Krijgt FIFA 23 eindelijk crossplay?

Article
zaterdag, 14 mei 2022 om 9:00
fifa 22f1626099250
Later dit jaar verschijnt naar alle waarschijnlijkheid FIFA 23. De reeks is één van de grootste multiplayer-games op de markt, maar heeft nog altijd geen crossplay. Is er een kans dat die feature in FIFA 23 eindelijk word toegevoegd?
Als je vroeger een game graag met een hele vriendengroep wilde spelen moest je vaak onderling afstemmen op welk platform je die game ging spelen. Dat is natuurlijk erg onhandig, zeker als er dan ineens één persoon buiten de boot valt omdat die het gewenste platform niet heeft. De uitvinding van crossplay is dan ook voor veel mensen een enorme opluchting.
Steeds meer games bieden de mogelijkheid om samen met andere spelers op andere platforms te spelen. Maar om onbekende redenen heeft FIFA nog altijd geen crossplay toegevoegd. Maar het lijkt erop dat dat met FIFA 23 nog wel eens kan veranderen.
fifa 22 stadionmf1632488883

FIFA 23 crossplay geruchten

Er zijn al een tijdje geruchten dat EA met FIFA 23 eindelijk overstag gaat en crossplay gaat introduceren. Wat daarvan waar is, is nog onduidelijk. Wel komen de geruchten van betrouwbare insiders.
Vroege berichten over eventuele crossplay in de volgende FIFA waren afkomstig van Donk, een insider die vaak gelijk heeft over FIFA. Tom Henderson, die vaak kloppende informatie heeft als het om EA gaat, zei later ook dat verschillende platforms met elkaar konden gaan samenspelen. Dat zijn dus alvast twee doorgaans betrouwbare bronnen die menen dat crossplay op komst is.
fifa 22 03f1627654844

Crossplay test in FIFA 22

Uiteraard hebben insiders zelden honderd procent gelijk. Donk en Henderson spraken elkaar bijvoorbeeld tegen over of EA’s volgende footie free-to-play zou worden. Er kan van alles gebeuren en veranderen tijdens de ontwikkeling van een game, dus de beste informatie komt altijd bij de ontwikkelaars en uitgever vandaan.
Toevallig hebben we in dit geval ook informatie vanuit de uitgever. Laten we niet te hard van stapel lopen: EA heeft niet bevestigd dat FIFA 23 crossplay krijgt. Maar de uitgever heeft wél bevestigd dat er in FIFA 22 een crossplay test wordt uitgevoerd.
De timing van deze test is heel opvallend. Precies wanneer er geruchten zijn dat de volgende FIFA crossplay zal krijgen doet EA lang na lancering een crossplay test in de huidige versie van de game. Dat kan bijna geen toeval zijn.
mbappe g5bop final lores wmf1627292971

Nog niets bevestigd

We moeten er wel op wijzen dat er nog niets bevestigd is als het aankomt op crossplay voor FIFA 23. Insiders, hoe betrouwbaar ook, hebben het wel eens fout. Totdat EA zelf iets aankondigt, is niets zeker.
Maar waar rook is, is vuur. De plotselinge crossplay-test voor FIFA 22 lijkt in ieder geval bewijs dat EA deze functie overweegt voor (delen van) de volgende game. Daarvoor moet de test natuurlijk wel succesvol blijken, dus laten we eerst wachten tot die begint.
In ieder geval lijkt EA na te denken over de mogelijkheid van crossplay in FIFA 23. We weten verder nog weinig over die game. Wat we al wel weten kun je hier lezen.