten, ben ik onlangs naar Duitsland geweest om de nieuwe console te checken. Het is een zeer tof apparaat en het heeft genoeg potentie om een topper te gaan worden. De prijs is wat mij betreft ook prima, want voor driehonderd euro krijg je een handheld en home console in één: echt een prima prijs!

Theo

Ik ga de Switch zeker kopen. Sterker nog, ik heb ‘m gepre-ordered op de eerste dag waarop het kon. Kom op, een console en handheld in één? En dat voor driehonderd euro? It's a steal!

Julius

Nee, ik ga de Nintendo Switch niet kopen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook niet een super grote Nintendo-fan ben, maar toen ik de eerste trailer voor de Switch zag keek ik toch wel even op. Ook heb ik zelf de Nintendo Switch al even uit mogen proberen in Frankfurt en ik moet zeggen dat het een leuke console is om met meerdere mensen games op te spelen.
Toch doen de prijs en de games die tot nu toe beschikbaar zijn, mij een beetje afschrikken. Kom op Nintendo: zeven games op launch, waarvan we de meeste al op andere consoles kunnen spelen?
105046 1

Dave

Ik ga de Nintendo Switch voorlopig nog niet kopen. Eerst ga ik aan de slag met The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor de Wii U en daarnaast besteed ik wekelijks nog veel uur aan Super Smash Bros voor de Wii U. Ik heb nog niet echt behoefte aan een nieuwe console van Nintendo, maar met een schuin oog kijk ik wel naar wat Nintendo voor ons in petto heeft.
Ondanks de 'mislukking' van de Wii U staat Nintendo nog steeds enorm bekend om haar exclusieve games en ongetwijfeld gaat Nintendo er alles aan doen om ook een paar toppers voor de Nintendo Switch uit te brengen. Dus wellicht koop ik hem wel als de console een succes wordt, maar de komende tijd ben ik nog even zoet met de Wii U.

Jimmy

Om eerlijk te zijn, ben ik niet van plan de Nintendo Switch te halen. Ook al is het een vrij high-tech apparaat dat ongetwijfeld een fijne game-ervaring gaat opleveren, de overtuiging is nog niet helemaal aanwezig. Zo is de aangekondigde line-up niet eentje die mij gelijk ertoe doet aanzetten om naar de winkel te rennen en ruim 300 euro over de toonbank te smijten. Dat de marketing op een handheld gegooid wordt en dat deze toch maar met bepaalde games 2,5 uur batterijduur heeft, vind ik ook niet een goed vooruitzicht.

Djimon

Ik was echt heel enthousiast over de Nintendo Switch, totdat ik de persconferentie zag. Ik had echt alle hoop dat Nintendo me nu wel zou grijpen en me eindelijk een nuttige console zou geven. Ik heb een Nintendo 3DS, maar heb er maar een paar games op, omdat er verder gewoon niet veel te doen is.
Ik ben een groot PlayStation Vita fan, maar ook deze handheld mist toch nog een paar dingen om hem perfect te maken. Nintendo had de kans om mij een verbeterde Vita (met Nintendo games!) aan te bieden, maar bij mij sloegen ze de plank erg mis. Vooral de kleine hoeveelheid games bij launch, is voor mij een groot probleem.
Daarom heb ik besloten om nog even te wachten met het kopen van de Nintendo Switch. Wanneer er meer games beschikbaar komen en wanneer er meer bekend is over de levensduur van de batterij, zal ik de console later misschien wel kopen. Hopelijk zit er wel nog een prijsverlaging bij, want korting is altijd goed!
105047 3

Koen

Ik heb mijn pre-order voor de Nintendo Switch sinds 13 januari al klaar staan! Ik heb gekozen voor de Switch met de neon Joy-Cons. Toen deze versie van de Switch werd aangekondigd vond ik het maar een lelijk ding, maar de felle kleuren van de Joy-Cons zijn zo naar mij toegegroeid dat ik hem nu zelfs prefereer boven de normale grijze Switch.
Bij deze pre-order hoort natuurlijk ook The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Wat dat betreft ben ik dus helemaal klaar voor de Nintendo Switch, laat 3 maart maar komen!
Als gamer en Nintendo liefhebber zie ik het helemaal goed komen met de Switch, maar als game criticus zie ik ook dat er nog veel moet gebeuren om dat te bereiken. Zo is de prijs van de Nintendo Switch wat mij betreft redelijk, maar zijn alle gadgets eromheen zoals de Pro-Controller en extra Joy-Cons wat aan de prijzige kant.
De tot nu toe aangekondigde line-up aan games voor de Switch is genoeg om de harten van Nintendo liefhebbers sneller te laten kloppen, maar ik ben bang dat het te weinig is om ook andere gamers aan te spreken. Hier moet Nintendo zich nog bewijzen, want hoe je het ook went of keert moet ze het toch tegen de PS4 en Xbox One op nemen.
Dat gezegd hebbende, ben ik de rest van dit jaar prima tevreden met Breath of the Wild, Disgaea 5, Xenoblade Chronicles 2(!), Fire Emblem Warriors en eind dit jaar Super Mario Odyssey.

Rick

Ik heb de Nintendo Switch al besteld toen de releasedatum bekend werd gemaakt. Meestal doe ik dat niet, maar ik ben zwaar overtuigd dat Zelda: Breath of the Wild een fantastische game wordt en daarom heb ik die er ook bij gehaald.
Ik vind de prijs voor een console oké, al zijn er wel weinig launchtitels. Toch heb ik geen moment getwijfeld over het aanschaffen van de Switch, want ik ga dus uit van de kracht van Breath of the Wild.
105048 2

Dirk

Ik wil de Switch wel kopen, maar ik ga nog wel even wachten op de reviews. In het begin was ik erg enthousiast over de nieuwe console, maar meerdere dingen vielen mij op waarbij ik dacht: is dat nodig?
Met name die kleine Motion controllers. Het is tof dat Nintendo ons de kans geeft om couch gaming weer een beetje tot leven te wekken, maar als ik dan de twee kleine controllers los van elkaar zie, dan verlies ik mijn enthousiasme een beetje dankzij de lay-out. Verder zijn er veel te weinig launch games (al ziet de nieuwe Zelda er wel tof uit). En de Pro controller krijg je niet bij de aanschaf van je Nintendo Switch, daar begrijp ik dus echt helemaal niks van.
Het belangrijkste is dat ik gewoon nog een tijdje wacht om te kijken wat mensen op de lange termijn over de console zeggen. Mocht het dan toch een geweldig apparaat zijn, dan schaf ik hem denk ik toch wel aan.

Phil

Ik vind de Nintendo Switch best een indrukwekkend apparaat. Het brengt de comfort van een console en het gemak van een handheld samen, wat wil je eigenlijk nog meer? Een paar vette launchtitels, maar daar ontbreekt het de Switch nog aan.
Ik had graag Super Mario Odyssey bij de lancering gezien, maar die vlieger gaat helaas niet op. Of ik hem ga kopen? Ik denk het wel. Of ik hem bij de release ga kopen? Dat is een ZZN-gevalletje; Zeer Zeker Niet.

Populair Nieuws

Laatste Reacties